Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 291 035
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 20 010
Ох, бе, Мими, изобщо не е така. Дори има места, на които допълнително си плащаш разчитането. В последния месец съм направила пет рентгенови снимки.

# 20 011
Ох, бе, Мими, изобщо не е така. Дори има места, на които допълнително си плащаш разчитането. В последния месец съм направила пет рентгенови снимки.
Всички сме направили по толкова Blush...разни частни болници може и да опъват още пари. Практиката в останалите е както я написах.

# 20 012
Mosquita,

Жената всъщност е мъж, който е много добре осведомен по принцип.

За КОВИД не съм правила снимки, но всички образни изследвания досега са ми били разчитани от рентгенолог.

# 20 013

Сега като се замисля, наистина само в Токуда ми дадоха лист с описание от рентгена, при втората снимка само диск и вече каквото написа пулмологът на амбулаторния лист.

# 20 014
Здравейте, страшно съм притеснена. Първи симптоми преди 7 дни (висока температура и болки в мускулите) но седмица преди това хрема и дращене в гърлото. Положителен пср в понеделник. От преди 7 дни се изолирах на отделен етаж, за да предпазя възрастни родители.  Баща ми изкара ковид юли 2020г. Много тежко. Майка ми беше до него но или не се зарази или го изкара много леко. Онзи ден баща ми си пусна антитела 1218.60. Майка не мога да я накарам да стъпи в болница даже и за изследвания. Въпросът ми  е за тях, защото ще се побъркам от притеснение- добре ли са антителата на баща ми и ако са го изкарали тогава и двамата сега предполагам, че ще е по -леко ако се заразят? От два дни имат хрема и те, въпреки че съм се изолирала. Благодаря на отговорилите.

# 20 015
В Държавна болница беше,но все едно, няма да споря.

Дева, сори, не обърнах внимание мъж ли е, жена ли е, но пак не разбирам с какво ще помогне дружеския съд. Ако е съвестен, ще спазва правилата, като ги разбере. Ако не е, колкото и да го овиквате, все тая Grinning

Силвенце, няма да се заразят отново , бъди спокойна.

# 20 016

Сега като се замисля, наистина само в Токуда ми дадоха лист с описание от рентгена, при втората снимка само диск и вече каквото написа пулмологът на амбулаторния лист.
Както и да е, важното е по снимките да не излизат лоши работи, така или иначе рентгенолога не може да назначи лечение.

# 20 017
Ренгенологът разчита снимката, но....моята снимка преди години беше гледана от ренгенолог, алерголог, личен лекар и пулмолог (управител и дългогодишен лекар в ТУБ диспансер). Първите двама казаха, че ми няма нищо. Лл каза бронхит(че), дето щял да излекува с една рецепта за около100 лв. А пулмологът каза, че съм с двустранна пневмония и ме прие в отделение. Та, има голямо значение кой разчита снимката (за справка, не можех да дишам, успявах само в легнало по корем положение и нямах сили да вървя).

# 20 018
Да пулмолозите са в час, но личните повечето пъти - не. Доста пъти пък пулмолог въобще не я отваря на компютъра и чете това, което е написано от рентгенолога. Нас така ни лекуваха последния път от Ковид - за щастие успешно. За справка пулмоложката беше 20 години лекарка в ТУБА.

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 21:12 от mimi.7299

# 20 019
Пак, аз с въпроси ... 😞
Знам, че има случаи на пневмония с ниска температура. Днес ми е 6 ден от болка в гърлото и суха кашлица. Вечер имам чувството, че вдигам 100 градуса, слава Богу е 37.3 днес, но започнах с 37 и всеки ден се увеличава. А ми е 3 ден на Азитрокс. Джипито каза да изчакам. Колко дни имахте температура, нормално ли е да е така....

# 20 020
  • Буркина Фасо
Пак, аз с въпроси ... 😞
Знам, че има случаи на пневмония с ниска температура. Днес ми е 6 ден от болка в гърлото и суха кашлица. Вечер имам чувството, че вдигам 100 градуса, слава Богу е 37.3 днес, но започнах с 37 и всеки ден се увеличава. А ми е 3 ден на Азитрокс. Джипито каза да изчакам. Колко дни имахте температура, нормално ли е да е така....
очевидно чувството ти греши.
при всеки е различен периода на температурата.
при мен беше 38.5 за повече дни.  какъв извод би си направила ?

# 20 021
Единият родител от тази вечер е с 39С, една седмица след първите симптоми и темперутарата не спада въпреки прием на течен аналгин...

# 20 022
  • София
Единият родител от тази вечер е с 39С, една седмица след първите симптоми и темперутарата не спада въпреки прием на течен аналгин...
Измерете му сатурацията, ако имате апаратче. Аз бих извикала Бърза помощ - - -112. Не се бавете!

# 20 023
Не стана ясно..ковид с пнивмоншя преди 4 месеца. Или ковид само преди 4 месеца, и сега пневмонията?
Тестове за ковид - тогава и сега, правени ли са?

Преди 4 месеца изкарах Ковид с лека температура 10 дена, болки в гърба , лека суха кашлица,  3 антибиотика, 2 ренгенови снимки с уж лек бронхит. Имам 2700 антитела. От тогава гърба продължава да ме боли, потя се ужасно и денем и нощем. Кардиолог откри лек перикарден излив и пих Медрол в съвсем ниска дозировка 10 дена. После на скенер, където се оказа, че съм изкарала пневмония и се наблюдават все още дискретни огнища тип матово стъкло вече без перикарден излив. Пулмологът искаше да ми помогне и се чуди какво да ми изпише за болките в гърба и реши да е Волтарен, Герикапс и Колхицин, от който ми се гадеше ужасно и го спрях. Сега реших да пробвам с Невробекс.
Въпросът ми е има ли някой с болки в гърба и усилено потене толкова много време след прекарана пневмония? И как се лекува?

# 20 024
А някой от препоръчващите и хвалещи ивермектин, може ли да ми даде смислено обяснение, защо само в БГ се пие и рекламира толкова масово? Пак ли ние сме най умните на света? Защо нито една друга държава не каза, майната им на ваксините, ние ще си ползваме единственото работещо срещу Ковид лекарство?  И нали разбирате, че това, че някой е изкарал вируса леко след като е пил ивермектин, не е доказателство, че нямаше да го изкара леко и без?
Потърси протоколите, по които се лекува в Германия... Wink
P.S. Проблемът с Ивермектина е, че действа само в първите дни от симптомите и то за съжаление само при някои пациенти!

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 23:57 от N-74

Общи условия

Активация на акаунт