Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 290 012
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 20 130
Скрит текст:
Добър вечер на всички. Пиша отново с притеснение. След два дни, в които ММ само в следобените часове вдигаше температура 37.- 37. 1, днес на 6 ден от началото на симптомите, които бяха  първи ден темп. 38,2 , втория ден до 37,7,  третия ден до 37,5 и болки в мускулите ( без хрема, гърлобол,  кашлица, нито има задух и тежест в гърдите), днес следобяд към 14.00 часа вдигна 37,6, след един час без никакви лекарства свали до 36,9, след един час пак се повиши до 37, а в 17.00 часа отново се повиши 37,5, а в осем часа вече беше 37.7. С парацетамол я свали до 37. Иначе той не я усеща осезателно тази температура и като цяло не е отпаднал много, само болките в мускулите го тормозят. След като я измреихме каза че действително леко го боли глава. Мислите ли, че това покачване на температурата след два дни, в които имаше само следобяд 37,1, е признак на влошаване на заболяването. Много съм притеснена. Утре мисля да отидем на снимка въпреки че той няма респираторни оплаквания, както и ще се чуем с личния лекар. Но дотогава ще се побъркам. Мислех си след двата дни с  темп. 37,1, че всичко отшумява лека-полека и днес това. Има ли някой от Вас който да е бил така и по какъв начин се е развило при него заболяването след това. Да уточня също, че до момента приема само витамини, не пие никакъв антибиотик, което също ме притеснява, но личния каза че трябва да се види пет-шест дни как ще е с температурата и тогава да се прецени. Благодаря предварително за вниманието към поста ми.
Може би е време за АБ. Пуснете ЦРП, плюс другите важни показатели (обсъждани са в темата), след което лекар да вземе решение как да продължавате.
Благодаря за съвета. Ще пуснем утре изследванията, но се чудя да правим ли и снимка след като няма респираторни оплаквания. Дано не сме закъснели за АБ.
[/spoiler]
Прочетох 3 пъти поста. Вие сериозно ли сваляте температура 37,7??? Образовайте се хора, това е толкова глупаво. Сами ще се затриете.

Бихте ли се аргументирали??
Едно време се сваляше с мокри чаршафи.
По старите  разбирания 37,2 температура е наличие на възпалителен процес в  организма.
С чайче и аспиринче ли да  го влачим . Да ,  едно време антибиотиците бяха широкоспектърни.
Защо си играете игра да казвате че  37 градуса не е температура?
Сега за  всяко нещо     отделен , ако може лекаря да  го "познае" къде е  възпалителния процес.   .
Ако не ти действа единия , втори , че трети , ...
Тимпературата е отговор на имунната система. Като повишава температурата, организма цели да спре лошите клетки да се развиват. Като сваляте толкова ниска температура, пречете на имунната система да си свърши работата.

# 20 131
Редактирам си поста, тъй като пуснах изследване в друга лаборатория и всичко е наред.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 21:15 от A-L-I-N-A

# 20 132
  • София
Не съм с Ковид, но на 21 ден след ваксинация с Астра Зенека си пуснах кръвни изследвания и стойността на Д-димера е много висока:
311  ng/ml при реферектни 0-198

ОПЛ ми изписа Ксарелто. Някой пил ли го е заради повишен Д-димер? Не е ли много силно? Чудя се дали Аспирин протект нямаше да свърши работа...

Аз пия Аспирин протект, Натаспин и Фиброзим, като последните 2 са хранителни добавки, но пак са по препоръка на ЛЛ.

# 20 133
Не съм с Ковид, но на 21 ден след ваксинация с Астра Зенека си пуснах кръвни изследвания и стойността на Д-димера е много висока:

ОПЛ ми изписа Ксарелто. Някой пил ли го е заради повишен Д-димер? Не е ли много силно? Чудя се дали Аспирин протект нямаше да свърши работа...

Аз пия Аспирин протект, Натаспин и Фиброзим, като последните 2 са хранителни добавки, но пак са по препоръка на ЛЛ.

А имате ли повишен д-димер?

# 20 134
  • в джунглата

И аз пия ксарелто 10мг дневно и моя е повишен, не мисля че ще навреди. Но аз съм с ковид и двустранна пневмония.

# 20 135
Преди 4месеца  бях болна, изкарах го сравнително тежко
Възможно ли е да ме повтори толкова скоро?

Да.

За Т.
Наистина препоръките на лекарите са до 38 да не се сваля, защото така организмът сам унищожава вируса.
Но ако си имал премеждия от рода на гърч при дете, или пък силно главоболие, лично аз прилагам антипиретици.

# 20 136
  • в страната на чудесата

каква е причината да се назначат изследвания?

# 20 137
  • София
A-L-I-N-A, писах ти ЛС.

За мен лично причината за кръвни изследвания е защото искам възможно най-скоро да възобновя предишния си активен начин на живот, след прекаран ковид, но искам и да съм сигурна, че е безопасно да го направя. Доколкото виждам обаче напоследък, след ваксина доста често има същите отклонения в кръвните изследвания, както и след прекаран ковид, лично познавам и още няколко човека с повишен d-dimer след ваксина.

# 20 138

каква е причината да се назначат изследвания?

Самоназначих си, тъй като вече 21 дни след ваксината имам умерено главоболие от време на време и леко замайване. Исках да изследвам антителата и покрай случаите с тромбози реших да проверя и тези показатели. Ето ги целите изследвания:

Едит: пуснах изследване и в друга лаборатория и всичко е наред, резултатите са в норма.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 21:16 от A-L-I-N-A

# 20 139
  • София
На мен след ваксина и отдавна прекаран Ковид двама души ми казаха да си направя изследвания. Медицинска сестра,работеща в Ковид отделение, грубо ми нахвърля какво са пусна, и лекарят, който ме оправи, когато се влачих над месец болна (после се оказа Ковид, въпреки отрицателния PCR). И двамата казаха, че даже съм закъсняла.

# 20 140
Закъсняла с кое? Аз стм след първа доза, приятелят ми е 2 седмици след втора с рекордни антитела, чупи границата на теста. Чудя се да си пуснем ли. Аз съм на Примолут нор и по принцип пия натаспин заради него, и омега 3 за косата, че е суха.  Не сме карали ковид. Той не пие нищо.

# 20 141
С изследванията.

# 20 142
Тоест след ваксина трябва да се правят изследвания? Колко време след поставянето?

# 20 143
“Трябва” според мен е силно казано. Нито един ваксиниран около мен, а те са всички, с които общувам, не са получили такива препоръки. Всички сме ваксинирани От лекари на различни места и дори някои в различни градове. Нито лекарите, с които общувам, дават такива. Само на почти 90-годишната баба на приятеля ми неин близък лекар й казал да пие аспирин протект след ваксината, макар че не знам примерно ако на теория има усложнения, и едно от тях е тромбоцитопения,  по каква логика се изписва точно аспирин протект.

# 20 144
  • София
По-скоро след ковида, но и не е лошо и след ваксината да се види како става.

Общи условия

Активация на акаунт