Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 285 288
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 20 700
Дъждец, направо не мога да повярвам, но щом теста е отрицателен може и да не е Ковид. Стискам палци за леко преминаване. И толкова скоро да се появят симптоми, да не си настинала от Витошата?
И защо да не се появвят скоро симптоми? Точно на втори ден след контакт се появиха и при мен.
Защото на втория ден се появяват при обикновения грип и останалите вирусни инфекции, обикновено при Ковида на по късен етап, което е коварното на вируса, ходят скрити болни дълго време... Това не значи, че няма и изключения.

# 20 701
  • София
Дъждец, а антитела изследвала ли си след предишното разболяване? Иначе имам и други познати, семейства, които не са го изкарали всички в семейството, без да са се пазили.
И пак да си задам въпроса, има ли прекарали ковид, които нямат антитела след това?

# 20 702
  • Burgas, Bulgaria
Момичета: силни болки в гърлото , обилна хрема прозразчна  , кашлица , температура 37,1 - 37,4 , , болки в очите , дисконфорт към ухото и лимфните възли . Какво мислите , детето преди седмица се разболя , точно след 7 дни аз съм с тези оплаквания.  Ужасно ми е  Sad . Чудя се да давам ли пари за тест . Декември като бяхме болни не беше така  не ,че очаквам да е ,офффф исках да споделя ,защото ми е кофти и защото личната едната казва " няма други вируси ,почвай старата схема " , другата казва " грип ,вирус ама не идвай тук "  Sad

# 20 703
Инкубационният период на Ковид може и да е кратък. Все пак се проявява средно на 5-ти ден, което означава, е възможно да се появят симптоми и преди да са минали 5 дни. Официално е между 2 и 10.

# 20 704
  • Plovdiv, Bulgaria
Искам да попитам някой родители, как се е развило при децата им.
Ковида е вкъщи вече повече от 20 дена, няма как детето на 15г. да не се е заразило.
В началото пи профилактично  авирон, после Вирал протект, сега е само на витамини. Не е проявила абсолютно никакви симптоми. А и ние имахме и все още имаме големи проблеми с този Ковид, та като е гледаме че е добре и все казва че Т е 36,8 и бяхме спокойни.  От няколко дена по обстойно е наблюдавам карам я да  е мери през час в повечето време си е 36,6-36,8.  Инцидентно е стигала до 37,00 не се е вдигала повече и след малко сама си поспада до 36,8. 
 Как мислите, трябва ли да я водим на изследване /и какви/ или лекар, при положение че се чувства добре? Тази температура дали не е странна, на всички вкъщи хем болни ни е около 36,2.-36,5.
То и сега детето освен в леглото и пред компютъра нищо не прави, горката покрай нашите проблеми остана малко на заден план. Та се притеснявам да не изтървем нещо... от друга страна все щеше да избие за толкова дни нанякъде. Вече наистина ще се побъркам ако не излезна скоро от този омагьосан кръг.
Дънди , и ние тримата сме си вкъщи още,  в карантина от 23.03.2021. Синът ми е на 13 , добре е , появи му се хрема от 5-6 дни, първоначално само кихане и запушен нос, от днес  течаща хрема. Температура не е вдигал.Тест не сме правили, защото е ясно, че ще е положителен. Ще започва Авирон рапид

# 20 705
  • София
дънди То това не е температура изобщо...

# 20 706
  • София
Скрит текст:
Ковида е вкъщи вече повече от 20 дена, няма как детето на 15г. да не се е заразило.
В началото пи профилактично  авирон, после Вирал протект, сега е само на витамини. Не е проявила абсолютно никакви симптоми. А и ние имахме и все още имаме големи проблеми с този Ковид, та като е гледаме че е добре и все казва че Т е 36,8 и бяхме спокойни.  От няколко дена по обстойно е наблюдавам карам я да  е мери през час в повечето време си е 36,6-36,8.  Инцидентно е стигала до 37,00 не се е вдигала повече и след малко сама си поспада до 36,8. 
 Как мислите, трябва ли да я водим на изследване /и какви/ или лекар, при положение че се чувства добре? Тази температура дали не е странна, на всички вкъщи хем болни ни е около 36,2.-36,5.
То и сега детето освен в леглото и пред компютъра нищо не прави, горката покрай нашите проблеми остана малко на заден план. Та се притеснявам да не изтървем нещо... от друга страна все щеше да избие за толкова дни нанякъде. Вече наистина ще се побъркам ако не излезна скоро от този омагьосан кръг.
Дънди , и ние тримата сме си вкъщи още,  в карантина от 23.03.2021. Синът ми е на 13 , добре е , появи му се хрема от 5-6 дни, първоначално само кихане и запушен нос, от днес  течаща хрема. Температура не е вдигал.Тест не сме правили, защото е ясно, че ще е положителен. Ще започва Авирон рапид

Този Авирон рапид за детето от лекар ли е предписан? Преценката е ваша, в крайна сметка всеки отговаря за детето си, но аз лично бих се въздържала да дам нещо на дете с единствен симптом хрема.

# 20 707
  • София
Ами ние и тримата го изкарахме с единствен симптом хрема, но въпреки това сега си имам разни последици от короната, с които все още се боря.

# 20 708
  • Plovdiv, Bulgaria
Скрит текст:

Този Авирон рапид за детето от лекар ли е предписан? Преценката е ваша, в крайна сметка всеки отговаря за детето си, но аз лично бих се въздържала да дам нещо на дете с единствен симптом хрема.
Да, току що говорих с педиатър, даже каза, че е трябвало още миналата седмица да го започна.

# 20 709
Здравейте, загуба на обоняние на ден 6,дали е знак че човек се оправя и няма да се влошава.

# 20 710
  • София
На моите деца аз не дадох абсолютно нищо. Даже голямата и капки за нос не ползваше.

Скрит текст:
Здравейте, загуба на обоняние на ден 6,дали е знак че човек се оправя и няма да се влошава.

Не знам, дали е някакъв показател загубата на обоняние. В смисъл - при всеки различно. Лично аз не се влоших.

# 20 711
  • Другата България
Дъждец, а антитела изследвала ли си след предишното разболяване? Иначе имам и други познати, семейства, които не са го изкарали всички в семейството, без да са се пазили.
И пак да си задам въпроса, има ли прекарали ковид, които нямат антитела след това?
Синът ми и снахата.
Но за тях аз поне не съм сигурна на 100%, че са карали ковид.
Беше през ноември, при предната "вълна".
Той беше с обща отпадналост, мускулни болки, лека кашлица и загуба на обоняние.
Тест от аптеката, със съвсем бледа втора черта, дори тук го поствах, всички казаха, че е положителен, но аз не съм съвсем сигурна. Снахата само с обща отпадналост. И двамата бяха без антитела после, не съвсем, но малко, под долна граница. Преди 20 дни той имаше два дни с температура и разстройство, отрицателен антигенен тест. Вдигна го Авирон Рапид, друго не е пил. Сега е контактен на двама положителни, ще видим какво ще излезе. При всички случаи, дано не се разболее, ще направи пак след месец тест за антитела.
Току що ми писа, че още двама колеги са положителни. Тоест, става контактен на четирима.

# 20 712
  • София
Merri_An, благодаря! И при мъж ми излезе някаква мноооого бледа черта за антителата, явно и той е не съвсем да няма, докато при мен има в изобилие. Ще видим обаче на количествен как ще сме след още 1-2 седмици. Пиши и за развитието, дали пак ще излезе положителен, стискам палци да не се разболее пак! И ние сега доста смело го раздаваме, като вече прекарали. Висяхме пред кабинета на ЛЛ без особени притеснения, редом с болни чакащи за направление за PCR, но то пък и нямаше как да го избегнем това висене.
Хора, втрещи ме как в съседния до нашия лекарски кабинет има "зелен коридор" за ваксини, но пейките са общи и там си висят един до друг болни и чакащите за ваксини, отделно между тях още около 15 бабички, чакащи да си оправят лекарствата по каса. Пак добре, че е корона, а не някоя денга или ебола, че с тези "мерки" досега всички да сме си заминали.

# 20 713
  • Варна
Здравейте, приема на аспирин протект води ли се антикоагул. терапия, защото днес пусках протромбиново време и референтните граници за разделени при антикоагул.терапия и при липса на такава.

# 20 714
  • Другата България
Merri_An, благодаря! И при мъж ми излезе някаква мноооого бледа черта за антителата, явно и той е не съвсем да няма, докато при мен има в изобилие. Ще видим обаче на количествен как ще сме след още 1-2 седмици. Пиши и за развитието, дали пак ще излезе положителен, стискам палци да не се разболее пак! И ние сега доста смело го раздаваме, като вече прекарали. Висяхме пред кабинета на ЛЛ без особени притеснения, редом с болни чакащи за направление за PCR, но то пък и нямаше как да го избегнем това висене.
Хора, втрещи ме как в съседния до нашия лекарски кабинет има "зелен коридор" за ваксини, но пейките са общи и там си висят един до друг болни и чакащите за ваксини, отделно между тях още около 15 бабички, чакащи да си оправят лекарствата по каса. Пак добре, че е корона, а не някоя денга или ебола, че с тези "мерки" досега всички да сме си заминали.
Пак да кажа, да не би да не си ме разбрала.
Тестът му за ковид беше от аптеката, ПСР или антигенен тогава не е правил.
А антителата ги изследва дори два пъти, първия път в Рамус, но понеже аз съм с резерви към тях, ги повтори в Цибалаб.
Сега ми пише, че от неделя имал някаква лека симптоматика, но току що шефа им им е направил бързи тестове в офиса, за момента е отрицателен. При него всичко, или основното е на психооснова, това е моето непрофесионално мнение. Първо ние, сега последователно 4-ма колеги, циркулират и други вируси, и хората стават луди и за съжаление, НЕщастливи.....

Общи условия

Активация на акаунт