Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 293 668
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 400
Работих в ковид отделение. Няма как да има условия при положение че отделение с 30 легла трябва да стане с 50,дори и повече. Естествено персонала е в същия състав. Месеци наред молихме за помощ. Мълчание, вдигане на рамене и дежурният отговор-няма кой. Е изгърмяхме половината на един път. Един лекар почина. Намериха се кадри които обаче докато свикна и се обучат иска време. А такова няма
Сега съм в Спешна помощ. И там е ад. Хората са изплашени, но не разбират, че Спешната няма как да им уреди прием в болница. Звъни се на 112, често пъти с преувеличени симптоми за да иде линейка, а в същото време някой наистина нуждащ се чака и чака
Пълен ад е в болниците

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 18:09 от djoleva

# 23 401
PCR позитивира в доста широк времеви диапазон, ако е направен правилно. От личен опит мога да кажа, че е поне 8 дни. Първата ми положителна проба беше 4 дни след контакт с болен. Втората беше 12 дни след въпросния контакт. И двете бяха положителни на фона на никакви симптоми (основно в корема, като при децата).

Неслучайно има хора с положителен PCR седмици след като са оздравяли. Самият метод е изключително чувствителен и детектира дори остатъци от вируса доста след активно боледуване.

Та ако дете има хрема, боли го гърло и даде негативен PCR, по-скоро бих приел, че не е болно от ковид. Има и други вируси.

Аз пък по-скоро бих си останала със съмнението, тъй-като на дете най-вероятно е трудно да се вземе правилно пробата. На мъжа ми два пср-а правени на 5 и 11 ден - и двата отрицателни. Симптоматиката беше ковид, рентгена - огнища. До последно не вярваше, че е ковид, заради пср-ите. Чак на серологичния тест за антитела му се разясни, че е ковид било.

На късмет...

# 23 402
Здравейте.
От  3 дни съм със страшна хрема, главоболие, тежест в гърдите и замаяност, а снощи изведнъж загубих вкус и обоняние.Тази сутрин си направих антигенен и е отрицателен.На обяд ми се възвърнаха вкуса и обонянието, но сега пак нямам🙄 Личния лекар ми даде направление за ПСР и ми каза да си го направя на 2-3.05.Според вас кога е най-удачно да го направя, че нямам вяра на моя Джи Пи, единствено ми изписа антибиотик, а дори не ме преслуша..

# 23 403
PCR позитивира в доста широк времеви диапазон, ако е направен правилно. От личен опит мога да кажа, че е поне 8 дни. Първата ми положителна проба беше 4 дни след контакт с болен. Втората беше 12 дни след въпросния контакт. И двете бяха положителни на фона на никакви симптоми (основно в корема, като при децата).

Неслучайно има хора с положителен PCR седмици след като са оздравяли. Самият метод е изключително чувствителен и детектира дори остатъци от вируса доста след активно боледуване.

Та ако дете има хрема, боли го гърло и даде негативен PCR, по-скоро бих приел, че не е болно от ковид. Има и други вируси.
Аз, която улавям всички вируси, които голямото ни дете носеше в продължение на 5 години вкъщи, не съм болна. Естествено, докато малкото ни дете беше болно, бях непрекъснато с него, нито ще си сложа маска докато е болно, нито ще има ефект от постоянното миене на ръце, при положение че контактът е повече от близък.
При децата има и едни моменти с никнене на зъби, които повличат покачване на Т, защото при избиването на зъби се получава възпалителен процес, секрецията се увеличава, растройството така и не разбрах дали е следствие на Т или на възпалителния процес. Говорила съм с лекарката ни в България, обяснението беше, че понякога при никнене на зъби се получава. Диагнозата за конкретното разболяване беше Диария.
Няма как Ковид да е единственият вирус, който може да се хване.
Дъщеря ни преди месец беше с хрема.Не сме правили ПСР, но в училище учителите се тестват два пъти седмично. Нямахме и основание, при положение, че за тест се изусква като симптом поне Т или кашлица. И не, и тогава не беше Ковид. Нямаше случай в училището. От доста време не е имало.
И не, пробата беше взета доата добре, щом на малкия седмица по-късно все още му излиза по машко кръв от носа.
Нямаме почти никакви контакти, като изключим, че тя ходи на училище. Работата на мъжът ми не е с близък контакт с хора, така че сме изолирани.

# 23 404
Здравейте.
От  3 дни съм със страшна хрема, главоболие, тежест в гърдите и замаяност, а снощи изведнъж загубих вкус и обоняние.Тази сутрин си направих антигенен и е отрицателен.На обяд ми се възвърнаха вкуса и обонянието, но сега пак нямам🙄 Личния лекар ми даде направление за ПСР и ми каза да си го направя на 2-3.05.Според вас кога е най-удачно да го направя, че нямам вяра на моя Джи Пи, единствено ми изписа антибиотик, а дори не ме преслуша..
Ей това, за мен, е престъпно! Как изписва лекарства, без поне един стетоскоп? Ако имате възможност, идете при друг лекар, с платен прием. На мен ЛЛ първо ми изписа авирон по схема, антивирусно е. АБ след три дни, вече нещо не й хареса белият дроб в ляво. Права излезе, де.

# 23 405
  • Буркина Фасо
Здравейте.
Ей това, за мен, е престъпно! Как изписва лекарства, без поне един стетоскоп? Ако имате възможност, идете при друг лекар, с платен прием. На мен ЛЛ първо ми изписа авирон по схема, антивирусно е. АБ след три дни, вече нещо не й хареса белият дроб в ляво. Права излезе, де.
хем да се доверяваме на докторите, хем ги плюем !?!?
и мен не ми е правил стетоскоп (незнам кво е това), изписа ми лекарства и оздравях. и снимки не ми е правил.
така е преценил - така е направил.

# 23 406

Мама унищожи своята психика, сега след ковида. Тежко и беше от рака, но сега още повече. Най-вече, че баща ми както съм писала е на кислород и на легло. Дни наред тя не спираше с думите  " край, няма кой да ни помогне, това са последни капки живот, първо сме ние, после вие и накрая децата". Казва ми нищо не мога, не мога да си сваря компот, нямам условия тука, питам как така, нали има печка , всичко,  какво не можеш? Тя п.одължава да нарежда не мога..
А още по-лошото е , пак ще се върна на карантината - 14 дена , без преглед, без нищо, от РЗИ казват много сложен случай (за баща ми), не знаем какво да кажем,  звъннете на 112. От НКБ ми казват ние не правим консултации по епикризи, звънете си на МВР. От МВР по телефона не могат да разберат целия случай на баща ми, защото ще отнеме часове. Накрая днес имах пробив ходих и за 3 минути ми кадват намалете това и това хапче. Питам а синтрома, те ме питат излиза ли от ритъм, аз казвам не ми е казвал, те добре, стойте на аспирин, но ако излезе от ритъм , пак синтром... звъня на татко, питам го сега имаш ли аритмия,  еми имам... И сега какво - синтром, ама той е по схема, аз не мога да дозирам лекарствата... Никой лекар освен спешна помощ, на които ще им е трети път да дойдат у нас, няма да дойде, защото е в карантина. Защото се реши гениалната мисъл да се изписва без тест.. А пък не става да влезеш без тест. Какво им пречи да направят тия тестове?  И частен лаборант не мога да извикам, най-ранен час е 10ти май, което е 3 дни след изтичането на карантина. А 2рия път от спешната за синтрома ми казаха, питайте си други лекари, аз не идвам за това. Че и му носих чантата на доктора, наказал ме, така и не разбрах за какво..

Консултирай се с доктор от интернет приложение Healee- аз така се консултирах с пулмолог - изпратих в чара снимки на рецепти, ренгеновата снимка и изследвания и той ми назначи лечение. Платена услуга е

# 23 407
Слушалка, за да пресуша гърдите (т.е. преглед)

# 23 408
Здравейте.
хем да се доверяваме на докторите, хем ги плюем !?!?
и мен не ми е правил стетоскоп (незнам кво е това), изписа ми лекарства и оздравях. и снимки не ми е правил.
така е преценил - така е направил.

Имали сте късмет. И за хрема да става въпрос, винаги ЛЛ (били са различни през годините) първо правят преглед и преслушват дробовете. Ако е било ковид с пневмония, без рентген нямаше да минете, най-малкото.

# 23 409
Ноември почти никой ЛЛ не преглеждаше.
И аз нямам нито преглед, нито изследвания, нито снимка.
Лечение по схема, по телефона.
Оправих се.

# 23 410
Единствената промяна при нас беше, че ЛЛ започна да дава часове, преди се чакаше. Пак се засичаме с 3-4 човека, но дотам.

# 23 411
Нашата ЛЛ също не е преглеждала мм,като беше положителен.Веднага,след теста й се обадихме и направи схема.След това всеки ден й звънях,понякога и по два пъти да й докладвам.Снимка и изследвания заедно ги съгласувахме.Оправи се й той,след включването на КС на 9-тия ден

# 23 412
Нашата лична лекарка въобще не преглежда, само дава талони.
Днес, на 35 ден от симптомите мъжа ми си пусна изследвания. Дано антителата се запазят по-дълго.
На някой при такъв Д димер продължавали ли са му Еликвиса?
Чакам отговор все още в  Хале приложението .

# 23 413
При нас. При подобен Д-димер ни продължиха Еликвиса 1*2.5 мг. още месец. Тромбозите са най-опасни и най-често  и при следковида. Д-димерът може да пада до 80-100. Интересното, че след пиене на Еликвиса Д-димерът пак си беше 130-140. А без него колко ли щеше да бъде!?
IgG падна от 3000 на 1800 за 22 дни.

# 23 414
При нас. При подобен Д-димер ни продължиха Еликвиса 1*2.5 мг. още месец. Тромбозите са най-опасни и най-често  и при следковида. Д-димерът може да пада до 80-100. Интересното, че след пиене на Еликвиса Д-димерът пак си беше 130-140. А без него колко ли щеше да бъде!?
IgG падна от 3000 на 1800 за 22 дни.
Намалиха го на 2х2.5, защото до сега пиеше по 2х5мг.

Общи условия

Активация на акаунт