Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 910
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 695
Авирон рапид по схема. Калмацин, който е комбиниран с вит. Д или вит. Д плюс калций, магнезий, цинк, селен. Повече течности, топли течности, но не горещи. Парацетамол за темп., течен аналгин ампула, ако е по висока и АБ, ако темп. не спада.

# 34 696
Така се пие Авирон. Първия ден 3*3. После 3*2, после 3*1. 5 дни. Изпражненията стават черни от него.

# 34 697
Така се пие Авирон. Първия ден 3*3. После 3*2, после 3*1. 5 дни. Изпражненията стават черни от него.
И може да последва разстойство, но не е страшно, минава.Wink

# 34 698
Във всеки хранителен магазин го има карамфилът, при подправките. Simple Smile

# 34 699
Здравейте и от мен. Пети ден вече съм с ковид и от вчера ми включиха антибиотик заради ниската температура, която поддържам от първия момент. Като цяло не се чувствам много зле, кашлям малко и тялото ме боли. Освен това други оплаквания нямам. Лекаря който ме лекува ми каза, че ако и утре продължавам да имам Т ще ми включи доза Декзаметазон. Някой от вас приемам ли е подобно нещо? В петък съм на снимка, за съжаление в момента доста трудно човек може да намери свободен час за ренген или преглед в София. Благодаря ви предварително!

# 34 700
Направо се изумявам като чета лекарите с каква лекота предписват антибиотици по 100 вида и куп други лекарства. Е такова нещо не съм чувала от познати по други държави. Направо вече си мисля, че тука затова хората умират толкова или имат маса увреждания след ковид. Ноември изкарах ковид и бях бременна. Личната само по телефона каза да пия антибиотик ей така за всеки случай. Абе за подсилване на имунната система Sad Мислих, мислих и не го пих.
На една приятелка майка ѝ си беше добре, докато не решиха профилактично да я натъпчат с антибиотици. Еми ситгна до болница с халюцинации и найкрая я изписаха "здрава" - лекарят препоръча да купят инвалидвна количка, защотонямало да проходи вече, изпускала се и т.н. Слава Богу оправи се жената и си ходи съвсем нормално.
Абе какво да се чудя след като чета следното проучване на Евробарометър. То лекарите не го знаят, какво остава за повечето хора.

"Запитани дали антибиотиците убиват не само бактерии, но и вируси, две трети (65%) казват, че това е вярно, а 13% - че не знаят. Правилният отговор, че това твърдение е невярно, са посочили само 22%. Малко по-зле са отговорили анкетираните в Гърция и Кипър, но във всички 11 страни извън ЕС никъде не са дадени толкова много грешни отговори. (Увеличението на дела на българите, посочили грешен отговор, е с 10 пункта за 16 години.)"

# 34 701
Направо се изумявам като чета лекарите с каква лекота предписват антибиотици по 100 вида и куп други лекарства. Е такова нещо не съм чувала от познати по други държави. Направо вече си мисля, че тука затова хората умират толкова или имат маса увреждания след ковид. Ноември изкарах ковид и бях бременна. Личната само по телефона каза да пия антибиотик ей така за всеки случай. Абе за подсилване на имунната система Sad Мислих, мислих и не го пих.
На една приятелка майка ѝ си беше добре, докато не решиха профилактично да я натъпчат с антибиотици. Еми ситгна до болница с халюцинации и найкрая я изписаха "здрава" - лекарят препоръча да купят инвалидвна количка, защотонямало да проходи вече, изпускала се и т.н. Слава Богу оправи се жената и си ходи съвсем нормално.
Абе какво да се чудя след като чета следното проучване на Евробарометър. То лекарите не го знаят, какво остава за повечето хора.

"Запитани дали антибиотиците убиват не само бактерии, но и вируси, две трети (65%) казват, че това е вярно, а 13% - че не знаят. Правилният отговор, че това твърдение е невярно, са посочили само 22%. Малко по-зле са отговорили анкетираните в Гърция и Кипър, но във всички 11 страни извън ЕС никъде не са дадени толкова много грешни отговори. (Увеличението на дела на българите, посочили грешен отговор, е с 10 пункта за 16 години.)"

Напълно съм съгласна с теб, че антибиотици не трябва да се изписват просто ей така. Но когато има влушаване поне увладяват вторични балтериални инфекции, които са всъщност причината за тежките случай, особено при Ковид. Не знам…труден е баланса между момента, в който искаш да стиснеш още малко и да дадеш възможност организма да се бори и бързата крачка към влушаване. И е малко руска ролетка сам да си взимаш решения.

# 34 702
Цитат
Мислих, мислих и не го пих.
Приятелка на колежката ми и тя така, мисли, мисли и не пи изписния и АБ и стигна до болница където и вливаха цели три АБ. Месец лежа. Оправи се. Но.. дали не можеше да избегне болничния престой, ако навреме си беше пила предписаните лекарства.

# 34 703
  • Варна
Всеки случай си е за себе си. Ако са минали много дни, неспадаща температура, влошаваща се кашлица и т.н. симптоми да седнеш и да се чудиш дали да пиеш АБ може би не е добра идея. Но масово се изписват антибиотици от самото начало, без абсолютно никакви индикации за влошаване, то на тоя етап е абсурдно да има изобщо предпоставки за антибиотик. Че някой път се изписват и по два, и с КС и всякакви безумия и ясно се казва "пий ги превантивно, за да не се влошиш". Е това е недопустимо, факт. Не виждам какво има да се спори.

# 34 704
Ей там е проблемът- няма индивидуален подход към всеки. И в болниците е така. Няма кой.

# 34 705
  • София
Нормално да няма като лекарите са луднали.... Това не е 10 човека да ти минат днес през спешното.

# 34 706
Нали това казвам. Компетентността на лекарите в България е скандална и много съмнителна. Естествено, че като те наплаши лекар ще се нагълташ и с арсеник. Няма да споря по въпроса. Евро изследавнето е красноречиво за компетентността на народа по темата.
И реално повечето бактериални инфекции се развиват именно в болниците. Познавам доста хора отишли за някаква си операция и лепнали бактерии от "чистотата" в болниците ни.
Но вижте сега, всеки е в правото си да се страхува за живота си и да се презастрахова. Въпросът е защо лекарите не знаят кога да дават антибиотици и кога не.

# 34 707
Ей там е проблемът- няма индивидуален подход към всеки. И в болниците е така. Няма кой.
Какъв индивидуален подход може да има при такива числа на болни хора! То при нормални условия се кара по обща схема, а сега съвсем.
Дъщеря ми пие антиконвулсанти. Антибиотика ми го даде аптекарката, която от години знае какво пие и избра между няколко възможни, така, че да не "претовари" организма. Ама това антибиограма, алергични реакции, непоносимост към  ...
Не искам да звуча укорително, но имам съмнения, че лечението, което се прави при нас не е на нужното ниво.

# 34 708
  • Варна
То това не е никаква новост, че да обвиним ковида и многото болни в момента. Още преди короната лекарите в България изписваха много, ама много антибиотици без никаква нужда, сега просто карат по същата схема.

# 34 709
Абсолютно сте права. До преди ковида аз пиех антибиотици по 3-4 пъти в годината, най-малко. То не бяха ангини, отити, синузити..Точно преди ковид да се развихри, декември 2019, пипнах някакъв бронхит неуточнен според снимката. Тогава за последно пих антибиотик. Дали е трябвало, дали не, пих го. Спомням си, че поне 8 месеца след това се изморявах от 5 крачки като направя.
Сега ако ми се "наложи" сигурно пак ще пия. Това е положението. Тук сме в патова ситуация. Когато няма сериозни авторитети се налага ние да сме си виновни за едното или другото решение, което сме взели за собственото си здраве.

Общи условия

Активация на акаунт