Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 209
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 50 115
Diorela, валерианът не сваля ли кръвното? Моето е ниско и границите са близко, 102/82,  95/72...
Ще се консултирам с ЛЛ, това още продължава.
Скрит текст:
Не знам има ли връзка с ковид, но дъщеря ми, както и след първия изкаран, от няколко дни е много буйна, нервна, на моменти даже агресивна. Не, че по принцип е спокойно и тихо дете, но виждам промяна. Отново, както предния път искаше въздух и да стои на прозореца. По друг повод й пуснахме кръвни изследвания, в норма са.

Наистина е добре да се консултираш с лекар.
Не съм забелязала да ми го сваля, но и не го меря, когато ми е добре. Аз бях цял живот с ниско кръвно, последните години стана нормално. След ковид имах проблеми, правех  кофти хипертонични кризи, после ниско, накрая ми казаха да пия лекарство, ако горната стигне 150. Пооправиха се постепенно тези кризи, но пак ми остана ниско и границите ми често са събрани. Рядко съм със 120/80 както се бях  закрепила няколко години преди ковид.
Като бях млада, в един много студен зимен ден се опитвах да изляза по работа, но залитах жестоко, бях доста зле. Съседката ми премери кръвното - 60/50. Не зная колко точно го е мерила с обикновен апарат, но си беше зле положението. Тя се обади на БП и от там изредиха няколко лекарства, с които би могло да се нормализира и д се раздалечат границите. Едното беше валериан, само него съм запомнила, защото съседката имаше и ми даде и действително се оправих. От тогава  го ползвам в такива ситуации.  Може би и ми действа добре, защото правя и спазъм на съдовете. Много често ми помага и самото мерене - стягането на ръката с маншона няколко пъти.
Преди няколко месеца бях на очен лекар и пак бях събрала много границите и ниско. Премериха го в кабинета. Лекарката ми изписа лекарство, каза, че и тя е с такъв проблем, но валериан не й помага, а това било много добро. Но на мен ми раздалечи много границите и пак не ми беше добре. Може би си зависи от причината и при различните хора различни лекарства да помагат.

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 17:28 от Diorela

# 50 116
Някой карал ли е ковид без температура? На дъщеря ми и е втора вечер, температура 36,5 до 36,7. Това добре ли е, или не? Реално малките ми деца вдигнаха висока и трудносваляема температура, но се оправиха сравнително бързо.   При липса на температура дали се очакват усложнения след 6-7 ден?

# 50 117
  • Пловдив
Някой карал ли е ковид без температура? На дъщеря ми и е втора вечер, температура 36,5 до 36,7. Това добре ли е, или не? Реално малките ми деца вдигнаха висока и трудносваляема температура, но се оправиха сравнително бързо.   При липса на температура дали се очакват усложнения след 6-7 ден?

Да. Например моят братовчед - два пъти боледува (Алфа и Омикрон), много леко и без температура. Аз имах само един ден 37,5.

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 22:47 от marzeliva

# 50 118
В моята рода, двустранно, всички карахме ковид без температура. Аз съм боледувал 2 пъти (веднъж неваксиниран и втори път след 3 дози), останалите по веднъж (всичките след 2 до 4 дози). Никой не се е влошил/усложнил и не е стигал до антибиотик, кортикостероиди или друга “тежка артилерия”.

В групата има имуно-компрометирани хора на възраст. Моля горното да не се чете като “ковид не е проблем”.

# 50 119
  • София
И аз с оригиналния, и мъжът ми с алфата - без температура. Другите симптоми не ни се припокриваха.

# 50 120
И аз карах без температура Делтата. Но кашлях 2 месеца и изпих доволно количество АБ след като много ми се беше влошила кашлицата.

# 50 121
Благодаря много за бързите отговори. Ако бяхме били бустер, щеше да ми е много по-спокойно, най-малкото от факта, че сме направили каквото зависи от нас. Но аз я спрях от трета доза, въпреки, че тя искаше. Просто реших, че за млад човек трета не е необходима.  И си мисля, че за да сработи имунната система би трябвало малко да се размърда температурата. Но може и да не е такава логиката, знам ли.

# 50 122
Организма сам преценява кога и колко да повиши телесната  температура.
Заради  един запушен нос и кашлица явно е преценил че няма нужда.
Не се тревожи излишно. На този етап изглежда че го кара леко детето. Hug

# 50 123
Омикрон може да се кара и с ниска Т. Само отбелязвам.

# 50 124
Организма сам преценява кога и колко да повиши телесната  температура.
Заради  един запушен нос и кашлица явно е преценил че няма нужда.
Има промяна в плана, с 37,4 е в момента... Преди по-малко от час беше с 36,5

# 50 125
Някой карал ли е ковид без температура? На дъщеря ми и е втора вечер, температура 36,5 до 36,7. Това добре ли е, или не? Реално малките ми деца вдигнаха висока и трудносваляема температура, но се оправиха сравнително бързо.   При липса на температура дали се очакват усложнения след 6-7 ден?

mmm75, и бебето, вече на 1г.,  го изкара втория път ( преди седмица) с такава температура. Имаше само хрема и кихаше често. Пръскахме с физиологичен разтвор. Не знам как му е било гърлото, защото не го заведохме на лекар.

И при двете ми боледувания, освен всички останали лекарства, много ми помагаше Тайлол Хот. Много ми е неприятно да пия разтворимите прахчета, с това успях да се справя.
Бързо оздравяване на детето!  Hug

Дъщеря ми вдига до 37,4-37,5 (няколко пъти за половин ден, после падна). Тя не се размина без лекарства. Трудно и спеше, заради сополите.Преди изписване на лечение от педиатъра, давахме панадол.

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 00:05 от CasaDelSol

# 50 126
Организма сам преценява кога и колко да повиши телесната  температура.
Заради  един запушен нос и кашлица явно е преценил че няма нужда.
Има промяна в плана, с 37,4 е в момента... Преди по-малко от час беше с 36,5

Това не е висока температура, а субфебрилна такава (завишена телесна температура до 38- 38,5 градуса по Целзий). Не е задължително да е повод за притеснение и лечение. Аз лично антипиретици за това не пия.

Аз изкарах Омикрон без никаква завишена температура, бях тройно ваксинирана към онзи момент. Оплаквания също нямах, освен един ден виене на главата като на пияна. Но, като ми просветна, получих от нищото досадна, упорита суха кашлица, която не ме остави четири месеца след това. Здравето ми, иначе добро, се разклати и малко да ме духнеше вятър и кашлицата отново се обаждаше. Това ми показа на мен лично, че този вирус не е шега.

# 50 127
  • София
mmm75, и аз не съм имала температура, приятелят ми точно толкова вдигаше - 37,5. Знам, че такава температура не се сваля, но той е силно хипохондричав и пи парацетамол. След два парацетамола за два дена не вдигна повече температура.

# 50 128
Аз леки настинки си карам с 37,2 Т. Тогава само чай и мед вземам о то ако ме мъчи наистина много гърлото.
Ама с  37,5 вече се чувствам зле и вземам нещо за сваляне. Обикновено 1 Нурофен върши чудеса при мене. При тежък грип на легло не вдигам повече от 38,5.
Та до организъм си е според мене.
Ако човекът се чувства наистина зле, защо да се мъчи излишно.

# 50 129
Аз леки настинки си карам с 37,2 Т. Тогава само чай и мед вземам о то ако ме мъчи наистина много гърлото.
Ама с  37,5 вече се чувствам зле и вземам нещо за сваляне. Обикновено 1 Нурофен върши чудеса при мене. При тежък грип на легло не вдигам повече от 38,5.
Та до организъм си е според мене.
Ако човекът се чувства наистина зле, защо да се мъчи излишно.
Защото такъв е смисълът на температурата - нещо като обявено извънредно положение, с мобилизация на силите за отблъсване на патогена. Но, ако това мори много човека, разбира се, ще си помогне.

Общи условия

Активация на акаунт