Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 295 770
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 3 975
Няма и да дойде, съмнявам се в момента и най-калпавият да приема ново пациенти.

# 3 976
  • София
Наша съседка, ЛЛ, открива кабинет в Сити Клиник Младост и набира пациенти, вчера пусна пост в кварталната ни ФБ група. Ако не ви е далече като локация, ми пишеет на л.с. да ви дам името и телефона ѝ.  Не съм я ползвала все още, така че не мога да дам информация от личен опит.

# 3 977
Жената каза, че е имала контакт и след това е боледувала. Като си знаем цифрите в държавата, какъв е шанса да е нещо друго?
А иначе по добре всеки да си пие, каквото му е предписано, всеки е различен. Ето аз например минах на антибиотик и още някакви неща. ЛЛ обаче ме съветва да не се занимавам с тестове, просто да се изолирам за 14 дни.
И нашата ЛЛ вдигна най-после. И тя каза да не се занимаваме с тестове, а да се изолира мъжът ми за десетина дени ( те 4 вече минаха) , аз да ходя с маска на лицето, докато работя и да спазвам дистанция.
За мен това е задължително, защото и аз работя в клиника, макар и да нямам общо с инфекциозно болни към момента при нас идват доста хора.
ВитД, витС , Герисан си ги пием по това време н а годината, каза да продължаваме , но за мъжът ми и Селен.
Разбира се , разчита да се наблюдаваме и да я държим в течение.
Аз на собствена глава ще пия аспирин; , защото имам таласемия и няколко пъти в ПКК ми е отчитало “агрегация на тромбоцити”

# 3 978
Аз на собствена глава ще пия аспирин; , защото имам таласемия и няколко пъти в ПКК ми е отчитало “агрегация на тромбоцити”
Таласемията няма общо с тромбоцитите,а с еритроцитите

# 3 979
Ега ти лечението, проследяването и изолирането на болни се получава. Всички ЛЛ съветват да не се прави тест! Направи ми впечатление и с каква лекота при симптоми на Ковид някои се правят ренттгенова снимка. А след това тези, които ще минат дали няма да се заразят ако не е дезинфекциран апаратът. Не обвинявам никого, разбирам ги хората, но явно хаосът е повсеместен.

# 3 980
Таласемията няма общо с тромбоцитите,а с еритроцитите
Даа, благодаря за уточнението..Наясно съм, но ако задълбаете в темата , ще разберете какво имам предвид, просто  не намирам смисъл да занимавам четящите тук и с това Simple Smile

ПС:  ЛЛ е препоръчала и Милгама на мъжа ми. Казала му е , че само за един симптом няма да го прати в лаборатория с пълна потенциално болни.

# 3 981
А на ЛЛ минало ли му е през главата, че НЕ е нужно да ходи никъде за тест? Има поне три лаборатории, които идват вкъщи (азбучен ред, за да не е реклама): Бодимед, Кандиларов, Рамус? Освен това има и тестове по аптеките.

# 3 982
Цитат
И нашата ЛЛ вдигна най-после. И тя каза да не се занимаваме с тестове, а да се изолира мъжът ми за десетина дени ( те 4 вече минаха) , аз да ходя с маска на лицето, докато работя и да спазвам дистанция.
За мен това е задължително, защото и аз работя в клиника, макар и да нямам общо с инфекциозно болни към момента при нас идват доста хора.
За мен това е непрофесионално от страна на ЛЛ. Какво значи да не се занимавате с тестове?!?
При положение, че навсякъде се тръби и при най-малко неразположение да се прави тест. Само и единствено той е доказателство, че заболяването е или не е ковид. Защото ако е, а ето че и Вие работите в клиника, нали после всички ще се чудят откъде им е дошло? Още повече, че при тези симптоми на съпруга, трябва да се докаже с тест, че не е заболяването, за да може той да не спазва 14 дена карантина, а и останалите също да бъдат освободени от десетдневната такава.

Всеки си преценява по свое усмотрение какво да прави.
Това по време на пандемия е повече от опасно.
Хремава сестра в отделение, която трикратно са и казали да се прибира до излекуване, но тя не си е отишла, защото "то това и сестра и` и мъжа и` го карали за по три дена и нямало нужда". Сега и тримата са в болница с пневмония, а колегите им и пациентите треперят.
В същото време лекар е накаран да работи в ковид отделение на 4 часа, останалите 4 в спешното и си доработва (задължително) в трето отделение, в което специализира. Последно дежурство - 36 часа. Така ли се бори инфекцията? Не може ли като ще го командироват - да го оставят само в това отделение за месец, а не да го пускат за ден да се позарази и да зарази колеги и пациенти в още две отделения. Защото за ден в три отделения едва ли има време не само да си почине, но и да е стриктен по обличане/събличане на костюми и поставяне на диагнози.

Ако не се действа твърдо, с ум и не на парче и "дай да пробваме първо с лекото", няма как да се справим с този растящ проблем.

# 3 983
  • на пъпа на Златията
В тази връзка, ще се радвам ако препоръчате читав личен лекар в София (може и на лични), защото мен лично при грип моят ме лекуваше с пилешка супа и аспиринче. Плаша се какво ще е лечението при Ковид.

Ми много ти е читавв личния лекар . Не го сменяй .
Моят така каза . Легни една седмица на топличко , вземи си  аспиринче или аналгинче  , като се изпотиш , сменяй ":ризата" .
С антибиотик минава  за една седмица ,  без антибиотик  за  7 дни .

# 3 984
Личен лекар в момента да се намери в София е кауза пердута. И аз пробвах и питах преди месец - нищо не намерих и се прехвърлих при този, който поема практиката на моята ЛЛ, ама за него нищичко не зная, освен това, че е нов.

# 3 985
  • Cobrs
Аз помолих, защото в темата видях, че много ЛЛ предписват лечение за Ковид, а не супа, сироп против кашлица и лек масаж на гърба от половинката, например. А и гледам, че си вдигат и телефоните и даже проследяват състоянието ви. Аз такова чудо не съм имала честта да видя.

# 3 986
  • София
Когато се обадих на ЛЛ в понеделник и описах симптомите си, тя направо ми каза да си направя PCR тест и като излязат резултатите да се обадя. Явно не всички ЛЛ са на мнение да не се прави тест.
Пред филиала на Рамус, който е съвсем близо до дома ми имаше опашка от 5-6 човека, които чакаха отвън. Ако си за PCR си подаваш личната карта, 100 лева и след малко те канят и ти вземат проба за не повече от 2-3 минути. Вътре имаше 2 служителки и нямаше друг пациент. Не виждам никаква опасност от заразяване.

# 3 987
  • Немция
Също спомена , че в момента има много случаи на тежки бронхити и пневмонии,  отрицателни за Covid19  .
Ако вирусът е слязъл надолу в дробовете, то тогава гърленият секрет е отрицателен, може да не го отчете. От белия дроб секрет се взема при интубирани пациенти.

Мадам Тиква, нали имахте контакти с тежко разболели се приятели, които бяха отрицателни за ковид? Но ето, че сега вие го карате, значи е възможно да са от горепосочения вариант(отрицателен гърлен секрет, но всъщност да са с ковид). Не съм следила всичките мнения, може и да пропускам нещо.

# 3 988
До колко дни след положителен PSR вдигахте температура?

# 3 989
Не можете да задължавате хора да дават 100лв за тест. Аз съм се обърнала към РЗИ, РЗИ ме прати на ЛЛ. ЛЛ от своя страна ме лекува по симптоми. Още малко ще ни кажат да си купим по един апарат за вентилация вкъщи! Нали, ако имаме нужда. Теста на частно си е абсолютен бизнес на някой ЛЛ с лабораторията. Моята си беше съвсем честна с мен и ми каза, че ще ме прати на тест(такъв от РЗИ), ако има нужда.

Общи условия

Активация на акаунт