Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 394 331
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 6 720
  • Cobrs
Здравейте, искам да споделя моите лични наблюдения за PCR тестовете. В офиса сме десет човека и един от тях се разболя. Беше на работа три-четири дни със запушен нос и хрема. Направи си тест и се оказа положителен. Два дни след контакта с колегата всички девет човека се тествахме. Трима се оказаха с положителен тест, но те всъщност са имали симптоми няколко дни преди общото ни тестване. Останалите бяхме с отрицателни тестове. Четири дни след тестването двама от колегите с отрицателни тестове започнаха са имат симптоми, двама си направиха отново PCR тестове и се оказаха положителни - общо 6-7 дни след контакта. Други не си направиха тестове, но симптомите им се усложниха и все пак решиха да се тестват - 10 дни след контакта и се оказаха с отрицателни тестове. Всички бяха с температура, кашлица, пневмония или бронхит, главоболие, загуба на мирис и вкус, виене на свят. Това ме наведе на мисълта, че PCR тест има смисъл да се направи около 6 - 8 ден след контакта.

# 6 721
Тъй като вкъщи вече стигнахме до разправия защо не сме купили лекарства /за всеки случай/ днес купих аспирин и вит. Д., и изопренозин. Не исках да се запасявам с нищо, но у нас се стигна до скандал...
Та, купих вит д от 400 и от 1000. Не зная обаче как се пият, профилактично може ли и т.н.
Слушах интервюто на Мангъров и разбрах че отначало трябва само чайове, и аспирин и лежане. Дали е вярно не знам. И че боледуването продължава 14 дни, да не се отчайваме ако не се оправим за 5-6...

# 6 722
Някой май беше споделил, че като е почувствал подобрение температурата е паднала до 36 или дори под. Аз до сега не съм вдигала температура, но пък се държеше над 36.6 до 36.9 на моменти. От вчера обаче гледам, че е под 36.5. Май е нормално при оздравяването?
И при мен така се движеха нещата.Когато започнах да губя обоняние, температурата ми беше 36,7-36,9
Когато започна да ми се връща обонянието , температурата ми беше под 36,4, дори и под 36 пада

# 6 723
10и ден от симптомите ми днес си направих рентген- остър бронхит..
не помня кашлица имаше ли или не? И каква?

# 6 724
  • София
Рязко ми се върна обонянието в пълен обем! Стъписах се!

О, а при мен какво преживяване беше това. Посред нощ се събудих от сменящи се силни миризми, в основата на челото ми ги усетих. Като че се калибрираше организма ми. Макар че ми се струва, че все още не съм го възвърнала в пълен обем.

# 6 725
Поспах и сега главата ме боли много... Направих чай с джинджър и лимон.

# 6 726
Смениха ми Аб, ще пия още 7 дни заради бронхита. Дано този подейства и спре да се покачва температурата.
Искам си и аз обонянието! Дано скоро се върне!
Искам да се събудя след няколко дни и да се чувствам здрава и да имам сили и всичко!
Азалия, радвам се че сте по- добре!

# 6 727
Да кажа за търсещите Изопринозин - Изорекс е същото, активна съставка инозин ацедобен димепранол. Еднакви препарати с различно търговско название.

Радвам се за всеки, който сподели, че има подобрение! Дано скоро повече хора да потвърдят, че се подобряват!

# 6 728
Да кажа за търсещите Изопринозин - Изорекс е същото, активна съставка инозин ацедобен димепранол. Еднакви препарати с различно търговско название.

Радвам се за всеки, който сподели, че има подобрение! Дано скоро повече хора да потвърдят, че се подобряват!
ММ не е много доволен от Изопренозина, трабвало Авирон. От дългогодишните ми сблъсъци с болестите аз съм по доволна от Изопренозина, дано ако се наложи и сега е така. Авирон нямало, няма и да има скаро!

# 6 729
Това има ли значение? Казах, че не е първа младост.
Имам чувството, че и по болниците се интересуват от годините, за да знаят да си правят ли труда да лекуват или не...
Проблемите с недостигащите линейки в София и с неглижираните на по-възрастните хора не е от сега и няма нищо общо с ковид.
Преди повече от 30 години баща ми една сутрин получи масиран мозъчен кръвоизлив (на 69 г.), за секунда падна и изпаднав кома. В паниката си след обаждането на СП извиках съседите лекари - пенсионирани доцент комерен хирург и професор кардиолог, като се чудех какво точно е станало. Те изчакаха линейката, но не бяха сигурни дали изобщо ще дойде. Слава богу дойде, взе го и го откара в Пирогов за скенер. Лекарят от скенера искаше линейката да изчака за резултата, преди да го кара в друга болница, лекарката ми обясни, че няма как да задържи линейката поради многото обаждания. И така тя тръгна да го кара в друга болница, а аз излъгах лекаря на скенера, че той се е влошил и лекарката го реанимира в линейката. Така успях да взема резултата от скенера и да го занеса в другата болница.
Така че за съжаление нищо ново под слънцето... Просто сега много повече хора се сблъскват с реалността.

# 6 730
10и ден от симптомите ми днес си направих рентген- остър бронхит..
не помня кашлица имаше ли или не? И каква?

Да имам кашлица, на моменти суха на моменти влажна

# 6 731
  • София
Искам да попитам за аспирина. Препоръките са да се пие по време на лечението/ боледуването. А след това? Колко време след негативен тест е ок да се спре приемът му?

Някой има ли инфо по въпроса. Но такова от лекуващ лекар, не от нета?

Моето инфо е от личния лекар.

Не пия аспирин, а друг антикоагулант.

Каза ми да ги пия един месец след положителния тест и да не ги спирам.

# 6 732
Недоволна, преживяла съм медицински кошмари доста... Майка ми умря един ден, след като я изхвърлиха (буквално) от Спешното отделение по неврология на 4-ти километър. Докато аз търча да се разправям, я заварих на носилка пред вратата на спешното, жена с множество инсулти и сонда в носа. Завеждащата на спешното тогава, ме овика, нагруби, обиди и просто нареди да изнесат майка ми от стаята на носилка с натрупан върху нея багажа ѝ. Каза че не я интересува, тя я оставя пред отделението, а аз да правя каквото искам. Беше на 10 юли 2012 година, навън беше 40 градуса. Извиках частна линейка да си я прибера. На следващия ден почина...

# 6 733
Азалия, много съжалявам за майка ви. Това не са хора, а изроди!!!
Моля ви, дайте да се съберем в някакъв видео разговор, да се обединим, да говорим как да променим тези неща. Адски много ме плаши, че здравеопазването ни е толкова зле. На 27 години съ, още не съм раждала и не искам... именно заради липсата на отношение към хората и някаква нормална болнична услуга.

# 6 734
Азалия, много съжалявам за майка ви. Това не са хора, а изроди!!!
Моля ви, дайте да се съберем в някакъв видео разговор, да се обединим, да говорим как да променим тези неща. Адски много ме плаши, че здравеопазването ни е толкова зле. На 27 години съ, още не съм раждала и не искам... именно заради липсата на отношение към хората и някаква нормална болнична услуга.
Много добра идея! И аз си блъскам главата какво може да се направи. Нека от по умните ни съфоромки, някой даде предложение. Държава няма явно. Трябва да се предприеме нещо.

Общи условия

Активация на акаунт