Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 521
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 16 830
Ако на някой ще му е от полза тази група
https://www.facebook.com/groups/vaksini/?ref=share
След няколко седмици е възможно да започнат спорове в обществото за какво сме поръчали такива количества, няма да има какво да ги правим. Предполагам ще дарим на държавите, които нямат.

# 16 831
При мен и съпруга ми се появи неразположение като лека настинка вчера вечерта след АЗ и пихме по един параситамол,за около 2 ч и бяхме добре,днес нищо ни няма.Нормално е,не се шашкайте👍,аз съм с прекаран преди 4 м Ковид,а мм е без антитела,така че заложихме на ваксината👍👍

# 16 832
Вчера ми направиха ваксина на аз. Вечерта ме заболя главата и започнах да вдигам температура, като към 12 вече беше 38.6. До сутринта варираше между 38.4 и 38.6 излишно е да казвам, че почти не съм мигнал. Отделно с нея имам силно главоболие, болки в очите, всички мускули и силно гадене. Сега продължавам да я държа между 37.8 и 38.2. Не съм пил никакви хапчета, защото очаквам организма да се пребори сам. Толкова зле не стм бил от много години, това нормално ли е според вас и какво още да очаквам :/

# 16 833
Пийте параситамол,нормално е,защо се мъчите?

# 16 834
  • София
Не виждам какъв е тоя героизъм да не глътнеш едно хапче, а да се мъчиш сто часа пъшкайки и охкайки. Предпочитам да функционирам нормално и да мога да работя, примерно, а не да се боря "натурално" с ...ваксина.
Днес ми казаха - парацетамол и аналгин да пия при проблеми с АЗ.
Иначе за състоянието ти, нормално е, има такива странични симптоми. Вече би трябвало да почне да ти олеква.

# 16 835
Абсолютно излишен героизъм,хората 100 пъти казаха,че се очаква неразположение след АЗ  и какво да се пие,тепърва ще има такива постове да всяват паника,дано такива “ герои” не откажат хората да се ваксинират...след прием на един параситамол ми олекна и днес даже съм забравила,е,това е👍

# 16 836
А парацетамакс става нали ? Цяло ли се пие. А витамини.

# 16 837
  • София
Става, пий спокойно и бързо да ти минава неразположението.

# 16 838
А ако после вдигна отново или не спадне. Колко време трябва да ми е така.

# 16 839
Ние тук не сме лекари,най-добре е да звъннете на личния.

# 16 840
Да звъни на ЛЛ за някаква температура СЛЕД ваксина, за която пише, че температурата е често срещан ефект?

Просто да пие парацетамол на 4 часа до отшумяване на симптомите. И без това утре нищо няма да му има вече (освен болка в ръката евентуално).

# 16 841
  • София
Аз бих пила един грам парацетамол, но поне през шест часа може втора доза. До 4 грама на 24 часа може. Така се лекувам аз и обикновено всичко се пресича още в началото. Но не го пиемай за лекарски съвет, проста портебителка на форум съм.

# 16 842
аз лично пих един парацетамол, един аналгин и един нурофен в рамките на първите 50 часа - за температура, която изчаквах до 37,9, сигурно е можело и без тях, но аз хич не държа на температури - над 37,5 почвам да хленча и да се самосъжалявам, и реших да облекча както себе си, така и тези вкъщи Simple Smile днес от сутринта вече съм с 36,6, засега поне

# 16 843
  • София
На мен ми казаха да не пия нурофен, но не казаха защо.

# 16 844
На мен лекарят, който постави ваксината, каза - при нужда пийте каквото температуропонижаващо имате вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт