Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 296 725
  • 50 335
  •   4
Отговори
# 16 860
Слагам линк към мое мнение в съседна тема, бих го копирала, но през телефона ми е трудно
https://bg-mam.ma/p/1197367/42382668
При много хора АЗ прави много бурни реакции. Който се ваксинира нека пише как е положението при него, от полза ще е .

# 16 861
  • Sofia
Аз си направих някакъв за антитела, който ми предложиха в една лаборатория тук:

Kоличествено определяне на SARS-CoV-2 S1/S2 Ig G. За да е полложителен, се изсква разултат над 12 единици. Моят е 3.80, тоест отрицателен.
Бианка, и аз възнамерявах да си правя преди ваксинирането, но много набързо взех решение да си поемам първата доза и сега не съжалявам. Ако съм имала някакви антитела, без да съм боледувала, щях да се замисля за ваксината. Не ми остана време за подобни дилеми. И по - добре.

И при мен стана точно така. Мислех да изследвам атнитела преди ваксината, защото имах доста време контакт с майка ми, докато беше болна през ноември. Но решението за ваксината го взех буквално за минути, след като мъжът ми се ваксинира в неделя.
Аз вчера все пак имах някакъв дискомфорт - едно странно усещане на тялото и умора- от ранния следобед до лягане. Днес нищо ми няма. При мъжа ми пък съвсем нищо нямаше.

# 16 862
  • София
Здравейте, имам един въпрос, който вероятно е коментиран, но не бих могла да прочета цялата тема.

Има ли хора сред вас, доказано изкарали ковид, които да не са си губили обоняние, ама изобщо?  Защото оставам с впечатление, че това е едва ли не задължителен симптом, а едва ли е така.

Благодаря!

# 16 863

Мен ме държа високата Т, и болки в цялото тяло 72 часа след втората имунизация. Даже започнах и леко да кашлям. Пих през 5 часа Тайлол, парацетамол, аналгин ,иначе не се издържаше.
С Модерна се ваксинирах.
благодаря, че сподели, за мен е полезно - рядко се срещат мнения за втората доза, поради малкия брой ваксини у нас
почвам да се чудя дали това не е нормалната реакция на организма при втора среща с вируса, било то втора доза за непреболедували или първа доза за предишно заразени, надявам се при трета и последваща вече да е друга (лека) реакцията, иначе от сега трябва да почна да се тревожа какво ме чака след 3-4 седмици

# 16 864
Да, лекарите казват,че при втората доза вече се образуват антителата и затова е тази бурна реакция на организма. И колкото по неразположен се чувстваш, толкова повече ангитела е синтезирал организма ти.
Вече доказано с тестове от първата група ваксинирани с пфайзер

# 16 865
ти смяташ ли да си ги изследваш скоро?

# 16 866
ти смяташ ли да си ги изследваш скоро?

Аз ли, нека мине 1 месец и тогава.
Нямате представа,  колко ми е спокойно след ваксината. Преди,   още от октомври треперех и се тресях при всеки контакт с ковид , а те ежедневно, представях си постоянно как ще се разболея и колко тежко ще го преживея.
Направо бях луда, сега съм по -спокойна и работя без страх, особено в ковида, където влизам всеки месец, даже няма и да се пакетирам толкова стриктно.

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 15:08 от happy doc

# 16 867
  • София
Здравейте, имам един въпрос, който вероятно е коментиран, но не бих могла да прочета цялата тема.

Има ли хора сред вас, доказано изкарали ковид, които да не са си губили обоняние, ама изобщо?  Защото оставам с впечатление, че това е едва ли не задължителен симптом, а едва ли е така.

Благодаря!
9 души от моето семейство боледувахме по едно и също време - 6 имаме доказани антитела. Никой от нас не загуби нито вкус, нито обоняние.

# 16 868
напоследък ми прави впечатление, че почти никой не споменава загуба на обоняние от наскоро боледувалите... не само тук, ами и в групите из Фейсбук

# 16 869
  • София
Съпругът ми също не загуби нито вкус, нито обоняние, а лежа и в болница, т.е. не го изкара леко.

# 16 870
Reina, добре че писа, дай ъпдейт как са нещата при вас

# 16 871
  • София
Някой беше писал, че това е новия щам, не се губи обоняние. При родителите ми беше също така.

# 16 872
  • София
Ясно, балгодаря ви за отговорите!

# 16 873
  • Бургас
Свекърва ми и съпругът ми боледуваха средата на ноември, доказано с положителен антигенен тест. Не загубиха нито вкус, нито обоняние.

# 16 874
  • София
Някой беше писал, че това е новия щам, не се губи обоняние. При родителите ми беше също така.
Леле, ние боледувахме края на октомври - началото на ноември. Да не се окаже, че новият щам е български Wink

Извинявам се, дали някой може да даде линк към групата за ваксините във Фейсбук?
Скрит текст:
Моя близка щеше да се ваксинира тия дни, но днес пусна антитела и има 400 при референтна стойност над 15.
Пише, че 15 дни след втора доза се очаква антителата да са над 80.
Та сега се чудим какво да прави ...
Edit
Намерих групата Wink сега остава и да намерим отговори

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 16:05 от грейпфрут

Общи условия

Активация на акаунт