Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 295 811
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 16 965
За желязото - бях чела че при ковид хемоглбинът е висок заради засилено производство от костния мозък, така организмът реагира на намаления пренос на кислород - мисли си че няма достатъчно хемоглобин, а всъщност проблемът е че кислородът не се свързва добре към хемоглобина.

# 16 966
Червенокоска, Хоуп, много благодаря! И вкъщи сме на същото мнение, но личната й ни обърка, че нищо чудно да го кара втори път, при все първите изследвания.
Според мен го е карала и първия път. Симптоми + положителен антиген. Може би се е заразила повторно, защото не е имала антитела. Не всички имат.

Възможно е. Но тогава е необяснимо защо изведнъж тялото е решило при второто заразяване да произведе антителата. В момента така или иначе гадаем.

При нас вкъщи се заразихме от голямата ми дъщеря - на почти 20г. За мен си е направо възрастен. При нея протече почти безсимптомно - дращене на гърлото 1/2 ден. На следващия ден главоболие за 2 часа, което се повлия от лекарства. Носът й беше запушен, но това и главоболието не ни наведоха на мисълта за ковид, защото при нея са чести главоболията, а носа е перманентно запушен поне 10 месеца в годината. Ако не я бяхме тествали, нямаше и да разберем.

Относно РЗИ. Когато карахме карантина като контактни лица, никой не ни е потърсил, въпреки, че дъщеря ми ни подаде официално. РЗИ й се обадиха на 2рия ден, след това два пъти е проверяна от МВР - един път лично от патрул, един път по телефон от кварталния.
Когато ние с мъжа ми бяхме болни, РЗИ ни звъннаха отново на 2рия ден след теста. Него никой не го провери за цялото боледуване. Мен ме провериха отново два пъти - един път кварталния по телефона и един път патрулка в неделя, в 8 вечерта Astonished

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 17:51 от chervenokoska_2

# 16 967
  • София
Здравейте! След доказване на Ковид от Бърза помощ на домашен адрес, трябва ли да очакваме обаждане от РЗИ?
Какво имаш предвид?
Доказан как?
С антигенен тест?
Да, с антигенен тест който е положителен, но лекаря не е казал дали РЗИ ще се свържат с нея. Жената живее сама и естествено няма да тръгне да излиза.
Длъжен е да го подаде на РЗИ в такъв случай.
И аз така мисля, но понеже не бях сигурна исках да знам. Дала е моя номер тъй като тя трудно борави с мобилен, доста възрастна жена е, и аз  да знам дали да чакам обаждане. 🌺

# 16 968
Здравейте, доста се рових и не успях да намеря почти никаква информация има ли бременни дами тук прекарали ковид?
Контактна съм на съпруга ми и въпреки че веднага се изолирах преди 5дни, днес съм изключително отпаднала и с т 37,7. Утре ще ходя да се тествам,  свързах се с гинеколожката ми както и медицинско лице, но освен парацетамол друго май засега не мога да приемам. 
Много се притеснявам да няма последствия за бебето, не само температурата, но и ако се налага да приемам по-силни медикаменти.
Извинявам се, ако темата е коментирана някъде, но ми е първа бременност и притеснението е голямо.

# 16 969
Най-вероятно нищо няма да му стане на бвбвто (не повече от всяка друга настинка), даже е добре, че ще направите антитела и пряко и то ще бъде защитено след раждането, както и вие. Не е добре да поддържате висока температура дълго време по чисто физиологични причини, които не са комфортни за бебето.

# 16 970
  • София
Излязоха и резултатите от рентгенографията, за съжаление снимката не е чиста и съм в ужас дали и колко е сериозно, защото тя след няколко дни си заминава за чужбина.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 21:02 от Reinа

# 16 971
  • пустинята Гоби
Здравейте, доста се рових и не успях да намеря почти никаква информация има ли бременни дами тук прекарали ковид?
Контактна съм на съпруга ми и въпреки че веднага се изолирах преди 5дни, днес съм изключително отпаднала и с т 37,7. Утре ще ходя да се тествам,  свързах се с гинеколожката ми както и медицинско лице, но освен парацетамол друго май засега не мога да приемам. 
Много се притеснявам да няма последствия за бебето, не само температурата, но и ако се налага да приемам по-силни медикаменти.
Извинявам се, ако темата е коментирана някъде, но ми е първа бременност и притеснението е голямо.
Само искам да Ви успокоя, че докато бях бременна с двете деца съм пила антибиотици, с едното даже два пъти. Не съм карала корона вирус тогава, но боледувах много от други вируси. Лекарите могат да съобразят лечението с бременността.

# 16 972
Излязоха и резултатите от рентгенографията, за съжаление снимката не е чиста и съм в ужас колко сериозно е, защото тя след няколко дни си заминава за чужбина.
Скрит текст:

Ехе, така сте го написали, че си помислих, че е с пневмония. Нищо страшно няма в тази пост-ковид снимка. С някакъв остатъчен, заминаващ си бронхит е, който не мисля, че изисква активно лечение. Камо ли пък да не пътува.

Наред Ви е детето - оставете го да се връща към нормален живот.

# 16 973
  • София
Ох, Хоуп, много, много благодаря за успокоението! Истински се притесних, някак не го очаквах след добрите кръвни и понеже нищо не разбирам от белодробни проблеми, не мога да преценя дали е сериозно или не. И тъй като няма как да не пътува девойката, се замислих как ли ще е, ако са нужни антибиотици, проследяване на състоянието, контрола и т.н. Flushed
Благодаря от сърце още веднъж!

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 22:10 от Reinа

# 16 974
И аз не виждам нищо притеснително в снимката.

# 16 975
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
По повод това как го карат децата ...
Синът ми (15г) се оплака от общо неразположение, леко главоболие, Т и дразнене в гърлото. Направихме антигенен - отрицателен. На третия ден и аз бях с дразнене в гърлото. Нищо притеснително, докато не вдигнах Т, а той не се оплака от странно парещо чувство в носа. Пуснах на мен PCR - положителен. Два дни по-късно дещерята (9г) се оплака от гърло и вдигна Т  38,8. До сутринта я свали без медикаменти и това беше. При синът ми - пи АБ заради гърлото, но нищо повече.
Аз не мога да го преборя вече 16дни с два АБ.
Та с две думи - определено децата го карат бих казала леко и слава Богу, че е така.

# 16 976
  • Там,където се събуждам щастлива.
Reina, в чужбина също има лекари. Звучите все едно тук сме оставени на произвола на съдбата.

# 16 977
Добре де, нали непрекъснато казват, че тестовете не могат да бъдат фалшиво положителни?
Как тогава се случва това на дъщерята на Renia?!
Не знам кои са тези които го казват, но не е вярно. Естествено че могат да бъдат фалшиво положителни и доста често са такива, ако няма симптоматика. Те все пак не откриват заболяване, а използват сурогатни параметри, на базата на които се констатира наличие на евентуално заболяване.

# 16 978
Здравейте, аз искам да попитам нещо - това дращене в гърлото, което доста често описвате като симптом на Ковид, било ли е съпроводено с полипи?
Аз сутринта имах лека болка и до вечерта цялото ми гърло се покри с полипи. Болката не е в сливиците, а от към носоглътката. Иначе от сутринта пия трахезан и смуча цинк. Отпаднала съм малко и ме боли тялото...
Гърлото ми е слабото място и не мислих за Ковид, но тази бързина с която се разраства ме учудва...

# 16 979
Какви са тези полипи?

Общи условия

Активация на акаунт