Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 337 329
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 16 980
Да, не се изразих правилно Blush - бели налепи.

# 16 981

Мисля, че “налепи” има предвид авторката. Като при гнойна ангина.

# 16 982
Налепи ли?
Не.
Няма налепи, само лека болка и сухота.

# 16 983
Относно бременността, моя приятелка го изкара в 9-тия месец, доста тежко с висока температура, задух и тн. Роди здраво детенце и сега и двамата са добре слава Богу. Роди си естествено и е с много наднормено тегло, което е рисков фактор. Въпреки това всичко е наред. Само спокойно! Стискам палци да се разминете с леко неразположение.
Моят мъж пък днес се ваксинира. Прибра се, всичко беше наред, легнахме си и тъкмо бях заспала, когато започна да се тресе ужасно. Много се притесних, дадох му парацетамол и сега спи, ама моя сън от притеснение си замина.

# 16 984
  • Los Angeles CA
Добре де, нали непрекъснато казват, че тестовете не могат да бъдат фалшиво положителни?
Как тогава се случва това на дъщерята на Renia?!
Не знам кои са тези които го казват, но не е вярно. Естествено че могат да бъдат фалшиво положителни и доста често са такива, ако няма симптоматика. Те все пак не откриват заболяване, а използват сурогатни параметри, на базата на които се констатира наличие на евентуално заболяване.

Аз имах положителен тест и никакви симптоми, абсолютно никакви. ММ го болеше глава и той с положителен. Говорих с лекар и изразих опасения, че може да има грешка в резултата, защото на мен ми няма нищо. Лекарят ми обясни, че няма случаи на положителен тест (с или без симптоматика), в които да има грешка, т.е. имаш ли положителен резултат имаш Ковид.

# 16 985
Това звучи много по-вероятно като ангина.

lindor, а антитела после имаше ли?
Възможно е да има както фалшиво положителен, така и фалшиво отрицателен тест. Безгрешни тестове, за каквото и да било, все още не съществуват.

# 16 986
  • Los Angeles CA
Това звучи много по-вероятно като ангина.

lindor, а антитела после имаше ли?
Възможно е да има както фалшиво положителен, така и фалшиво отрицателен тест. Безгрешни тестове, за каквото и да било, все още не съществуват.

Не съм си правила още тест за антитела, преди няколко дни ми свърши карантината.

# 16 987
  • пустинята Гоби
Добре де, нали непрекъснато казват, че тестовете не могат да бъдат фалшиво положителни?
Не знам кои са тези които го казват, но не е вярно. Естествено че могат да бъдат фалшиво положителни и доста често са такива, ако няма симптоматика. Те все пак не откриват заболяване, а използват сурогатни параметри, на базата на които се констатира наличие на евентуално заболяване.

Аз имах положителен тест и никакви симптоми, абсолютно никакви. ММ го болеше глава и той с положителен. Говорих с лекар и изразих опасения, че може да има грешка в резултата, защото на мен ми няма нищо. Лекарят ми обясни, че няма случаи на положителен тест (с или без симптоматика), в които да има грешка, т.е. имаш ли положителен резултат имаш Ковид.
Какъв тест си правихте - PCR или антигенен?

# 16 988
И в двата случая може да има фалшиво положителен резултат. Първо, пробата може да е замърсена при вземане/обработка. Второ, при всичките 1М+ теста направени до днес поне на няколко човека са им разменени пробите. Все пак и в лабораториите работят хора.

И за да не голословя - на баща ми бяха разменили пробата с тази на друг човек за доста по-специфично, сложно и жизненоважно генетично изследване. Добре, че си хванаха грешката след някакво време, иначе буквално нямаше да е жив. И до днес тръпки ме побиват като се сетя.

# 16 989
  • Los Angeles CA

Какъв тест си правихте - PCR или антигенен?
Не знам дали това е важно, но аз живея в Калифорния и тук правят PCR тестове, антген тестовете са за антибодиес и са кръвни. Още не съм си правила последния.

# 16 990
  • пустинята Гоби
Питах, защото в случая ставаше въпрос за отрицателно положителен антигенен тест. Вашият е бил PCR и затова лекарят Ви е отговорил така.

Иначе естествено, че може да има замърсени проби или разменени. Но все пак антигенния тест се прави у дома, а PCR предполага симптоми или контакт.

# 16 991
Писиар тестовете също може да са фалшиво положителни или фалшиво отрицателни. Зависи от броя цикли които се правят за да се "добие" необходимото количество материал. С други думи, ако се напряват достатъчно много цикли, дори една частичка РНК да е имало в пробата, то резултатът може да е положителен или съответно отрицателен, ако циклите не са достатъчно на брой.

# 16 992
Здравейте.  Понеделника го започнах с мускулни болки,  болки в очите,  главобол и отпадналост.  Посетих личната,  която ми каза,  че карам грипче.  Вторник вдигнах и температура-37 градуса.  Маска,  каска и бегом до нея за направление за пср тест. Сряда-късния следобед излязох положителен.  Нямам загуба на мирис и вкус,  вече нямам температура и кашлица почти липсва. В системата на РЗИ съм излязъл в четвъртък и от тогава започвали да текат 14 дни.  Малко абсурдно ми се вижда това.  И така от сряда личната нито ми се обади,  нито си вдига телефона.  Пия си предписаните лекарства и се чудя как ще изкарам тия дни.  Да им имам здравеопазването-поне тук във Видин.

Да попитам изкаралите, има ли някакъв период с пик на оплакванията?

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 08:36 от bibobore

# 16 993
Възможно е , разбира се, да има фалшиво-положителни тестове, обаче е напълно възможно и повторното разболяване.

Последна редакция: сб, 27 фев 2021, 03:19 от GG_BG

# 16 994
Здравейте.  Понеделника го започнах с мускулни болки,  болки в очите,  главобол и отпадналост.  Посетих личната,  която ми каза,  че карам грипче.  Вторник вдигнах и температура-37 градуса.  Маска,  каска и бегом до нея за направление за пср тест. Сряда-късния следобед излязох положителен.  Нямам загуба на мирис и вкус,  вече нямам температура и кашлица почти липсва. В системата на РЗИ съм излязъл в четвъртък и от тогава започвали да текат 14 дни.  Малко абсурдно ми се вижда това.  И така от сряда личната нито ми се обади,  нито си вдига телефона.  Пия си предписаните лекарства и се чудя как ще изкарам тия дни.  Да им имам здравеопазването-поне тук във Видин.

Да попитам изкаралите, има ли някакъв период с пик на оплакванията?
Има, не сте стигнал още до него. Разбира се, може и да не стигнете.

Общи условия

Активация на акаунт