Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 860
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 17 280
Деси, с риск да подесетя казаното до момента - заведете момчето до триажен център. Може изобщо да не е за антибиотик, а за противовирусни препарати. Тях няма как да си ги набавите вкъщи, а в момента болниците все още имат капацитет.

# 17 281
  • При семейството си
Деси, успокоите се малко, за да може да действате и взимате възможно най-рационални решения. За 4-5 дни сте викали  СП два пъти и не са преценили, че е за хоспитализация. Днес е едва 4 ден на антибиотик. Сама пишете, че Т е малко по-ниска от първите дни. Сатурацията нали не пада повече? Да, хубаво е да се направят снимка (скенер) и кръвни изследвания поне. Не го стресирайте и него допълнително, не е дете, а мъж на 28 години и се предполага, че сам може да прецени състоянието си.

# 17 282
Amy_nka, да, за хоспитализиране каза, моя е грешката. Все така е неадекватно, ще ме прощаваш. Ковид е болест. Като болест има нужда от лекари.
Кое, извинявай, е неадекватно? Хоспитализирането ли?

# 17 283
  • При семейството си
Amy_nka, да, за хоспитализиране каза, моя е грешката. Все така е неадекватно, ще ме прощаваш. Ковид е болест. Като болест има нужда от лекари.
Кое, извинявай, е неадекватно? Хоспитализирането ли?

Категоричността на лице без медицинско образование.

# 17 284
Да бе, ясно, че има нужда от лекари, ама  жената нямаше да пише тук, ако се беше срещанала с адекватни такива.
Да пуснем ли пак статията, която Антеа беше постнала, как няма разписан протокол за лечение в България и как личните лекари лекуват по прочетено в интернет от чужди протоколи?

Деси, ако може да изчакате до утре, го заведете в спешното в Токуда или Пирогов. В Токуда имат скенер/рентген, правят кръвни. Предполагам и в Пирогов. За Софиямед също някой беше писал, но не съм сигурна.
Друг вариант е онлайн пулмолог през healee и да си направите сами кръвни изследвания и скенер, а той да ги разчете, но ако е зле, по-скоро болница е по-добрият вариант.

# 17 285
Група,моля за малко кураж и насоки.Баща ми четвъртък вечерта не се почувствал добре и вдигнал температура 37,5,дразнене в гърлото и главоболие.(обичайното)Целият петък и събота беше с температура,която варираше между 36,6 до 37,5.Ту я вдига,ту я сваля.В неделя нямаше температура,но започнала някаква болка в гърдите,затова в понеделник беше на снимка и кръвни изследвания.Снимката излезна чиста,а изследванията добри.Успокоих се,понеже и понеделник не вдигна температура,но ето,че днес в ранния следобед температурата се е покачила на 38 градуса.След това пак 37,5.Това навярно значи,че тази гад още вилнее и опасността не е преминала.Притеснявам се,че пак вдигна,а и този път по-висока.Кои са критичните дни на ковид и има ли други с подобно развитие?Бъдете здрави!

# 17 286
  • София
В Токуда сме. Чакаме кръвните резултати , отиде за снимка току що. Сложиха ву абокат и пуснаха система за Т - когато дойдохме беше 39... Сега едвам гледа, защото няма Т, което не е се е случвало от шест дни... Спи му се зверски. Пулмологът каза, че лечението му до този момент е непълно и неадекватно.
А БГ мама за пореден път през последните 16 години ми помага.
Безкрайно съм благодарна за подкрепата и съветите. Когато човек е притеснен и паникьосан, а аз съм ужасна паника,  наистина не може да реагира нормално и да вземе нужните решения, дори да са логични и елементарни за ситуацията.
Ще пиша пак.... Може нашата история с Ковид да помогне на някого.... Да го окуражи и ориентира. ❤️

# 17 287
  • Другата България
Взехте най-правилното решение.
Всичко ще е наред.

# 17 288
Супер, браво, дано всичко е наред.

# 17 289
  • София
Двустранна начална пневмония. Добре, че го заведох. Включиха ни втори АБ, Дексаметазон, Фраксипарин подкожно, Аспирен протект, пробиотик, Цинк...
След три дни на контролни снимка и кръвни...
Бяха му пуснали система за температурата... С фенобарбитал мисля...

# 17 290
Радвам се, че всичко е под контрол. Дано се оправи бързо.

За фенобарбитала - най-вероятно сте в грешка. Никой в съвременната медицина не го ползва за висока температура (той няма анти-пиретични свойства). Някой някога го е ползвал за фебрилни гърчове. В съвремието те се третират 1) много рядко и 2) с лоразепам или мидазолам най-често (бензодиазепини). Да не говорим, че на човек на 28г за 39 температура според мен е абсурд някой да назначи това.

# 17 291
Добре де, сигурно се е объркала жената. Няма нужда чак от такива подробности Grinning
Важното е че момчето е вече по добре и са взети адекватни мерки.
Всичко ще е наред Grinning

# 17 292
Здравейте! С риск да досадя с тъпи въпроси тъй като днес е ден 6ти от първите симптоми в петък вечерта може ли някой който е правил домашен антиген тест със секрет от гърлото да ми пише на лични как да го направя качествено. Трябва ли да съм с ръкавици за да не замърся пробата например (сетих се че нямам)? В момента съм много жадна, но предполагам трябва да изчакам с водата, но пък имам обилно слюноотделяне и се чудя възможно ли е тампона да се намокри и това да повлияе на качеството на резултата от теста? От коя част на гърлото се взима секрета - сливиците или задната стена на гърлото. На опаковката пише еднократна употреба, което ме озадачава - едно минаване с тампона в гърлото или пък трябва хубаво да завъртя, но да стане с едно бръкване, а не примерно да извадя "за почивка" и пак да бръкна. Извинете ако спамя темата.

# 17 293
  • София
Аз все пак ще задам и този въпрос - къде е добре да бъде хоспитализиран? Пак е с 39, вече сме ужасно изморени всички и той иска да е в болница....

# 17 294
Бих отишла в Токуда пак. Успех! Или ВМА или Пирогов. Но вече бяхте в Токуда. Може да звъннеш. По телефона първо.

Общи условия

Активация на акаунт