Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 293 035
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 17 265
  • Другата България
Деси, за пореден път ще кажа, че тук лекари няма.
Тук смело се изписват медикаменти и се назначава терапия от лаици, някои от които не са преболедували ковид. Има преминали през него, но това, че на тях нещо е подействало не означава задължително,  че е подходящо за сина ти.
Успокой се, да отиде на пулмолог и читав лекар, ако трябва на два, но да са лекари. Задължително се обадете на РЗИ обаче.
Всичко ще е наред.

# 17 266
Мери е много права, както винаги, но може да пропуснете РЗИ-то, не си губете времето с глупости.

# 17 267
  • Другата България
Мери е много права, както винаги, но може да пропуснете РЗИ-то, не си губете времето с глупости.
Не може.
Под карантина са.
Само актове им трябват сега.

# 17 268
Карантината може и без РЗИ, ако си съвестен.
Ако е за болничен, да.

# 17 269
И между другото, понякога обективното и субективното състояние са различни. Аз не можех да дишам,кашлях зловещо и дишах като риба на сухо, а снимката ми беше абсолютно чиста. Затова пътят към спокойствието е през изследвания. И по-малко съвети от неразбиращи като нас. Grinning

# 17 270
Като е била чиста снимката, защо не сте могла да дишате, моля.

# 17 271
  • Другата България
Карантината може и без РЗИ, ако си съвестен.
Ако е за болничен, да.
Не може да излезе без да се обади на РЗИ когато е под карантина. Наложена от тях. Какъвто е случая.
То може, но не е редно.
Може да се обади на РИ или на 112, което писах одеве.
Самоволно напускане крие риск от акт.

# 17 272
Ми, Нотарис, спазъм на бронхите. Оправи се с малко инхалации.  Иначе аз бях убедена, че имам поне едностранна пневмония Grinning

# 17 273
Колежка в офиса е с + тест от днес. Вчера се развява без маска цял ден. Аз го карах Октомври и според мен ще цъфна пак....

# 17 274
Искам да кажа, че е тревожно как смело се раздават тука лечение и диагнози. Какво значи, ако 10 дни не е добре, е за лечение? Диагностициране по постове..

Деси, поговори със сина си, попитай го как се чувства, ако не чувства нищо драматично, като са не може да си поеме въздух и тн, отидете сега. Ако се притесняваш твърде много, също отидете. Ако се чувства сравнително добре, изчакайте до сутринта.

Не казах, че е за лечение. Казах, че е за хоспитализиране. И смело, да, според статистиката! Не да стои и да чака да се подобри от въздуха. Ковид е филм от две серии. Ако на втората серия - след 8-ми ден има влошаване, не трябва да си стоиш вкъщи, ами да потърсиш медицинска помощ. Тя обикновено се изразява в хоспитализиране, с цел венозно лечение и пряко наблюдение на пкк, сатурация и кръвно.

# 17 275
Утре, 8-ми ден, може да има развитие. До 10-и ден ако няма подобрение, е за хоспитализиране. Давай аспирин протект задължително. Дексаметазон или друг кортикостероид предписани?
Нищо... Даже антибиотикът го започнах аз, без предписание, защото той прояви сериозна клиника в петък. Целият ден съм звъняла на личната без отговор ( тя беше сутринта и я изпуснахме), дежурната ни отказа лечение и ни прати да умираме в Пирогов или втора градска, бърза помощ заявиха, че няма нужда от лекарства още. Никъде и никой нищо не направи...В събота почнахме антибиотика. Зрачи днес му е четвърти, не пети ден, обърках се.... Това е дете, направо съм изумена и смазана от това безхаберие... Давам течен аналгин, нурофен и парацетамол, както и Таваник. И вит. Д., имам аспирин протект, ще започна и него. Аз съм лекарят в момента...
Не спирам да плача, чакат с жена му бебенце, вчера седнал и си гледа снимките от ехографа, направо ми идеше да умра... Уплашена съм и се правя на корава...

Закарайте го направо в Пирогов. Със собствен транспорт. Там има триажна зала, ще го прегледат, снимки, кръв и тн. и ако не е за хоспитализация, ще му изпишат адекватно лечение. Същото правят и в Токуда, но срещу заплащане. В Пирогов е безплатно, никого не са върнали.

# 17 276
Здравейте, дали има и някой друг като мен след Ковид, на когото да му се възвръща обонянието бавно, но всъщност определени храни да му миришат буквално на белина? Дори като ям имам такъв вкус в устата. Понякога и кафето ми мирише по този начин.
Синът ми също е така, но той поне успява да подуши парфюм, докато аз не.
За мен, обонянието все още е на 40%, дори себе си не мога да усетя, а минаха 4 месеца.

# 17 277
Колежка в офиса е с + тест от днес. Вчера се развява без маска цял ден. Аз го карах Октомври и според мен ще цъфна пак....
Я пък ти, откъде накъде. Я малко по-смело прекаралите.

# 17 278
Amy_nka, да, за хоспитализиране каза, моя е грешката. Все така е неадекватно, ще ме прощаваш. Ковид е болест. Като болест има нужда от лекари.

# 17 279
То неорекаралите не е сигурно дали ще се заразят, дори и в пряк контакт. Аз преди 5 дни размених с маска няколко думи с колежка, която разви симптоми на другия ден. Не съм го карала и съм в същия филм, малко преди ваксината. Че и днес пред лабораторията беше доста неприятно, та и от там ще броя 10 дни. Close

Общи условия

Активация на акаунт