Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 293 546
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 17 250
  • София
Не е пил противовирусни препарати. Личната ни препоръча Авирон, но от Бърза помощ казаха да не го давам. Едните ми изписват витС, другите ми го забраняват, едните ми препоръчват антистенокардин, другите не дават...отрови се от нурофен и течен аналгин вече..
Искам да го заведа в отделение, където да го види пулмолог, инфекционист или някой норамлен лекар, да му пуснат кръвни изследвания, снимка, скенер... Каквото се налага....
Мисля, че за шести седми ден тези действия са правилните, при положение,че 5 дни пие антибиотик и няма промяна.
Дежурната преди три дни каза, да съм го водела в Пирогов, щото щял да направи миокардит или перикардит и да умре... Просто нямам думи...

# 17 251
  • в кукувиче гнездо
Толкова неадекватни лекари има, че просто нямам думи. Как няма да му дават лекарства за разреждане на кръвта, витамин с и противовирусно?! Отивайте спешно в Токуда, ако трябва да го слагат на ремдесивир.

# 17 252
Снимка поне трябва.
Щом в Токуда има и пулмолог...отивайте там.

# 17 253
И според мен трябва да потърсите помощ.

# 17 254
  • Germany
И аз смятам, че при тези симптоми и сатурация 90 е добре да го заведете на лекар.

# 17 255
  • София
Ох... Не знам сега ли да отидем, да чякам ли до утре...
Освен Токуда?

# 17 256
Утре, 8-ми ден, може да има развитие. До 10-и ден ако няма подобрение, е за хоспитализиране. Давай аспирин протект задължително. Дексаметазон или друг кортикостероид предписани?

# 17 257
  • София
Не знам как е сега, но през ноември КОВИД кабинетът на Пирогов беше организиран много добре. Млади докторчета, но експедитивни и очевидно си разбираха от работата.

# 17 258
Искам да кажа, че е тревожно как смело се раздават тука лечение и диагнози. Какво значи, ако 10 дни не е добре, е за лечение? Диагностициране по постове..

Деси, поговори със сина си, попитай го как се чувства, ако не чувства нищо драматично, като са не може да си поеме въздух и тн, отидете сега. Ако се притесняваш твърде много, също отидете. Ако се чувства сравнително добре, изчакайте до сутринта.

# 17 259
  • Germany
Ох... Не знам сега ли да отидем, да чякам ли до утре...
Освен Токуда?
Може да звъннете по телефона и да попитате какво ще ви посъветват. Предполагам, че има ключови въпроси, които могат да ви зададат и да преценят дали трябва да отидете веднага или утре.

# 17 260
  • София
Утре, 8-ми ден, може да има развитие. До 10-и ден ако няма подобрение, е за хоспитализиране. Давай аспирин протект задължително. Дексаметазон или друг кортикостероид предписани?
Нищо... Даже антибиотикът го започнах аз, без предписание, защото той прояви сериозна клиника в петък. Целият ден съм звъняла на личната без отговор ( тя беше сутринта и я изпуснахме), дежурната ни отказа лечение и ни прати да умираме в Пирогов или втора градска, бърза помощ заявиха, че няма нужда от лекарства още. Никъде и никой нищо не направи...В събота почнахме антибиотика. Зрачи днес му е четвърти, не пети ден, обърках се.... Това е дете, направо съм изумена и смазана от това безхаберие... Давам течен аналгин, нурофен и парацетамол, както и Таваник. И вит. Д., имам аспирин протект, ще започна и него. Аз съм лекарят в момента...
Не спирам да плача, чакат с жена му бебенце, вчера седнал и си гледа снимките от ехографа, направо ми идеше да умра... Уплашена съм и се правя на корава...

# 17 261
Снимка поне бих направила аз. Да видя пневмония има ли, няма ли..
Ако дробовете са чисти, би ми било една идея по-спокойно.
Ако не са- пулмолог бих търсила на момента.

# 17 262
Ама, Деси, няма да плачеш, той е млад човек, ще се оправи, спокойно Hug
Трябват му изследвания, снимка най-вече, и адекватен лекар.

# 17 263
Деси, успокой се! Няма нужда от паника.
Нурофен и вит. Ц не давай, за Т само парацетамол и аналгин.
Аспирин е много важен, задължителен!

# 17 264
Може изобщо да не е за Таванак. Трябва ви задължително лекар който да се заеме с лечението.

Общи условия

Активация на акаунт