Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 300 435
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 18 195
  • в кукувиче гнездо
В болницата най-вероятно дексометазона е спрян по схема, не са идиоти там. Ако е така, което най-вероятно е, изобщо не започвайте с кортикостероидите отново.

# 18 196
И защо е написан като препоръка за продължаване на лечението в епикризата тогава?

# 18 197
  • София
Някой може ли да сподели каква схема на лечение вкъщи предписват лекарите в момента.

# 18 198
  • София
В болницата най-вероятно дексометазона е спрян по схема, не са идиоти там. Ако е така, което най-вероятно е, изобщо не започвайте с кортикостероидите отново.
Не бих започнала нищо без да изясня как стоят нещата , но наистина, както пише Дъждец, защо фигурира в епикризата, като продължение на дом. лечение...

# 18 199
  • София
На ММ: десет дена доксициклин 100 mg по 1 табл, първият ден - 2 наведнъж. 3х3 антистенокардина поне месец. Микомакс 150 mg по 1 на три дена. Прокомбо по  1 таблетка за 14 дни. Авирон рапид по схемата 3х3 за 1 ден+3х2 за 1 ден+3х1 за три дена.Квамател 40 mg вечер преди ядене. При нужда - тавипек, нурофен, парацетамол, авалгин. Отделно пие цинк, селен и витамин Д.
Рецептата е от триажа в Пирогов. Мъж на 40 години, предимно с болки в главата, мускулите, загуба на обоняние, вече възвръщащо се, умора, леки начални изменения на снимката.

Осми ден - от РЗИ ни вест, ни кост. Ама това да е щетата. Само да се оправи, че пак го болят глава и мускули - предимно краката.

# 18 200
Здравейте. Накратко и моята история,понеже всичко ме обвиняват, че съм хипохондрик и вече не зная дали разсъждавам обективно. На 06.02 дъщеря ми на 8 г .се разболя. Тепература, впоследствие бронхит, лекуваха я със Зинат. Снимката показа само бронхит. ЛЛ каза, да не я тестваме. ММ и той. След 2 дни малкия(1 г и 8 месеца) с 39.6, ПКК показа ЦРП 5.5, всичко в норма, левкоцити в норма, но процентно съотношение беше повече неутрофили и по- малко лимфоцити. Мина му без антибиотик, ходихме редовно да го преслушва. След това аз, мъжа ми и майка се разболяха. Аз си направих антигенен тест на 7 ден откакто ми е зле-отрицателен. След още 5 дни си пуснах пакета в Цибалаб, ПКК с редица показатели, IgG и IgM,всичко в норма и никакви антитела. Затвърди се мнението на всички, че съм хипохондрик.
Днес сутринта дъщеря ми пак с 37.7, запушен нос и болки в гърло. Две деца  от класа болни, едното,което седи до нея със стомашен вирус, уж. Пак скандали с ММ, пак хипохондрик съм била че искам да я тествам. Сега се чудя или сега е Ковид или преди е било....

# 18 201
  • Карлово
Аз съм хипохондрик и затова не пиша в темата. Има в момента стомашен вирус, много хора се оплакват. Аз във вторник имах такова нещо и мислех в сряда да тичам при джипи, но в сряда всичко си беше ОК. И понеже съм страхлива да не се заразя, хич не си помислих да ходя до лекарски кабинет.

# 18 202
Аз искам да питам тези, с ниска сатурация.  Моята вече е плашещо ниска, вчера не успях да изчакам линейка, но днес май ще се наложи пак да ги викам. Как успявате да я вдигнете?

# 18 203
Личен амбулаторен картон се купува от книжарница.
После се попълва от ЛЛ.
Има един номер, дава се от ЛЛ, и се вписва в болничния.

# 18 204
  • пустинята Гоби
Аз бих тествала детето всъщи поне с антигенен тест, не е кой знае какво, но вие си знаете отношенията с половинката.

Иначе има доста вируси в момента, не е като да няма. Явно отворените градини и училища за маките си казват думата.

# 18 205
  • София
Аз бих тествала детето всъщи поне с антигенен тест, не е кой знае какво, но вие си знаете отношенията с половинката.

Иначе има доста вируси в момента, не е като да няма. Явно отворените градини и училища за маките си казват думата.

То и преди короната си имаше вируси и не бяха от отворените училища и градини Simple Smile Ама ся нали е модерно да се обвиняват тях.

# 18 206
  • София
Аз искам да питам тези, с ниска сатурация.  Моята вече е плашещо ниска, вчера не успях да изчакам линейка, но днес май ще се наложи пак да ги викам. Как успявате да я вдигнете?
В какъв смисъл не сте успели да изчакате линейка?!

# 18 207
  • пустинята Гоби
Не е модерно, просто имам наблюдения от разговори с други майки. Преди короната имаше вируси естествено, но когато деца бяха затворени вкъщи вирусите намаляха. Моите деца никога не са боледували толкова малко, колкото откакто има пандемия. Но забелязвам, че тази тенденция се променя и да, твърдо вярвам е че защото децата ни вече са по градини и училища.

Лично аз не съм от родителите, които искат децата на всяка цена да са в институция. Когато има много болни предпочитам да са вкъщи, колкото и да е трудно. Та в този смисъл хич няма да омаловажавам ситуацията, не държа да се разболявам от корона вирус, а децата ми още по-малко.

# 18 208
  • София
А някой знае ли, колко дни назад може да се издаде болничен от болница, защото ЛЛ е следобяд днес, а в болницата ми казаха вчера, че тези неща се уреждат до 15.00... Не знам дали ще успея...

# 18 209
  • София
Не е модерно, просто имам наблюдения от разговори с други майки. Преди короната имаше вируси естествено, но когато деца бяха затворени вкъщи вирусите намаляха. Моите деца никога не са боледували толкова малко, колкото откакто има пандемия. Но забелязвам, че тази тенденция се променя и да, твърдо вярвам е че защото децата ни вече са по градини и училища.

Лично аз не съм от родителите, които искат децата на всяка цена да са в институция. Когато има много болни предпочитам да са вкъщи, колкото и да е трудно. Та в този смисъл хич няма да омаловажавам ситуацията, не държа да се разболявам от корона вирус, а децата ми още по-малко.

Напротив не са намаляли поради простата причина, че децата пак са се извеждали и събирали и не само малките деца. Учениците си излизаха по седянки на пейките Simple Smile  Значи децата боледуват ама ако при всяко боледуване ще ги тествате за коронавирис това си е цифра... Аз имам хлапе, което в ясла и се скъса да боледува и ние покрай него. Е седим си дружно вкъщи ама такова е уж се израствало.

Общи условия

Активация на акаунт