Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 400
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 18 435
Здравейте, от днес сме положителни с мъжа ми,лека задна хрема,много слабо дразнене в гърлото,като сухота,болки в ставите .
Той няма температура, аз от сутринта поддържам 37,7 до 37,3 ,но не взимам нищо за нея,нали била полезна,когато не е прекалено висока.
Личната назначи по телефона ивермектин,купихме хювемек 3 мг. Преди час аз изпих 3 табл.,мъжът ми 5.
Само не разбрах следващата доза (нали две били) утре ли да я вземем и пак това количество ли. Извинявам се за консултацията тук,но ЛЛ вече си е изкл. тел.
Засега не пием антибиотик, изчакваме,дали е правилно. Добавки пием вит. Д ,цинк,куркума и джинджифил, пробиотик.

# 18 436
  • Другата България
Ами ето информация, противоречаща напълно на това, което се тиражираше досега... Ако е така би следвало да се правят тестове преди ваксинация и да се разпитва подробно има ли вероятност за контакт, за която знаем. А това не се прави... Защо поне антигенен тест не се пуска преди ваксина, ако "има риск тя да усложни ситуацията"?
Не знам какво да ти кажа, вероятно защото майка ми е възрастна и с придружаващи заболявания, аз дори и не питах каква ваксина има, а съм заявила Файзер, исках просто да знам дали да отлагам часа, ако бяха казали не, щях да питам за ваксината.
Сега, при нас се знае, че тя е контактна, не всеки желаещ ваксина е такъв, нямам идея дали при млади хора положението би било същото.
Факт е, че ми казаха да отлагам часа.
И не са ми казали точно "да усложни ситуацията", не помня вече точното изречение, защото цяла сутрин се обяснявам на институции, но нещо от рода на "не се знае дали не е поела вече вирусен товар, което една ваксинация би могло да утежни /не усложни/".
Пак ли файзер заяви??
Не се коси.
Възрастните хора през пролетта са  по уязвими . Имам предвид себе си де. При всеки е различно.
Нищо не съм заявила, нали съм Мара чистницата, изтрила съм мейла с кода, с който да вляза в портала да откажа часа. А и чаках РЗИ, днес като ми казаха, че не е желателно да ходи, започнах издирване на телефони, безуспешно. Все си мислех, че някой ще ми се обади, досега никой. После пък АЗ я спрели....сега чакам някой да се обади да ме пита, да ме подсети или да ми откаже, няма и няма телефони, на които да се обадя. А достатъчно хора ангажирам да се занимават с други неща, сега и по болниците да ги пращам....не вярвам да има Файзер, просто не вярвам.
А после живот и здраве ще я записвам пак за Файзер, да, или Модерна.
Категорично не АЗ, за нея специално.

# 18 437
Какво е това “задна хрема”, само аз ли не знам?

# 18 438
Явно да Grinning Имаш си секрети, както е при хремата,но не се стича напред през носа, а назад към гърлото. Много често човек даже не знае,че я има, но тя дразни гърлото, кашляш от нея и тн. Типична е при децата.

# 18 439

Такава, която не се стича напред през носа, а назад към гърлото. Създава едно специфично усещане за лигавост в гърлото и устата.

# 18 440
Явно нямаш деца 😀😀
Обяснили са, ама и аз да кажа. Запушва се напред носа или се стяга хремата и се стича към гърлото. При което то се инфектира обикновено и се появява кашлица

# 18 441
Ясно, благодаря на всички.

# 18 442
Да,гъст,лепкав секрет застава по гърлото и те кара в един момент да го отхрачиш. Но аз съм и с алергичен ринит. И с автоимунен артрит и ужасно ме болят колената в момента.

# 18 443
  • Другата България
Да,гъст,лепкав секрет застава по гърлото и те кара в един момент да го отхрачиш. Но аз съм и с алергичен ринит. И с автоимунен артрит и ужасно ме болят колената в момента.
И аз съм с алергичен ринит.
Грам хрема нямам, нито задна, нито предна.
За сметка на това обаче вече нямам вкус и обоняние.
Отвратително е, да ядеш трева.
За болките исках да ти кажа.
Явно тази гад удря там, дето имаш хронични болежки.
Аз съм с две ДХ и неврологични проблеми, първите два дни болките в кръста и гърба, а и в краката бяха просто непоносими. Сега пак ги има, но са поносими.

# 18 444
И аз съм с алергичен ринит.

Отвратително е, да ядеш трева.
Но яж, дори да е насила, една приятека мед. лице каза, че при нея всички, които се хранели добре по бързо оздравяли...доколко може да се вярва не знам...Grinning

# 18 445
Нормално който има ищях да хапне е  на път да оздравява.Етап  е.

# 18 446
Значи ще ти  минава вече, щом се е загнездил при вкуса и мириса. Пробвай, пий едно питие, няма значение какъв вкус има😀

# 18 447
  • Другата България
Значи ще ти  минава вече, щом се е загнездил при вкуса и мириса. Пробвай, пий едно питие, няма значение какъв вкус има😀
Joy
Той "дойде" преди 4 дни, това ли да е?
Тепърва личната иска на снимка да ме праща, ако мина с това, лично ще почерпя питие, ама да си го усещам, така не става.
Мими, ям, ама ям "трева".
А аз обичам да си нагаждам, сега ме е яд да се занимавам.
То и мъжа ми готви, аз съм в изолатор, ама все пак....

# 18 448
Мери, Т имаш ли?
Нали каза, че кашляш.
Ако имаш и Т, добре е снимка.

Обонянието е относително. Може и да се върне бързо, а може и да се проточи.
Аз вкус си имах.

# 18 449

Обонянието е относително. Може и да се върне бързо, а може и да се проточи.
Аз вкус си имах.
Вкус и аз си имах, те хората отслабнаха от Короната, аз две кила качих, ама какво да правиш по цял ден в изолация, освен да ядеш и дебелееш! Joy

Общи условия

Активация на акаунт