Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 610
  • 50 335
  •   4
Отговори
# 18 420
  • София
Скрит текст:
Ето затова не искам да бързам с ваксинирането. Не защото допускам, че не са качествени, безопасни и други подобни. А просто защото смятам, че не са достатъчно добре проследени във времето какво се случва. Юруш на доматите, давайте, те са великолепни бе, какво ще им стане. Има си причина да се правят по-продължителни изпитвания и да се разработват повече години. И не, не смятам,че ваксините са довели до увреждания и т.н. Смятам, че трябва да се даде време, да се провери водят ли, не водят ли, какво се случва и едва когато са спокойни, че всичко е ок, да ги предлагат.
Иначе съм голям фен на ваксините, слагаме и задължителни, и незадължителни, и против грип семейството ми се ваксинира всяка година и т.н. Но просто искам да са минали през всички етапи. Несъкратени по възможност.

Това е точно моето отношение към процеса. За радост, още мога да разчитам на естествен имунитет. Надявам се...

Скрит текст:
Минавам само да кажа, че по инфо от лекари британският щам започвал с хрема. Това е важно да се знае, защото досегашният уж не беше придружен с хрема.

ММ беше вчера на местния кризисен щаб и там докторите споменали.

Ноември изкарах ковид с много продължителна хрема. И двете ми деца го минаха само с хрема като единствен симптом. Така че нищо ново под слънцето.

Това, което става с АЗ напоследък ще подкопае и без друго крехкото доверие във ваксините.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 16:14 от Клер

# 18 421
Нот, хайде по-спокойно.
Достатъчно пъти в темата съм писала, че нито убеждавам някого да се ваксинира, вкл. и майка ми, нито мен някой ще ме разубеди.
Не ме цитирай, когато не съм написала нищо подобно.

# 18 422
niama_me, температурата и потенето навеждат към пневмония,  мисля че трябва И антибиотик.
 Ивермектина може да го пиеш сега профилактично.

# 18 423
Благодаря Ви, аз просто на някои места прочетох че имал сериозни странични ефекти, та ме е страх като нямам симптом дали да пия...
Антибиотик не мога да му давам, защото той отказва да го пие. Купила съм.

# 18 424
  • Другата България
Благодаря Ви, аз просто на някои места прочетох че имал сериозни странични ефекти, та ме е страх като нямам симптом дали да пия...
Антибиотик не мога да му давам, защото той отказва да го пие. Купила съм.
Ти откъде го купи този ивермектин?
Така ли го продават без рецепта, свободно?

# 18 425
Нот, хайде по-спокойно.
Достатъчно пъти в темата съм писала, че нито убеждавам някого да се ваксинира, вкл. и майка ми, нито мен някой ще ме разубеди.
Не ме цитирай, когато не съм написала нищо подобно.
Извинявай!

Ивермектин с марката Хювемек продават, 30 лева за 10 таблетки по 3мг.

# 18 426
Ти откъде го купи този ивермектин?
Така ли го продават без рецепта, свободно?
Да, има го във почти всяка аптека, без рецепта може да си го купите.

# 18 427
  • пустинята Гоби
По принцип е с рецепта, не знам къде се купува така ларж без. На мен почти винаги ми отказват, ако случайно ида за нещо и не знам, че трябва.

# 18 428
Първо че ивермектина (ако помага изобщо ), го прави в началните моменти (както и някои други иначе ефективни донякъде лекарства), и до колкото помня не се използва такъв от вет-а, и дозите за хора са по-различни от тези за животни.
Да добавя че 10 дни боледуване без промяна в състоянието си е сериозно нещо. Би трябвало по-комплексно лечение.

# 18 429
  • в кукувиче гнездо
Първо че ивермектина (ако помага изобщо ), го прави в началните моменти (както и някои други иначе ефективни донякъде лекарства), и до колкото помня не се използва такъв от вет-а, и дозите за хора са по-различни от тези за животни.
Точно така. Този, който пих аз, беше индивидуално приготвен за мен, не във ветеринарна аптека. И, да, пих го няколко минути след като вдигнах температура. Мъжът ми го пи профилактично, не се разболя.

# 18 430
  • в кукувиче гнездо
Изобщо, при положение, че в аптеките има дозирани таблетки за хора, защо купувате течната форма от ветеринарните аптеки? Някой ще си замине накрая от глупост.

# 18 431
  • Варна
Доколкото четох е починала през нощта, т.е. не е било незабавно след ваксина, аутопсията установила сърдечна недостатъчност.
Е то не винаги симтомите настъпват веднага...
Съгласна съм, написах го в смисъл, че ваксиниращите едва ли имат вина, вероятно не е имало причина да слагат урбазон или каквото и да било.

# 18 432
  • на пъпа на Златията
Ами ето информация, противоречаща напълно на това, което се тиражираше досега... Ако е така би следвало да се правят тестове преди ваксинация и да се разпитва подробно има ли вероятност за контакт, за която знаем. А това не се прави... Защо поне антигенен тест не се пуска преди ваксина, ако "има риск тя да усложни ситуацията"?
Не знам какво да ти кажа, вероятно защото майка ми е възрастна и с придружаващи заболявания, аз дори и не питах каква ваксина има, а съм заявила Файзер, исках просто да знам дали да отлагам часа, ако бяха казали не, щях да питам за ваксината.
Сега, при нас се знае, че тя е контактна, не всеки желаещ ваксина е такъв, нямам идея дали при млади хора положението би било същото.
Факт е, че ми казаха да отлагам часа.
И не са ми казали точно "да усложни ситуацията", не помня вече точното изречение, защото цяла сутрин се обяснявам на институции, но нещо от рода на "не се знае дали не е поела вече вирусен товар, което една ваксинация би могло да утежни /не усложни/".
Пак ли файзер заяви??
Не се коси.
Възрастните хора през пролетта са  по уязвими . Имам предвид себе си де. При всеки е различно.

# 18 433
Моят познат дето е в болница тая сутрин е бил в критично състояние, със сатурация 60! Сложили са го на вентилация с кислород. Не мога да си обясня, при положение, че първия ден му се беше качила сатурацията над 90 защо пак е спаднала?!

# 18 434
Защото вирусът е непредвидим, промени стават и внезапно без обяснима причина!

Общи условия

Активация на акаунт