Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 886
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 18 480
  • Там,където се събуждам щастлива.
Калинка, дай му поне аспирин.
Ти също пий.

Явно и при вас са от школата на М.

Не знам от коя школа са, но е факт, че не са грешали в преценките си за годините, в които съм тук. И опит с умирачка нямам, защото винаги са реагирали бързо. Ако се влоши, ще звъня, но просто няма повод за момента.
Взима аспирин.

# 18 481
3 месеца и половина след прекаран Ковид аз уж леко- с температура под 38 градуса около 10- тина дни, покашлях от гърлото и болки в гърба, ММ безсимптомно, с астма е и си кашляше като асматик. Днес направихме скенер, защото мен все още ме боли гърба и продължавам да се потя много, и се оказа, че и двамата сме карали атипична пневмония и в момента е в резорбция.
Имаме остатъчни огнища тип матово стъкло. В понеделник сме на пулмолог да видим какво ще каже. Позната лекарка ни каза, че дроба се чистел по- бавно и не се налагало лечение вече. Аз изпих 3 антибиотика, две снимки имам, на които нищо не се виждаше, а ММ нищо не е пил, нито снимка е правил, изненадахме се като излезе с антитела. Та тоя Ковид е голяма работа...

# 18 482
Ако кашлящото лице имаше маска, нямаше да имаме резултат 4-5 заразени. Вярвам в това. Уви, не вярваха във вируса. Сега провярваха , като два пъти я връщат жена му от оня свят. И плаче колко съжалявал.

Ние имахме маска 80% от времето, което е явно спасението ни за момента.
Изключителното тъпо е, че е Мм е рисков и пръв в страната искаше да се ваксинира. Обаче, точно тези рискови са на по-заден план. Те първо ваксинираха живеещите в дом за грижи с ментални и физически проблеми (от всички рискови). И неговото чакане стана епично. Обажда се много пъти да пита, но...То е ясно, че не всеки може да е пръв.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 23:21 от Kalinka

# 18 483
3 месеца и половина след прекаран Ковид аз уж леко- с температура под 38 градуса около 10- тина дни, покашлях от гърлото и болки в гърба, ММ безсимптомно, с астма е и си кашляше като асматик. Днес направихме скенер, защото мен все още ме боли гърба и продължавам да се потя много, и се оказа, че и двамата сме карали атипична пневмония и в момента е в резорбция.

Като нас с ММ, той след месец и половина и три АБ накрая снимката пак беше с пневмония, но в обратна резорбция. Пулмоложката каза същото, спрете всякакви Аб, дробът сам ще се възстанови, вече сте извън риск. ММ Също казва, че още чувства тежест в гърдите. Вероятно ще трябва да направим контролни прегледи и ние.

# 18 484
  • При семейството си
Ама разбира се, тези с менталните и физически увреждания “кучета ги яли”. Тях и без Ковид сме ги отписали. Много по-важно е да ваксинираме другите рискови, за да ходят на събирания, без да се налага 80% от времето да са с маска.
Съжалявам, не се сдържах да не коментирам.
И, да, на вас все някой друг ви е виновен и пречи, предрежда.

# 18 485
Не се засягай лично. Съжалявам, ако е прозвучало така.
Просто риска за тези хора да се заразят е в пъти по-малък, защото са в балон. Имат посещения на периоди, а не всеки ден. Не живеят със семействата си. Малцината в семейства не са ваксинирани, защото не са в дом. На мен логиката ми отбягва.

Някой беше писал за групите в Германия и как няма шанс за разместване. Само дето някои от групите бяха сложени по-напред след лобиране. И понеже неговото заболяване са милиони (включително много млади хора) и никога ме са имали силно лоби за всякакви медицински решения. От години е така.

# 18 486
Риска и последователността на групите поне тук се преценява от лекарите...едва ли някой по добре знае от тях. Оздравявайте и не го мислете вече, връщане назад няма, хванали сте го. Може и да е за добре да мине и да замине.

# 18 487
  • Другата България
Още нещо ми прави впечатление на мен.
Аз съм с алергичен ринит, а алергиите са ми от сто и едно неща.
Целогодишно ми тече носа, кихам, какво ли не съм пробвала, минава за момента, и после отново.
Да не говорим колко зле ми действат климатиците, от тях кихането и запушения нос са система.
Последно капки с кортикостероиди ползвах, и до частично запушена евстахиева тръба стигнах.
Обаче откакто се запознах с новия си приятел, още не му знам националността, носът ми е сух на барут, напълно проходим, не съм кихнала нито веднъж, не съм поглеждала дори към капките, антихистамините са прибрани в шкафа, дишам свободно през него, изобщо никакви проблеми с нос нямам.
Тоя моя да не е някой нов мутант?
Ако ми оправи алергията и ринита, ще ида лично до Ухан до онази лаборатория, дето /не е/ изпуснала вируса....да почерпя.

# 18 488
Мери, смея се с глас, но естествено на чужд гръб. Дано бързо да оздравееш, пък може и (за съжаление няма как да се случи) и ринитът ти да изчезне. Знам колко е гаден, защото и аз го имам (плюс други много по-гадни алергии), но при мене е ясно основно от какво е - основно от микроскопичните котешки косми, от които няма спасение. Но съжителството с котка ми е по-важно. А и съм в състояние, което не изисква лекарства (ако не се сблъскам челно с някоя химия или лекарство). Слава богу, почти нямам среща с климатици. Друго - отдавна съм изхвърлила разни синтетични килими и други мокетоподобни гадории, защото с тях беше много зле.
Сега по-сериозно. Близките ми, разболели се в последния месец, имаха много странен глас по телефона (уж на запушен нос, но различно, а носът им не беше запушен), докато бяха с тези симптоми. След като преминаха, и гласът им стана нормален. Не знам дали някой друг е забелязал подобно нещо.

# 18 489
И аз нямах хрема, носът беше съвсем чист.

# 18 490
Ей тук се появява понятието "задна хрема", носът ми беше сух отпред, а имах дразнене в гърлото, което бях сигурна че е от задна хрема и болки между очите, което приличаше на синузит. Напред можех трудно да издухам нещо, а назад преглъщах заден сопол. Нямах обоняние, но не беше неприятно, а все едно дишах чист планински въздух. Усетих че нямам защото не усещах праха за пране и разни миризливи неща.

# 18 491
За превенция срещу тромби, болните от ковид на домашно лечение само 1 таблетка ли аспирин протект пият дневно? Дали е достатъчно количество срещу тромби?

# 18 492
  • София
Нашите лекари няма какво да ги плюем, само защото другите са чужбински. Всеки си решава на кого да вярва, но за мен такива западняшки методи от типа "нищо не правим, не е тежък", повече ме притесняват, пък нека някой да ме обяви за параноичка! Нашенските в някаква степен му хванаха цаката как да лекуват. Все пак, на някои потребители по нашенско им спасиха родителите, а не по чужбинско. Сори, ама не се сдържах, хвана ме яд.

# 18 493
А пък аз, да ви кажа, след положителен тест за антитела, реших да си направя още един в друга лаборатория, който се оказа категорично отрицателен. На кой да вярвам по-точно?!

# 18 494
А пък аз, да ви кажа, след положителен тест за антитела, реших да си направя още един в друга лаборатория, който се оказа категорично отрицателен. На кой да вярвам по-точно?!
Снимка или не се е случило

Общи условия

Активация на акаунт