Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 610
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 18 465
Калинке, дано бързо да размине всичко.
При останалите болнички също!

Имате ли наблюдение хората около вас да го карат по-леко от преди?
Ноември около мен болните почти всички бяха зле и на аб. С тази вълна повечето засега са с хрема.
Ама на единия два антигенни теста са отр., а при приятелката му е положителен.
Може и да не е Ковид в този случай, но слабо вероятно.

# 18 466
  • Другата България
Значи да не те мислим, ще се оправиш скоро! Hug
Дано, снимката само да е чиста, че помня Мими как без нищо и цъфна с пневмония.
Иначе да, знаеш, че отдавна съм наясно с протоколите, и понеже съм предвидлива, с тая работа и този персонал вкъщи просто при мен беше въпрос на време, основните неща ги имах, така сега ги почнах още преди да съм се чула с ОПЛ, която потвърди. А и друг път съм писала, много адекватна ОПЛ имам, реагира веднага, направление за тест, искаше веднага на снимка, сега воюваме за този Медрол....много му се чудя, утре ще ми го купят, но аз си дишам добре, заради кашлицата само не ми се иска да го започвам, но тя настоява. Още го мисля.

# 18 467
  • При семейството си
Утре ще се тествам с бърз тест, защото е задължително за училище. Ако е положителен,трябва в неделя и ПСР.
Имам температура между 37.5-37.8. Иначе абсолютно нищо.

Защо ще те тестват,ако си под карантина като контактна на положителен и не си присъствено в училище?

# 18 468
  • София
sweet_kids, безкрайно много благодаря за информацията. Аз от снощи не съм добре, антигенният тест от преди малко е отрицателен. Продължавам с авирон и витамини на мен и детето. Аз съм много притеснителна и затова бързах да направя. На сестра ми й полака веднага антигенният, но разбира се не изключвам да е фалшиво отрицателен. Ще следя себе си и малката.

Благодаря отново

Повторете за всеки случай теста, възможно е по-късно да се позитивира. На колко години е детето? Сигурно сте видели, че за деца под 12 години е различна схемата на дозиране?

Merri_An, и моите впечатления са такива - от 3 до 5-ия ден след контакт. Съвсем в началото на пандемията се говореше за много дълъг инкубационен период, но впоследствие това беше опровергано.

Elizabet2013, наистина много неприятна комбинация да се разболеете заедно с ваксинацията! Температурата в първите дни сама по себе си е по-скоро добър признак, че организмът ви се бори с инфекцията. Направете си тест. Ако продължите да вдигате температура - скенер или снимка на белия дроб.

Rodi111, съжалявам, че се е стигнало до болница! Но поне трябва да сте спокоен, че е в сигурни ръце там и лекарите ще направят необходимото. Разбира се, че има много излекувани след болнично лечение, не мислете най-лошото! Пишете как е съпругата ви. Надявам се скоро да има подобрение.

# 18 469
Мери, не знам за Медрол.
Аз съм силно скептична за КС, но ако се налага, предвид кашлицата, ще пиеш.
ББ като го гледам  колко е подпухнал още, не се изчистват бързо от организма.
Умрях от смях с него одеве.
Чакал официална диагноза от ЕМА, за ваксината, да кажат става, или не става. Grinning

Калинка, това си е Т.
Хубаво е, че се чувстваш добре.
Дано пък да е отрицателен теста.

# 18 470
Говори с лекар, но ...спокойствие и течности продължават да са основните неща.
Явно считат, че не го кара тежко и не му трябва нищо.
Това да бяха нашите български лекари ние до сега да сме ги наплюли...и да сме хукнали на платен прием на друг!
Дано се размине бързо и при теб и при него. Поне пиите аспирин...!

# 18 471
Какво викаш нашите лекари?

# 18 472
  • Другата България
Мери, не знам за Медрол.
Аз съм силно скептична за КС, но ако се налага, предвид кашлицата, ще пиеш.
ББ като го гледам  колко е подпухнал още, не се изчистват бързо от организма.
Умрях от смях с него одеве.
Чакал официална диагноза от ЕМА, за ваксината, да кажат става, или не става. Grinning
Именно, аз също съм скептична, и не бива да се злоупотребява с тях.
А аз дишам добре, и кашлицата я усещам горе в гърлото, не в гърдите.
Плюс това някои от тях също предизвикват тромбози като страничен ефект, изчела съм отдавна и за медрола, и за дексата.
Не знам, ще го мисля до утре.

# 18 473
  • Там,където се събуждам щастлива.
Утре ще се тествам с бърз тест, защото е задължително за училище. Ако е положителен,трябва в неделя и ПСР.
Имам температура между 37.5-37.8. Иначе абсолютно нищо.

Защо ще те тестват,ако си под карантина като контактна на положителен и не си присъствено в училище?

Имаме няколко часа на ден присъствено и трябва тест, за да се върна на работа.
Иначе и според мен няма голяма файда. Само за информация.

Говори с лекар, но ...спокойствие и течности продължават да са основните неща.
Явно считат, че не го кара тежко и не му трябва нищо.
Това да бяха нашите български лекари ние до сега да сме ги наплюли...и да сме хукнали на платен прием на друг!
Дано се размине бързо и при теб и при него. Поне пиите аспирин...!

Да. Всичките ми роднини ме атакуват да съм търсела частен лекар. И антибиотик да съм купувала.
Гледам да не слушам, защото трябва да се доверявам на тукашните.

# 18 474
  • При семейството си
Ако е преди и за да се върнеш на работа, след изтичане на карантината, има резон.

# 18 475
Здравейте, от днес сме положителни с мъжа ми,лека задна хрема,много слабо дразнене в гърлото,като сухота,болки в ставите .
Той няма температура, аз от сутринта поддържам 37,7 до 37,3 ,но не взимам нищо за нея,нали била полезна,когато не е прекалено висока.
Личната назначи по телефона ивермектин,купихме хювемек 3 мг. Преди час аз изпих 3 табл.,мъжът ми 5.
Само не разбрах следващата доза (нали две били) утре ли да я вземем и пак това количество ли. Извинявам се за консултацията тук,но ЛЛ вече си е изкл. тел.
Засега не пием антибиотик, изчакваме,дали е правилно. Добавки пием вит. Д ,цинк,куркума и джинджифил, пробиотик.
Пиите задължително Аспирин протект или друго лекарство за разреждане на кръвта

# 18 476
Калинка, ми то лечението не е само АБ, ще се окаже, че българските лекари, колкото и да ги плюем поне за очи провеждат лечение. Не говорим за АБ изобщо да купуваш, но дават витамини, добавки, антикоагуланти...! Thinking
В Нидерландия не знам дали има възможност за лекари на частно, там нали плащаш една такса в началото на годината и после всичко е безплатно. Те и за това се въздържат да изписват лекарства, трябва да си на умирачка...

# 18 477
Калинка, дай му поне аспирин.
Ти също пий.

Явно и при вас са от школата на М.

# 18 478
Наскоро четох немски протоколи. Не знам обаче дали са най-новите им. Като тукашните бяха по отношение на  КС за влошените случаи и антикоагулантите.

# 18 479
За Аспирина и аз подкрепям.
   Лошото е че при влошаване на показателите за съсирването, няма никакви симптоми. Ако не се изследват специално, не можеш и да разбереш накъде са.

Общи условия

Активация на акаунт