Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 092
  • 50 335
  •   4
Отговори
# 18 705
Е сестрата толкова ли не може да отложи купона???

# 18 706
  • пустинята Гоби
Божее, хората си живеят живота все едно нищо не е, ти за отлагане на купона питаш..

# 18 707
  • Варна
Лайф из лайф е работата, направо не е за вярване... В моя близък роднински кръг за последните три дни три случая има. Единият недоказан все още, предстои ПСР днес. Есента бях единственият карък сред родата. Работата излиза от контрол, народът по бирарии и грам не му пука. Не знам...

# 18 708
  • София
Мъжа ми си прави тест на фургона на Пирогов, антигенен, безплатен за хора с някакви симптоми.

# 18 709
Къде ще ми препоръчате да си направя тест - само имам температура за момента. Дано да е настинка. Безплатни ли са тестовете, ако отида при личен лекар или Пирогов?

Моята ЛЛ каза, че трябва да имаш поне 3 симптома, за да се издаде направление за PCR. При мен само с липсата на обоняние ми даде, защото било много типично, но писа главоболие и температура като допълнителни. В Пирогов се прави тест отпред на фургоните от 8 до 18ч. всеки ден.

Пък аз какъв казус имам, пак ще съм лошата. На 17 ти ни изтича карантината, а на 18ти сестра му на ММ има рожден ден и е направила резервация за бирария. Няма да отида, но като го гледам моя ... няма търпение. Да сме били направили бърз тест да видим и ако е отрицателен да ходим. Абе...
ЯННА наистина голяма дилема. Като знам какви притеснения изживявам няма да отида, дори да ми платят.

# 18 710
Какъв тест от аптеката да си взема, при условие че от 3 дни имам симптоми на някакъв вирус, но съм и ваксинирана. Следователно тези за антитела не стават?

# 18 711
  • София
ЯHHA, че защо да не отидеш, ако всички вече сте здрави и без никакви симптоми. То пък вечно ли ще седите в карантина и как точно ще извиняваш отсъствия, след като е изтекла. Аз мисля да направя по един антигенен тест на всички при изтичането на нашата карантина. От вчера вече определено нямам абсолютно никакви неразположения, щерката пък пощръклява вече вкъщи, а така или иначе си имаме още няколко дни.

# 18 712
Някой от вас има ли проблем с кръвонасядания в очите?
Онзи ден дясното око ми беше кървясало, днес е лявото.
Възможно ли е да е следствие от някое от лекарствата, които приемам в момента?
Скрит текст:
От аспирина и всички антикоагуланти е! И мъжа ми и баща ми са на такава терапия от години, заради стентове и съм го виждала при тях много пъти.
Благодаря, дано наистина да е от аспирина, че днес окото ми е още по-зле. То не знам и къде да ида и какво да правя като съм под карантина.

# 18 713
  • София
Аз пък имам леко кървене от носа сутрин от аспирина, но го имах същото и докато бях бременна и пак чинно пих АП през всичките 9 месеца, та си знам, че е от това.
Иначе, ако се наложи излизане за преглед или друг спешен повод, трябва да се звънне на телефона на дежурен епидемиолог и да се уведоми за излизането. Има го на сайта на РЗИ.

# 18 714
  • Варна
На мен и при друг вирус ми се случва да ми кървясат очите, така че вероятно в случая ефектът е 2 в 1. Ще мине.

# 18 715
  • Germany
Хора, с кортикостероиди ли се лекува пневмония от Ковид? Адекватно лечение ли е това?
Племенника ми е на 28, здрав, прав, активно спортуващ и в перфектна форма млад човек. Разболя се от Ковид преди сигурно месец, уж не го караше тежко, 1-2 дни температура, кашлица и загуба на мирис. Много висок Димер обаче, кръвта му е била толкова сгъстена, че едва са му източили за изследване. Болеше го кожата и вените му бяха потъмнели. Оттогава пие лекарство за разреждане. Уж сега е горе-долу в норма, но се чувстваше още супер отпаднал и се оказа, че има пневмония. Изписали са му кортикостероиди, защото бил алергичен към антибиотик (нямам представа към кой точно). Той само ми повтаря, че е добре, ходи и на работа, и на фитнес. Направо ми иде да хвана самолета и да му набия шамарите, защото не си седне на д-то и да почива...

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 12:47 от PeaPink

# 18 716
Кажи да спре спорта, един приятел с масаж си разнесе вируса навсякъде, та лежа после месец време.

# 18 717
  • Germany
О, аз много неща му казвам, но то е супер твърдоглаво човече🤨 Чичо ни почина декември от Ковид, но и това не го стряска...

# 18 718
С кортикостероиди се лекува пневмония, да. Не само ковид-пневмония. Преди 10 години бях на урбазон в пулмологична болница, с пневмония. Разбира се, и антибиотик. Но, два пъти на ден ми вливаха урбазон.

# 18 719
  • София
Здравейте, има ли някой със симптом променен глас, от петък моя мъж е така, казва, че от време на време нещо му дразни на гърлото и покашля, като пиел вода се оправяло, Снощи направи антигенен от аптеката - отрицателен.
Започнахме да пием витамини, цинк, аспирин акард, но имам от 150 мг, мисля през ден да го пием, купих и Гелоривойс уж за гласа и сухо гърло, както и Фиброзим /май тук прочетох, че някой го пие/

Общи условия

Активация на акаунт