Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 296 171
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 18 870
Свекърва ми има колежка, която миналата седмица се почувствала зле.

Скрит текст:
Правила си е тест в Цибалаб (не знам какъв точно, но бил отрицателен). Но тя понеже се чувствала зле, отишла в Токуда и я приели в болницата.

Ние  бяхме контактни със свекървата цялата минала седмица до събота (13.03), след което, тя се отделя от нас като разбрала за колежката. В неделя(14.03) дъщеря ми на година и половина вдига температура 38.8 и покашля отвреме навреме. На следващия ден вече е добре. Тя е в най-близък контакт с бабата. Днес аз се събуждам с леко пресъхнало гърло... Никой друг няма никакви симптоми - мъжът ми, свекървата, нито колежките й... Чудя се, рано ли е за тест? Побърква ме нехайството от страна на колежката и че не казват на останалите болна ли е от ковид или не...

Колежката се оказа болна от коронавирус и с двустранна пневмония. Свекърва ми е без симптоми, а двамата с мъжа ми се със сухо гърло. Гледах какъв тест да си правим и май този е за новозаразени, може ли някой да каже: https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030016185

# 18 871
  • София
Как се приемат Цинка и Селена?В смисъл на гладно или след храна?

# 18 872
Да добавя (макар че все още не съм ходил на преглед ) - почувствах се добре и спрях АБ,  (продължих само с Парацетамол, Аспирин Протект и Гинковин). След ден-два, започна кашлица, болка и натиск в сърдечната област и епизодични болки отзад м/у лопатките, както и влошаване на общото ми състояние.../ще станат две семици от първите симптоми/... ....
А защо не вземеш поне един сироп за кашлица?

geizer нещо си изпусна нервите, а Grinning не се бъркам в никаква терапия. Само коментирам. Два антибиотика не само, че не са ѝ помогнали, но и се е влошила максимално, вярно ли е - вярно е.
Е, ако много настояваш и още по-силно тропаш с краче и се дразниш - да спра и да коментирам ли хаха
Да, тя се е влошила въпреки антибиотиците.
Ти обаче си писала, че "антибиотиците са я влошили". Нещо което се тълкува като че антибиотиците са я докарали до пневмония и е съвсем различно като твърдение.
Хайде да внимаваме малко с твърденията които пишем.

# 18 873
  • Варна
По-скоро имаше предвид, че в БГ се изписват антибиотици на килограм, често от ден първи, когато са най-малкото излишни и да, освен всичко друго сриват имунитета допълнително.

# 18 874
По-скоро имаше предвид, че в БГ се изписват антибиотици на килограм, често от ден първи, когато са най-малкото излишни и да, освен всичко друго сриват имунитета допълнително.
Важното е, че след ден 1, сатурацията е над 95 ( с кислород), добавят ремдесивир към терапията. Снощи при приема беше около 67.

# 18 875
,,.... освен всичко друго сриват имунитета допълнително.  Чудя се от известно време насам, дали с това си действие не подтискат донякъде и цитокиновата буря ? тоест един вид косвено помагат.

# 18 876
  • Варна
Не мисля, че е толкова просто.

Zlat_na,
това да се чува.

# 18 877
Как се приемат Цинка и Селена?В смисъл на гладно или след храна?
ЗА селена не мога да кажа, но само не приемай цинк на празен стомах.

# 18 878
А защо трябва да пиете селен на хапчета, като вместо това може да изядете няколко бразилски ореха на ден?

# 18 879
Доста коментари има как хора след ваксина били с положителн ПСР.
В което няма нищо чудно.
Особено скоро след ваксина.

Има обаче и повторно заразени, с положителен ПСР и след преболедуване.
Радетелите на стадния имунитет ще трябва да се сбогуват с мечтите си, да го минем всички и да се свърши.
Ще го минем, че и по няколко пъти.
И клетъчния имунитет не е сигурен.

Какво става, ако пиеш цинк на гладно?
Цял живот не закусвам, не съм имала проблем досега, вкл и с цинк.
Селен също пия на гладно.

# 18 880
Мъжът ми е купил тест за носен секрет, а толкова надълбоко не мога да бръкна, очаквах тест с гърлен секрет. Та, този е отрицателен, ако съм успяла да бръкна достатъчно дълбоко...

# 18 881
  • София
Назначават ли ви Изопринозин?Аз съм със съмнение за Ковид.Края на седмицата ще правя тест.Нещо ми се върти в главата,че по-назад се коментираше нещо за имуностимулаторите по време на боледуване,но не помня какво беше.Доктора ми го назначи,но незнам дали да му се доверя и да го почна.Още повече,че и сина ми(12г.) е със симптоми и ми каза и на него да му давам.

# 18 882
Здравейте, от вчера съм с положителен антигенен тест. Като симптоми засега имам болки в гърба, запушен нос, еднократно температура 37.5 преди 3 дни. Лечението засега е без антибиотик. Не съм запозната и въпросът ми е - кога се прави снимка?

# 18 883
  • пустинята Гоби
Назначават ли ви Изопринозин?Аз съм със съмнение за Ковид.Края на седмицата ще правя тест.Нещо ми се върти в главата,че по-назад се коментираше нещо за имуностимулаторите по време на боледуване,но не помня какво беше.Доктора ми го назначи,но незнам дали да му се доверя и да го почна.Още повече,че и сина ми(12г.) е със симптоми и ми каза и на него да му давам.
Какви са ви симптомите? Моето дете от днес леко подкашля, затова го спрях от училище. Има още 2-3 болни деца в класа, уж на едното правили тест и бил отрицателен, ама вече се притесних сериозно. Дано да не сме от последните късметлии.

# 18 884
  • София
Ние семейно си го изкарахме. Мъжът ми даде полож проба, а ние с детето се водихме контактни. До онзи ден всички бяхме по леглата, с треска, 37,7°,главоболие. Днес се чувстваме добре. Тези дни нямаше как да ходим по лекари и прегледи, а личният ни лекар, внезапно изчезна от телефона си,покри се. Аз точно от това се страхувах, че в такъв момент, имаш ли нужда дори просто да попиташ нещо, няма да има кого. Както и да е, сега се питам дали трябва да отидем и да си направим някакви изследвания. Снимки, кръвни, урина, нещо... Ние буквално се самолекувахме. Но знам ли, може ли да има нещо скрито, как е правилно да постъпим. Личния си е взел отпуск.... Така, че отново всичко трябва ние да си преценим и решим.

Общи условия

Активация на акаунт