Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 295 700
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 18 885
Назначават ли ви Изопринозин?Аз съм със съмнение за Ковид.Края на седмицата ще правя тест.Нещо ми се върти в главата,че по-назад се коментираше нещо за имуностимулаторите по време на боледуване,но не помня какво беше.Доктора ми го назначи,но незнам дали да му се доверя и да го почна.Още повече,че и сина ми(12г.) е със симптоми и ми каза и на него да му давам.
Върнете се на стр. 1254. Там ще намерите и отговорите на въпросите, които зададохте и снощи.
Ако нямате доверие на ЛЛ го сменете.

# 18 886
Здравейте, от вчера съм с положителен антигенен тест. Като симптоми засега имам болки в гърба, запушен нос, еднократно температура 37.5 преди 3 дни. Лечението засега е без антибиотик. Не съм запозната и въпросът ми е - кога се прави снимка?
На мен доктора снощи ми каза, че между 8-12 ден е най критично и ако тогава вдигна температура и имам задух ще ми направи снимка.

# 18 887
Ние семейно си го изкарахме. Мъжът ми даде полож проба, а ние с детето се водихме контактни. До онзи ден всички бяхме по леглата, с треска, 37,7°,главоболие. Днес се чувстваме добре. Тези дни нямаше как да ходим по лекари и прегледи, а личният ни лекар, внезапно изчезна от телефона си,покри се. Аз точно от това се страхувах, че в такъв момент, имаш ли нужда дори просто да попиташ нещо, няма да има кого. Както и да е, сега се питам дали трябва да отидем и да си направим някакви изследвания. Снимки, кръвни, урина, нещо... Ние буквално се самолекувахме. Но знам ли, може ли да има нещо скрито, как е правилно да постъпим. Личния си е взел отпуск.... Така, че отново всичко трябва ние да си преценим и решим.

Много се е коментирало тук относно изследвания при ковид. Потърсете назад в темата.

# 18 888
Знаете ли какво е когато си уплашен, когато не ти е добре, когато си в паника и трябва да предприемеш спешно нещо да ровиш в темата...стотици страници..??
И стига сте давали мъдри съвети от типа "смени си личния лекар". Първо това се случва два пъти в годината и ще може да стане чак юли. Второ не е толкова лесно да го смениш като не знаеш с кого. И трето това са безсмислени..."съвети", които с нищо не допринасят. Ако можете да помогнете на човека помогнете, дори и ако трябва за 1000 път да напишете отговора даван вече. Ако не можете подминете...

# 18 889
Подлежи ли на карантина човек, който е прекарал ковид, но в момента е контактен с болен член от семейството. Някой може ли да ми каже какво е правилото.
Така докато се изредим всички в къщи трябва да се затваряме 4-5 пъти по 10 дни.
Как процедират здравните власти в случая, ако някой знае да каже.

# 18 890
Само ако е подаден към РЗИ като контактен май.

# 18 891
Mrs. Jones, в лабораториите има пакети Ковид, в тях са включили необходимите кръвни изследвания. Според мен не са ви необходими на този етап тестове за самия вирус - за антитела и разни подобни, та може поне тези пари да си спестите.

# 18 892
  • София
Аз си изкарах карантината като контактна на добра воля, нищо, че съм изкарала ковид. РЗИ още не се е свързало с нас, утре на ММ му е последен ден и трябва да се връща на работа. Два дена звънял по телефони, прехвърляли го и му казвали да е настоятелен. Нищо. Не е успял да се свърже. Вече ми е смешно.

# 18 893
Mrs Jones, пуснете си пълна кръвна картина, Д- димер, CPR (реактивен притеин) и феритин. Така и така ще ви бодат, аз бих пуснала и един вит. Д.

# 18 894
  • Варна
Аз си изкарах карантината като контактна на добра воля, нищо, че съм изкарала ковид. РЗИ още не се е свързало с нас, утре на ММ му е последен ден и трябва да се връща на работа. Два дена звънял по телефони, прехвърляли го и му казвали да е настоятелен. Нищо. Не е успял да се свърже. Вече ми е смешно.
За какво да е настоятелен, защо са му РЗИ?

# 18 895
Относно витамини и добавки, едни се усвояват по добре с храна, а други на гладно. На гладно обаче може да еаздразнят стомаха и тогава се приемат  също със  храна, въпреки разписанието.
За цинка и селена специално нямам спомен каква е препоръката. Може да питате в някоя аптека.

ПС. Месечинка, За понижен имунитет след боледуване съм чувала, но за понижен имунитет от употреба на АБ не съм.
Може ли линк?

# 18 896
  • София
Защото е с положителен PCR от по-миналия четвъртък.

# 18 897
  • Варна
Да де, но защо му е РЗи? С мен така и не се свързаха през ноември, нито аз съм ги търсила. Тя карантината си изтича и без тяхното разрешение.

# 18 898
  • София
Е, то така ще стане. Искахме да се убедим, че като излезе в четвъртък, няма да рискуваме с нищо. Стават грешки, може да е въведен грешно. А ако ни бяха необходими и болнични? Ние се оправихме по друг начин, ама не е там работата. Аз също не излизах 10 дена.

# 18 899
  • София
И аз не очаквах да се обадят от РЗИ, но звъннаха на четвъртия ден след положителния тест (в петък). Вчера им звънях, защото ходих на снимка и се свързах без проблем. Ама и тези карантини са само до самосъзнание, нито ме питаха кой се обажда, нито кога ще се върна...

Общи условия

Активация на акаунт