Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 295 467
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 18 930
  • Другата България
Сигурно е обсъждано многократно, но ще помоля за съвет, на който му се пише отново. Уж започнах да следя темата, за да съм в час какви са стъпките, препоръките и т.н, но явно съм чела много по диагонал и съм запомнила само по-тежките случаи... Симптоми - сухо и дращещо гърло, студено ми е от снощи, но го отдавах на по-студеното време навън. Отрицателни назални тестове с мъжа ми, контактни сме на контактен. Та, при отрицателен тест на личната ли да звъня, в лаборатория за ПКК, ЦРП и СУЕ ли да ходя или да почвам с Нурофен? С малко дете съм и трябва да съм здрава, не мога да си позволя да боледувам Grin
На мен ми се пише, но не знам какво да те посъветвам.
Мога да ти кажа какво бих направила аз, това и направих при моите първи симптоми, които бяха далеч по-сериозни от твоите без да съм доказано контактна - пуснах ПСР. Никове не помня, не знам ти ли беше, дето писа, че те е страх да си бъркаш надълбоко в носа? Ако си ти, то е възможно да не си взела хубаво пробата. А е и възможно да сте отрицателни, така е. През ноември синът ми така уж позитивира един тест от аптеката, имаше и симптоми, но после беше без антитела, което също не е изключено де - да нямаш антитела след ковид.
Та при отрицателен тест няма нужда да звъниш на ОПЛ, звънни ѝ по-скоро, за да те посъветва какво да пиете или да предприемете, особено след като сте били контактни и се притесняваш. Кръвни винаги можеш да пуснеш, моите бяха съвсем наред като изключим високото ЦРП.За това какво да "почваш" съвети не давам, аз съм против назначаването на терапия тук, аз започнах веднага Авирон Рапид, някои пият Изопринозин, това е строго индивидуално и се допитай до лекар.
Браво, Златна, добре ти действа терапията!
Мери, в теб не се съмнявам, пък и ти също си с пълен арсенал от медикаменти.
Ще се справите, момичета! Hug
Всичко е по рецепта на ОПЛ, нали знаеш, само Авирона започнах на своя глава преди да ѝ кажа, и тя се съгласи после.
Днес изтърси да си взема и Магнерот, по едно на ден. Преди години имах една така и недоказана ИБС, явно се е сетила, че и на коронарография ходих тогава. Вероятно заради това.

# 18 931
Не е ли направен рано ангигентия тест?
Нали беше на пети ден от симпгоми, а тя пише, че симптомите са от днес? Вчера всъщност...
Възможно е за това тестът да не е отчел, да е било рано още..

# 18 932
Нали беше на пети ден от симпгоми, а тя пише, че симптомите са от днес? Вчера всъщност...
Ето това е големия въпрос. След кой ден от заразяването бързия тест е положителен.

# 18 933
Ето това е големия въпрос. След кой ден от заразяването бързия тест е положителен.
Този въпрос според мен има смисъл само при безсимтпомно протичане или ако човек е бил контактен и иска да провери - тогава трябват около пет дни да се размножи вируса и да отчете теста.
Ако човек има симптоми от носоглътката вече е подходящ момент за тест, независимо откога е контакта, а ако инфекцията е слязла надолу може да излезе фалшиво-отрицателен. Обикновено симптоми се появяват около петия ден след контакт - температура, дразнене в гърлото, понякога хрема.

# 18 934
Когато ММ боледува ноември, се спрягаше че е най показателен антигенният тест между 3 и 5 ден от симптомите.
На своя глава може да се почне с Авирон/Стаматин и витамини, чайчета и плодове/ фрешове.

# 18 935
  • Другата България
То и за ПСР-а е същото.
Взима се проба само от носа.
Слезе ли вируса надолу, какъвто и да е теста, може да не е верен.
Толкова фалшиво отрицателни тестове има, антигенни и ПСР-и, с тези от аптеката не съм особено запозната.
Затова се препоръчва, или поне така съм чела и чула, на 2-ри, 3-ти ден от първи симптоми макс да се направи теста. Говоря за симптоми, няма как да знаеш кога си се заразил, за да броиш от момента на заразяване. Или пък ако знаеш, супер, повечето хора не знаят, а предполагат, толкова са относителни нещата, че няма накъде.
Да не говорим, че не съм чула за хора, които се тестват заради предположения, тестват се заради симптоми.
Тия с предположенията са в друга графа.....

# 18 936
Балгодаря, че се включихте, момичета! Имах нужда Grinning Мери, запомнила съм, че синът ти си беше купил теста от аптека в Младост и куп други глупости, но какво се прави в случай на първи симптоми и ОТРИЦАТЕЛЕН тест, не ми е влязло в главицата Grin Иначе аз писах за бъркането в носа, но мъжът ми, който също е с болно гърло и покашля леко, успя да бръкне качествено, и двамата сме отрицателни.

В листовката на другия тест, който мъжът ми трябваше да купи, пише: Диагностичен тест - 92% точност на 5-ти ден след заразяване.

За Авирон рапид имаше мнения, че не помага изобщо и го бях отписала, но пък после прочетох, че според ти е помогнал много в началото. Освен това го били пуснали без рецепта, та му се чудя още.

Дотук ни чай съм пила, ни витамини, само два пъти си пръснах гърлото с Тантум Верде, стандарното, което правя при болки в гърлото. Отивам да пия чай и после ще правя гаргара. Мъжа ми засега отказва всичко 🤦

# 18 937
ПСР и антиген се правят ДО 7ми ден от първи симптоми. Но най добре на 2-3ти ден.
Ако нама симптоми, но човека е контактен, тест се прави на 7ми ден след последния рисков контакт.
Разбира се при малък процент от случаите се налага и повторно тестване понякога.
Имаше една жена със симптоми на която чак 3тия ли 4тия ли ПСР беше отчел.

# 18 938
Тъмен шоколад, не мога да ти помогна, обаче съм в твоята ситуация и много добре те разбирам.
Затова и следя темата от както я намерих. Мисля, беше есента

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 22:36 от brumm

# 18 939
То и за ПСР-а е същото.
Взима се проба само от носа.
Слезе ли вируса надолу, какъвто и да е теста, може да не е верен.
Толкова фалшиво отрицателни тестове има, антигенни и ПСР-и, с тези от аптеката не съм особено запозната.
Затова се препоръчва, или поне така съм чела и чула, на 2-ри, 3-ти ден от първи симптоми макс да се направи теста. Говоря за симптоми, няма как да знаеш кога си се заразил, за да броиш от момента на заразяване. Или пък ако знаеш, супер, повечето хора не знаят, а предполагат, толкова са относителни нещата, че няма накъде.
Да не говорим, че не съм чула за хора, които се тестват заради предположения, тестват се заради симптоми.
Тия с предположенията са в друга графа.....
В коя друга графа са?! Ако в един колектив има болен, нормално е да се тестват контактните, другото е повече от безотговорно.

# 18 940
  • Другата България
Нямах това предвид, написаното от теб е така.
Друг е въпросът колко е меродавно на практика.

# 18 941
Виждам болните сте добре, продължавайте в същия дух...най накрая всички ще сме го минали тая гад и няма да остане кой да пише в темата...! Wink
Авирона може да се почва на своя глава, а и никога не са ми искали рецепта за него!

# 18 942
Има преболедували, разбира се. Аз съм една от тях, мм също и много други хора в различни възрастови групи. Но и много хора междувременно си заминаха от усложненията на вируса, както и от стреса покрай него. Ще остане с нас този вирус, докато мутациите му не станат толкова слаби, че да спре да съществува..... само не знам как няколко години ще караме на локдауни.

Относно ваксините искам да споделя едно видео и апелирам да не ме цензурира пак мод. екипа, всичко казано може да се провери за достоверност, аз го направих: https://www.youtube.com/watch?v=PiIFsNxPCOQ

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 23:17 от bethefirst

# 18 943
Мъжа беше контактен в петък и събота, вторник вечерта му потече вода от носа, сряда два антиген теста в различни лаборатории бяха положителни.

# 18 944
  • София
Здравейте! Simple Smile
Днес си направих тест за антитела... Но не разбирам какъв ми е резултата - положителен или отрицателен...
Някой може ли да ми помогне?
Благодаря предварително! Simple Smile

Име на теста (изследване)         Резултат      Единици    Референтни стойности    Метод
Специфични IgG антитела         0.472               U/ml                      0-1

Общи условия

Активация на акаунт