Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 295 901
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 065
При нас над 38 трябва да се пият антипиретици.
Аз рядко вдигам Т и винаги усещам, когато е над 37.
А и пулсът ми се ускорява при повишена температура.

# 19 066
  • Другата България
Защото 8 ден се смята за преломен.
След това или се подобряваш, или се влошаваш, защото вирусът преминава в следващата фаза.
Но повечето се подобряват.
Дните се броят от първите симптоми.

Намерих статията.
КОВИД по дни.

https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Kak-proticha-COVID-19-po- … aneto_725247.html

Мери, пиши, че те мисля! Hug
Нали ми е малко медицината всекидневно, когато съм здрава, та изтеглих "Медиците от Чикаго".
Как съм го изпуснала този сериал, уж бях изгледала всичко медицинско, което е правено ....та въртя си епизодите, пия химията, ям тревата /аааа, днес имам една идея по-добро обоняние, и дори усетих вкуса на рибената чорба, дето ми е забъркал ММ/. Вчера много ме боля главата, много, но удържах само с един Нурофен Експрес Форте. Днес не ме боли, поне до момента. Значи ако броя от денят на първи симптоми, днес е 9-ти ден.
Пробожда ме от време навреме в гърба отляво, ама гледам да не се вталявам, така или иначе ще направя още една снимка след карантината.
И така, мисля, че съм добре.
И добре се чувствам.

# 19 067
В Нидерландия температура до 37.5 се води никаква температура. Леко повишение.
Майка ми с такава "никаква" температура до тук е изкарала 22 пневмонии... Никога не вдига повече от 37.5!
Сега да не се шашнат всички с такава, че имат пневмонии. Казвам го, защото ниските температури са коварни, не им обръщаме внимание, а нещата може да са сериозни!

# 19 068
  • София
Понеделник цял ден ме драскаше гърлото,вечерта имах температура 37*2.Доктора ми отказа преглед и ми издиктува какво да си взема от аптеката за Ковид.Вече два дни съм добре.Чудя се дали да ги спирам тези лекарства.Имам направление за тест.Утре или в други ден ще го направя.

# 19 069
Здравейте, мен ме интересува какво следва след като си установил положителен резултат. Минава седмица и още поддържаш температура. Как следва да следиш състоянието на заразения и какви мерки да предприемеш освен предписаните лекарства ...

# 19 070
Браво, Мери!
Мъжко момиче си!

Магика, ако не пиеш АБ, спирай, но дори и Авирон е по схема за 5 дни.
За къде бързаш толкова?

Gigi, само Т може и повече от седмица да имаш. Аз имах 10. Нищо не съм правила - изследвания, снимки.

# 19 071
Мери, ако имаш здрав стомах и отново те боли силно глава, помоли някой да ти вземе Напроксен или Дексофен. Доста добре се справят с подобни болежки. Ако не бъркам, още са без рецепта.

Желателно е да не се пият на празен стомах.

# 19 072
  • Другата България
Мери, ако имаш здрав стомах и отново те боли силно глава, помоли някой да ти вземе Напроксен или Дексофен. Доста добре се справят с подобни болежки. Ако не бъркам, още са без рецепта.

Желателно е да не се пият на празен стомах.
Благодаря ти.

# 19 073
Декември имах + бърз тест и ПСР. Общо взето рязко ми изчезна обонянието, но ако не се тръбеше за този симптом сигурно нямаше и да ми хрумне, че съм се заразила. Та "заключиха" ме вкъщи, сякаш чувствах повече умора след дом.дейности, ама то и само да лежиш и шеташ не си е работа. Та проспах някои дни. На 7 или 8ми ден изведнъж пък ми се върна обонянието и това беше при мен. Един следобед в началото подозирам лека Т, нещо ми беше топло, но нямах под ръка термометър, вечерта беше 36,9... Пих селен, вит. Д, С и аспирин протект. Покрай мен никой от роднините не разви симптоми, въпреки че с една част от тях няколко дни преди теста бях заедно, а с други си изкарах карантината у дома.

# 19 074
Поне едно 50% от заразените не биха и заподозрели, че нещо им има, ако не беше короната. Ако не и повече.

# 19 075
Майка ми с такава "никаква" температура до тук е изкарала 22 пневмонии... Никога не вдига повече от 37.5!
Сега да не се шашнат всички с такава, че имат пневмонии. Казвам го, защото ниските температури са коварни, не им обръщаме внимание, а нещата може да са сериозни!
От време оно се е казвало, че при температура от 37,1/ 37, 6,7 се развива бактериална инфекция в организма. Та, как така сега, изведнъж това е нормална температура

# 19 076
Поне едно 50% от заразените не биха и заподозрели, че нещо им има, ако не беше короната. Ако не и повече.

Това как променя броя на починалите от КОВИД?
Излишно е да се правят такива коментари.
Нали това е коварното на вируса, едни не знаят, че са инфектирани, нищо им няма, но заразяват други, които може и да не минат така леко.

# 19 077
То така и в Китай е било.

# 19 078
  • Буркина Фасо
От време оно се е казвало, че при температура от 37,1/ 37, 6,7 се развива бактериална инфекция в организма. Та, как така сега, изведнъж това е нормална температура
короната не е бактерия, а вирус.

# 19 079
DeVa, знам, че си от хардлайнерите, даже начело, ама, ако всичките, записани като починали от корона, са починали от корона, ще скоча от Черни връх.
Нашите лекари или си пишат всеки починал с положителен тест умрял от корона, което не е правилно, или са пълни неграмотници и не могат да лекуват. Тъй като не ми се вярва да не могат чак толкова да лекуват една респираторна инфекция, значи има друго обяснение.

Общи условия

Активация на акаунт