Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 294 047
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 19 230
  • пустинята Гоби
Съболезнования, Канела, кураж на семейството!

# 19 231
  • в джунглата
Ние сме с пневмонии и кашляме.

# 19 232
  • София
Имам въпроса... Ако човек е с пневмония, чува ли се на слушалка само?

# 19 233
Не винаги

# 19 234
  • София
Не винаги

Демек гърдите може да са чисти, но човека може да е с пневмония така ли?

# 19 235
  • в кукувиче гнездо
Канела, изследвания за селд ковид са цял пакет. Личните лекари би трябвало да знаят. Но ето примерни - д димер, феритин, фибриноген, пкк с биохимия, црп, суе, чернодробни ензими, асат, алат. Това са основните.

# 19 236
Да попитам, като имате пневмония кашляте ли, моя мъж вече няма температура, мерим сатурация 95-96, понякога има кратки моменти е 93. Вчера гласа му се беше пооправил,  но сутринта отново е пресипнал, през нощта покашляше, струва ми се, че кашлицата сякаш е по-дълбока, днес му е 8 ден от симптомите.
Утре мисля да си пуснем някакви кръвни изследвания и тест за антитела смесен.
Според лекарката за която говоря сатурация под 95 означава да се потърси адекватна лекарска помощ. Според мен и оксиметърът има значение защото с китайски и при моите тънки студени пръсти показваше най-разнообразни стойности, веднъж 67.

# 19 237
Дънди, при ММ пневмонията беше главно от едната страна, другата беше слабо засегната. С 1 аб го лекуваха. Всъщност първо лл беше изписал Клацид, тъй като се видя бронхит. След известно време стана пневмония и пулмолог смени на Левофлоксацин, който пи 2 седмици. И КС по-дълго. Ако на кръвна картина няма данни за развиваща се бактериална инфекция, едва ли има нужда от втори аб.

# 19 238
Не винаги

Демек гърдите може да са чисти, но човека може да е с пневмония така ли?
Демек трябва рентген, а някой път и скенер.

# 19 239
Ето видеото - виждането за ковид на кардиолог и работила в ковид отделение - др. Томова, според мен е много полезно да се види : https://www.facebook.com/116671309736015/videos/436169267434811

# 19 240
Привет! В събота баща ми беше с температура и хрема. Направиха му тест в Триажна, беше отрицателен. От тогава има температура през ден. Днес ЛЛ го е пратила на снимка. Рентгенологът казал-начална пневмония. Той е с терапия за артериална хипертония, но не приема нищо за разреждане на кръвта. ЛЛ искала директно да го вкарват в отделение за ковид, но той отказа поне докато не види резултат от тест.
Изписала му 2 вида АБ и изопринозин. Без нищо за кръвта. Да искаме ли нещо -аспирин кардио, или натаспин, или друго? Пуснал е ПСР , но няма резултат още.
Да я послуша ли и да влиза директно? 😩

# 19 241
  • в кукувиче гнездо
Привет! В събота баща ми беше с температура и хрема. Направиха му тест в Триажна, беше отрицателен. От тогава има температура през ден. Днес ЛЛ го е пратила на снимка. Рентгенологът казал-начална пневмония. Той е с терапия за артериална хипертония, но не приема нищо за разреждане на кръвта. ЛЛ искала директно да го вкарват в отделение за ковид, но той отказа поне докато не види резултат от тест.
Изписала му 2 вида АБ и изопринозин. Без нищо за кръвта. Да искаме ли нещо -аспирин кардио, или натаспин, или друго? Пуснал е ПСР , но няма резултат още.
На ваше място щях да го убедя да влиза. Изопринозин защо? Нали е опасно при ковид? Лекарствата, които пие за хипертония може да разреждат и кръвта и затова да не е изписала допълнителни. Изобщо най-добре в болница. Какво значение има теста...

# 19 242
  • Варна
Ами в ковид отделение ако не е с ковид това не е ли гаранция, че ще влезе без, а ще излезе със? Тестът няма ли да е готов днес, аз лично бих го изчакала, все пак пневмония не се причинява само от ковид.

# 19 243
На ваше място щях да го убедя да влиза. Изопринозин защо? Нали е опасно при ковид? Лекарствата, които пие за хипертония може да разреждат и кръвта и затова да не е изписала допълнителни. Изобщо най-добре в болница. Какво значение има теста...
Ако човекът не е с ковид, да го вкарат в отделение с ковид болни?? Какво ще му се случи там в подобен сценарий?

Пневмония може да се получи от всякакъв вирус, ама нали сега друго освен ковид не съществува, дайте направо да не ги тестваме.

# 19 244
Няма разреждащи кръвта в терапията си!

Дали може пак да отиде да се тества в тези триажни, след като веднъж е ходил. Резултата от ПСР щял да стане след 1 ден.

Общи условия

Активация на акаунт