Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 289 632
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 725
nolii, благодаря. Съпругът на моя служителка е зле, сатурация 77, викнали са линейка в 15.00....още чакат. Човекът е рисков , на възраст и с множество придружаващи заболявания. В София се развива действието.

Стискам палци!!! Пак започна историята от ноември-декември. Горките хора!!!

Да, явно. Приет ли е човекът в крайна сметка някъде?
Да, в Окръжна, късно снощи!
Благодаря отново на всички.
Дънди, съболезнования...Аз съм без думи, толкова много смърт.

# 19 726
За болните с ковид пневмонии. Осигурете си кислород за вкъщи ( бутилки или кисл. концентратори). Възстановяването е бавно и кислородът е нужен.
Лошото е, че никъде няма. От два дни се опитвам да намеря нещо под наем и няма...

# 19 727
  • София
Дънди,
Съболезнования!
За противогъбично трябва да взимаш напр. Микосист (Микомакс) от 150 след обедното хранене на всеки трети ден. (това фигурира в рецепта, изписана от Пирогов).
Моля ви, кажете как се справяте с липсата на апетит. Баща ми отказва да яде и вече е изтощен до краен предел от гадната температура. Само му се лежи. Снощи имаше 38,3, пи хексалгин и сутринта е с 37,8:(. Кога ще започне да намалява тази температура?Sad((
Сатурацията му е 97.

# 19 728
Потърсете кисл. концентратори под наем в офисите на адапт в по-малките градове. И се запишете в списъците на чакащи. И , ако имате възможност, купете си. Нуждата от него е за няколко месеца.

# 19 729
  • Plovdiv, Bulgaria
Ние вече сме 15-16 дни от първите симптоми, от седмица ни няма абсолютно нищо. Явно сме от късметлийте, минали го леко.
Аз - 24ч 37,8 температура, 4-5 дни главоболие, липса на обоняние и 2-3 дни болки в тялото.
Мъжа - 2-3 дни 37,1/2, леко дразнене в гърлото, главоболие и болки в мускулите на краката, загуба на обоняние, което вече се върна.
Бебето (9м) - 2 денонощия 38,5-6 температура, която не падаше почти, червено гърло.
Баткото - 1 вечер ларингитно кашляне.
В общи линии ако не беше загубата ни на обоняние, все още щях да мисля, че малкия е докарал нещо от градината.
За децата няма как да съм 100% сигурна на този етап, но пък се припокриват с други познати с деца, изкарали вируса.
Ние сме пили само витамини + аспирин.

Понеже ми предстои да пускам изследвания - хормони, витамини, обременяване и т.н. Дали прекаран Ковид може да им повлияе? Чака ли се някво време?

# 19 730
  • в страната на чудесата
Може. Ако не е за дозиране на медикаменти чакай поне месец два...

# 19 731
Потърсете кисл. концентратори под наем в офисите на адапт в по-малките градове. И се запишете в списъците на чакащи. И , ако имате възможност, купете си. Нуждата от него е за няколко месеца.
Това направих, но списъкът е дълъг, а ми трябва сега...

# 19 732
От кварталната аптека  го купихме, не е от веригите. Аз днес вече нямам и мирис.

# 19 733
Дънди,
Съболезнования!
За противогъбично трябва да взимаш напр. Микосист (Микомакс) от 150 след обедното хранене на всеки трети ден. (това фигурира в рецепта, изписана от Пирогов).
Моля ви, кажете как се справяте с липсата на апетит. Баща ми отказва да яде и вече е изтощен до краен предел от гадната температура. Само му се лежи. Снощи имаше 38,3, пи хексалгин и сутринта е с 37,8:(. Кога ще започне да намалява тази температура?Sad((
Сатурацията му е 97.

За съжаление нищо не помага за апетита. Просто не можеш да ядеш нищо и това е. Сваляш ударно килограми. Като започне да минава, апетитът сам се връща. Следващите месеци си връщаш килограмите, но в началото човек е адски отпаднал, защото не се е хранил. Ние опитвахме всичко, нищо не помогна и просто изчакахме да започне да ни се яде. Ходехме като сомнамбули из къщи. Световъртеж, треперене в коленете от слабост, през това ще мине, докато укрепне.
Температурата трябва да започне да пада между 7 и 10 ден. При нас беше така поне.

# 19 734
Под карантина съм,защото съм контактна,но искам да отида да си направя снимка,защото вече 8ми ден имам суха кашлица. Как да си осигуря зелен коридор? Звъня в РЗИ от два дена, никой не вдига?

# 19 735
  • Deutschland/HE
Това направих, но списъкът е дълъг, а ми трябва сега...

Златн_на, за кой град става дума?
Ноември месец ние купихме бутилка за баща ми, но видяхме, че не става само с една от 5л(събота и неделя нямаше как да се зарежда) и взехе още една бутилка от под наем от фирмата, която зарежда бутилки. Те продават също бутилки и се оказа, че ;ената им беше по-ниска от тази в магазините за мед. техника, а са едни и същи.

# 19 736
Под карантина съм,защото съм контактна,но искам да отида да си направя снимка,защото вече 8ми ден имам суха кашлица. Как да си осигуря зелен коридор? Звъня в РЗИ от два дена, никой не вдига?
За София: Записахме на тел. секретар на СРЗИ кои сме и че отиваме на изследвания. И така излязохме.

# 19 737
Може ли малко помощ,
 ЛЛ казва 10 дни вече настинка , няма кашлица, само темп.това по тел. разбира се !

Вчера на своя глава , на частно платен рентген

ЛЛ каза по тел.Доксициклин...

# 19 738
  • София
Аз съм 10 дни след приключила карантина. Обаче все нещо ново ме заболява, като че ли всички стари, хронични болежки се изреждат. И все пак и днес не се чувствам комфортно. Все ми е замаяно, не съм аз. Слушам по новините за препълнени болници. Но аз искам някой, някъде да ме прегледа, да ми назначи изследвания, мисля че е редно. Не искам да отида просто в 1 лаборатория, да си пусна изследвания и после аз ли да си ги разчитам? Личният лекар е в дълъг отпуск. Искам съвет - къде да отида, мислех Токуда или окръжна... Т0ам като каква ще ме посрещнат - ковидна ли, каква ли... Много съм объркана какво да правя.

# 19 739
  • София
Щом е приключила карантината,а и не сте за спешен кабинет не е нужно да сте на преглед с ковид болни.Кой замества личният Ви лекар?В смисъл нашата като е отпуск обратно на нейния график другата докторка поема на нашата пациентите.

Общи условия

Активация на акаунт