Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 293 252
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 890
личният лекар ми предписа ивермектин по 6 таблетки наведнъж за 3 последователни дни. Според вас нормално ли е това количество. А дори не ме е прегледал Sad

# 19 891
  • в кукувиче гнездо
личният лекар ми предписа ивермектин по 6 таблетки наведнъж за 3 последователни дни. Според вас нормално ли е това количество. А дори не ме е прегледал Sad
Ивермектинът се пие в определено количество разпределено в една или няколко дневни дози. Тези дози се определят от килограмите на човек, на мен ми искаха и годините. Какво да ви преглежда по-конкретно, за да го изпише? Пие се на първи симптом при ковид, за да спре размножаването на вируса. Пие се на гладно и след това два часа не се яде нищо. Ако питаш мен - помага.

# 19 892
  • инфантилно и разглезено хлапе

https://btvnovinite.bg/svetut/ema-dannite-ne-podkrepjat-izpolzva … pri-covid-19.html

ЕМА: Данните не подкрепят използването на ивермектин при COVID-19
За да се достигнат протективните дози ивермектин, може да се наблюдава опасен интоксикиращ ефект

-----------------------------------------

4 март 2021 г.

Ефект на ивермектин върху времето за разрешаване на симптомите при възрастни с лек COVID-19

Рандомизирано клинично изпитване
Едуардо Лопес-Медина, д-р, магистър 1,2,3; Пио Лопес, MD1,2; Изабел С. Хуртадо, MD2,4; et alDiana M Dávalos, MD, MPH, DrPH5; Оскар Рамирес, доктор по медицина, MPhil3,6,7; Ернесто Мартинес, MD8,9; Исус А. Диазгранадос, MD10; Хосе М. Оняте, MD3,8,11; Hector Chavarriaga, MD, MS12; Сократ Ерера, MD13; Beatriz Parra, PhD 14; Gerardo Libreros, PhD 14; Роберто Харамильо, MD15; Ana C. Avendaño, MD15; Дилиан Ф. Торо, MD16; Miyerlandi Torres, DrPH12; Мария С. Лесмес, MD4; Карлос А. Риос, MD17; Изабела Кайседо, MD3

Информация за членовете на автора
ДЖАМА. Публикувано онлайн на 4 март 2021 г. doi: 10.1001 / jama.2021.3071
Ресурсен център COVID-19
абстрактна икона
Резюме
свързана статия икона Свързани
Статии
Ефект на ивермектин върху времето за разрешаване на симптомите при възрастни с лек COVID-19
Ключови точки
Въпрос Какъв е ефектът на ивермектин върху продължителността на симптомите при възрастни с лек COVID-19?

Констатации В това рандомизирано клинично проучване, включващо 476 пациенти, продължителността на симптомите не се различава значително при пациенти, които са получили 5-дневен курс на ивермектин в сравнение с плацебо (средно време до отзвучаване на симптомите, 10 срещу 12 дни; съотношение на риска за разрешаване от симптомите, 1.07).

Значение Констатациите не подкрепят използването на ивермектин за лечение на лек COVID-19, въпреки че може да са необходими по-големи проучвания, за да се разберат ефектите върху други клинично значими резултати.

Резюме
Значение Ивермектин се предписва широко като потенциално лечение на COVID-19 въпреки несигурността относно неговата клинична полза.

Цел Да се ​​определи дали ивермектинът е ефективно лечение за лек COVID-19.

Проектиране, настройка и участници Двойно-сляпо, рандомизирано проучване, проведено на едно място в Кали, Колумбия. Потенциалните участници в проучването бяха идентифицирани чрез проста произволна извадка от електронната база данни на държавния здравен отдел на пациенти със симптоматичен, лабораторно потвърден COVID-19 по време на периода на изследване. Общо 476 възрастни пациенти с леко заболяване и симптоми за 7 дни или по-малко (вкъщи или хоспитализирани) са били записани между 15 юли и 30 ноември 2020 г. и проследявани до 21 декември 2020 г.

Интервенция Пациентите са рандомизирани да получават ивермектин, 300 μg / kg телесно тегло на ден в продължение на 5 дни (n = 200) или плацебо (n = 200).

Основни резултати и мерки Основният резултат беше времето за разрешаване на симптомите в рамките на 21-дневен период на проследяване. Бяха събрани и поискани нежелани събития и сериозни нежелани събития.

Резултати

Сред 400 пациенти, рандомизирани в популацията от първичен анализ (средна възраст, 37 години [интерквартилен диапазон {IQR}, 29-48]; 231 жени [58%]), 398 (99,5%) са завършили проучването.

Средното време за разрешаване на симптомите е 10 дни (IQR, 9-13) в групата на ивермектин в сравнение с 12 дни (IQR, 9-13) в групата на плацебо (съотношение на риск за разрешаване на симптомите, 1,07 [95% CI, 0,87 до 1,32]; P = .53 чрез тест за ранг на лога).

Към 21 ден 82% в групата на ивермектин и 79% в групата на плацебо са разрешили симптомите. Най-честото нежелано събитие е главоболие, съобщено от 104 пациенти (52%), получаващи ивермектин и 111 (56%), които са получавали плацебо. Най-често срещаното сериозно нежелано събитие е полиорганната недостатъчност, настъпила при 4 пациенти (по 2 във всяка група).

Заключение и значимост
При възрастни с лек COVID-19 5-дневният курс на ивермектин в сравнение с плацебо не е подобрил значително времето за разрешаване на симптомите. Констатациите не подкрепят използването на ивермектин за лечение на лек COVID-19, въпреки че може да са необходими по-големи проучвания, за да се разберат ефектите на ивермектин върху други клинично значими резултати.

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2777389

# 19 893
  • София
Независимо дали е при деца или при възрастни, симптомите при всеки могат да са най-различни. При нас беше "обикновени сополи" и при тримата, като единствената разлика при детето е, че изобщо не е имала промяна във вкуса и обонянието, а при мен и мъжа ми бяха за няколко дни намалени. Но въпреки съвсем леките симптоми, сега имам голямо отклонение в d-dimer-а и ще пия антикоагуланти известно време. Също така от любопитство си направих един тест за антитела от аптеката, рано е, знам, но ми излезе доста силно изразена черта на IgG и съвсем бледа на IgM.

# 19 894
За ивермектина. Цитираните проучвания съобщават, че няма съществено подобрение спрямо плацебо групата. Но НЯМА влошаване. Има леко подобрение. Ние всички го пихме този ивермектин. Не се влошихме. Така че, по-добре малко подобрение, отколкото никакво. Оставете хората да си решават за себе си.
Някой да е чувал за световноизвестния авирон Рапид - изследване, резултати. Масово се изписва, а е хранителна добавка.

# 19 895
Авиронът обаче няма странични действия освен ако не си с Хашимото или някакво друго автоимунно.

Аз много се чудя дали да не дам на детето Ивермектин профилактично. В събота беше продължително време в една стая с други деца.  С маски уж, ама на едното дете му ставало лошо и си я смъквало от време на време. Учителите са проветрявали, но като гледам колко болни излизат от училищата,  много ме е страх. Карала е тежко грипове вкл.с тромбоцитопения единия път. От друга страна, ме е страх тоя Ивермектин да не разбута нещо нервната система и да влезем пак във въртележката на мигрените. И така минаха вече 5 дена от събота и нищо не предприемам.
То не знам и дали лл ще го предпише, ако я помоля.

# 19 896
  • в кукувиче гнездо
Дайте на детето авирон. Аз не бих дала ивермектин на дете. Колко е голямо всъщност детето? Защото в Бургас едно познато лекарско семейство дадоха на дъщеря им да пие ивермектин - на 17 години е.

# 19 897
  • инфантилно и разглезено хлапе
Внимавайте да не си увредите нервната система с този ивермектин, защото има и невротоксично действие.
При тестове върху плъхове някъде прочетох, че увредено потомство като страничен ефект може да се наблюдава.

Десетки хора вече се лекуват с него. Първо започнаха да го ползват лекари, техните семейства, приятелите им... Онзи ден шефът на Столично РЗИ каза, че също са се лекували с него.

Всеки е свободен да прави каквито иска експерименти с тялото си. Аз затова избягвам да давам съвети на непознати хора с какво да се(или да не се) лекуват. Всеки има глава на раменете си и сам преценява на кого/на какво да се довери.

# 19 898
  • София
svetla81 на кой ден от симптомите направихте теста за антитела от аптеката?

# 19 899
За деца на 2г някой знае ли какви са симптомите?Племенницата започна с разтройство и висока темп.,сега отшумя разстройството,но вдига по няколко пъти на ден лека темп.,7 дни от първи симпттоми,лекарката не пуснала кръвни,казва че няма зачервено гърло,слушалка на гърди чиста и не е изписала антибиотик на този етап....да разбурам ли че има и чревен вирус сега??
Моята племеничка е на 3,5 и симптомите и бяха температура (първите два дни до 38.5) и кашлица,обаче тя от преди това си имаше кашлица, та не знам дали е от вируса нейната. Иначе и дават авирон за деца, мисля че на сироп.

# 19 900
  • Germany
А някой от препоръчващите и хвалещи ивермектин, може ли да ми даде смислено обяснение, защо само в БГ се пие и рекламира толкова масово? Пак ли ние сме най умните на света? Защо нито една друга държава не каза, майната им на ваксините, ние ще си ползваме единственото работещо срещу Ковид лекарство?  И нали разбирате, че това, че някой е изкарал вируса леко след като е пил ивермектин, не е доказателство, че нямаше да го изкара леко и без?

# 19 901
  • София
svetla81 на кой ден от симптомите направихте теста за антитела от аптеката?

От началото на симптомите някъде 17-18, в последния ден на карантината си го направих, ей така, от любопитство.

# 19 902
  • в кукувиче гнездо
А някой от препоръчващите и хвалещи ивермектин, може ли да ми даде смислено обяснение, защо само в БГ се пие и рекламира толкова масово? Пак ли ние сме най умните на света? Защо нито една друга държава не каза, майната им на ваксините, ние ще си ползваме единственото работещо срещу Ковид лекарство?  И нали разбирате, че това, че някой е изкарал вируса леко след като е пил ивермектин, не е доказателство, че нямаше да го изкара леко и без?
Всъщност ивермектин се ползва много и в други страни - Холандия, Чехия, Дания, Финландия, Норвегия, Румъния. Не сме открили топлата вода, спокойно. Още преди да бъде разрешен за употреба у нас можеше да се открие на пазара ни, приготвен със суровини от Холандия. На много хора е помогнал, не се влошават след употребата му. Не може да се докаже, че благодарение на него, но не може да се докаже и обратното.
Ваксините са си ваксини. Те ще си се усвояват дълго време още. То и за последиците от тях нищо не се знае още. Или вие може би знаете нещо?

# 19 903
Да, интересни са тия хора от ЕМА. Ивермектинът токсичен, ваксините полезни. Ама много хора получавали тромбози.... Е, няма нищо, пак са полезни. Ама Спутник не!

# 19 904
Всъщност ивермектин се ползва много и в други страни - Холандия, Чехия, Дания, Финландия, Норвегия, Румъния. Не сме открили топлата вода, спокойно. Още преди да бъде разрешен за употреба у нас можеше да се открие на пазара ни, приготвен със суровини от Холандия. На много хора е помогнал, не се влошават след употребата му. Не може да се докаже, че благодарение на него, но не може да се докаже и обратното.
Ваксините са си ваксини. Те ще си се усвояват дълго време още. То и за последиците от тях нищо не се знае още. Или вие може би знаете нещо?

Изрел почнаха да го използват доста преди нас. При тях си имаше точно вариант за хората. Русия и те.
Разликата между неговото използване и ваксините е доста голяма.

Общи условия

Активация на акаунт