Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 290 210
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 20 115
  • в джунглата
Съпругата на човекът, който почина в болницата вече 18 дена вдига температура. До 37,5 вечер. От 2-3 дни сутрин е с нормална после вдига. Гърлото и все още е червено и кашля. На 2 АБ е. Доксициклин и Азитромицин. Какво е това чудо не знам. Има ли други с толкова продължителна Т?

Доста дни е температурата, но явно върви към оправяне щом не е висока сигурно е някаква остатъчна, майка на 12 ти ден с температура в момента е в болница. Преди това и тя беше със същите лекарства но явно не и действаха.

# 20 116
Дънди, майка ви само заради Т ли е в болница? Или има проблеми със сатурацията?

# 20 117
  • в джунглата
Дънди, майка ви само заради Т ли е в болница? Или има проблеми със сатурацията?

Не е само темп,  като цяло двустранната пневмония не се  повлия от оралните антибиотици. Сатурацията беше 94, но тя е 60г асматичка и с др. болести, чувстваше се зле, отпаднала, не се хранеше повръщаше, кашляше абе доста екстри.  Ако беше само за една температура нямаше да я вземат без "връзки", а ние за съжаление не познаваме точните хора.

# 20 118
Желая бързо оздравяване на майка ви!

# 20 119
  • в кукувиче гнездо
Съпругата на човекът, който почина в болницата вече 18 дена вдига температура. До 37,5 вечер. От 2-3 дни сутрин е с нормална после вдига. Гърлото и все още е червено и кашля. На 2 АБ е. Доксициклин и Азитромицин. Какво е това чудо не знам. Има ли други с толкова продължителна Т?
Пандорина, за гърло нещо много ефикасно - бронхо стоп спрей /дано не решат, че му правя реклама/. Разтвор с екстракти от градински чай и градинска мащерка е. Много е добър, след две - три пръскания гърлото се оправя. От както сме го открили всички го ползваме. По-добре действа дори от трахизана. Не пречи да пробвате.

# 20 120
Добър вечер на всички. Пиша отново с притеснение. След два дни, в които ММ само в следобените часове вдигаше температура 37.- 37. 1, днес на 6 ден от началото на симптомите, които бяха  първи ден темп. 38,2 , втория ден до 37,7,  третия ден до 37,5 и болки в мускулите ( без хрема, гърлобол,  кашлица, нито има задух и тежест в гърдите), днес следобяд към 14.00 часа вдигна 37,6, след един час без никакви лекарства свали до 36,9, след един час пак се повиши до 37, а в 17.00 часа отново се повиши 37,5, а в осем часа вече беше 37.7. С парацетамол я свали до 37. Иначе той не я усеща осезателно тази температура и като цяло не е отпаднал много, само болките в мускулите го тормозят. След като я измреихме каза че действително леко го боли глава. Мислите ли, че това покачване на температурата след два дни, в които имаше само следобяд 37,1, е признак на влошаване на заболяването. Много съм притеснена. Утре мисля да отидем на снимка въпреки че той няма респираторни оплаквания, както и ще се чуем с личния лекар. Но дотогава ще се побъркам. Мислех си след двата дни с  темп. 37,1, че всичко отшумява лека-полека и днес това. Има ли някой от Вас който да е бил така и по какъв начин се е развило при него заболяването след това. Да уточня също, че до момента приема само витамини, не пие никакъв антибиотик, което също ме притеснява, но личния каза че трябва да се види пет-шест дни как ще е с температурата и тогава да се прецени. Благодаря предварително за вниманието към поста ми.
Може би е време за АБ. Пуснете ЦРП, плюс другите важни показатели (обсъждани са в темата), след което лекар да вземе решение как да продължавате.
Благодаря за съвета. Ще пуснем утре изследванията, но се чудя да правим ли и снимка след като няма респираторни оплаквания. Дано не сме закъснели за АБ.
Прочетох 3 пъти поста. Вие сериозно ли сваляте температура 37,7??? Образовайте се хора, това е толкова глупаво. Сами ще се затриете.

# 20 121
Образовала съм се, мерси. Свалям и аз, ако ми е лошо, а на детето-защото прави фебрилни гърчове.
Съвета си го задръж, така поднесен, ми е безполезен.

# 20 122
  • на пъпа на Златията
Скрит текст:
Добър вечер на всички. Пиша отново с притеснение. След два дни, в които ММ само в следобените часове вдигаше температура 37.- 37. 1, днес на 6 ден от началото на симптомите, които бяха  първи ден темп. 38,2 , втория ден до 37,7,  третия ден до 37,5 и болки в мускулите ( без хрема, гърлобол,  кашлица, нито има задух и тежест в гърдите), днес следобяд към 14.00 часа вдигна 37,6, след един час без никакви лекарства свали до 36,9, след един час пак се повиши до 37, а в 17.00 часа отново се повиши 37,5, а в осем часа вече беше 37.7. С парацетамол я свали до 37. Иначе той не я усеща осезателно тази температура и като цяло не е отпаднал много, само болките в мускулите го тормозят. След като я измреихме каза че действително леко го боли глава. Мислите ли, че това покачване на температурата след два дни, в които имаше само следобяд 37,1, е признак на влошаване на заболяването. Много съм притеснена. Утре мисля да отидем на снимка въпреки че той няма респираторни оплаквания, както и ще се чуем с личния лекар. Но дотогава ще се побъркам. Мислех си след двата дни с  темп. 37,1, че всичко отшумява лека-полека и днес това. Има ли някой от Вас който да е бил така и по какъв начин се е развило при него заболяването след това. Да уточня също, че до момента приема само витамини, не пие никакъв антибиотик, което също ме притеснява, но личния каза че трябва да се види пет-шест дни как ще е с температурата и тогава да се прецени. Благодаря предварително за вниманието към поста ми.
Може би е време за АБ. Пуснете ЦРП, плюс другите важни показатели (обсъждани са в темата), след което лекар да вземе решение как да продължавате.
Благодаря за съвета. Ще пуснем утре изследванията, но се чудя да правим ли и снимка след като няма респираторни оплаквания. Дано не сме закъснели за АБ.
[/spoiler]
Прочетох 3 пъти поста. Вие сериозно ли сваляте температура 37,7??? Образовайте се хора, това е толкова глупаво. Сами ще се затриете.

Бихте ли се аргументирали??
Едно време се сваляше с мокри чаршафи.
По старите  разбирания 37,2 температура е наличие на възпалителен процес в  организма.
С чайче и аспиринче ли да  го влачим . Да ,  едно време антибиотиците бяха широкоспектърни.
Защо си играете игра да казвате че  37 градуса не е температура?
Сега за  всяко нещо     отделен , ако може лекаря да  го "познае" къде е  възпалителния процес.   .
Ако не ти действа единия , втори , че трети , ...

# 20 123
  • София
Температура и аз свалям, хич не ме вълнува кой какво мисли. Гледам мен и детето си. Като малка на 38.0 ставаше сиво-бяла, без сили, с учестен пулс и едно ужасно повърхностно, плитко,бързо и накъсано дишане. Как ли пък да я оставя да се мъчи, и ЛЛ ми е казвала да ѝ я свалям тогава. На приятелка детето с 38.5-39 си играеше...
Вчера пак е метено.
Какво стана с детето ти, Роналд? Пропуснах.

# 20 124
Никой не казва, че над 37 градуса не е температура и няма възпалителен процес. Но според старите, а и доста от новите разбирания, температура до 38,2 не се сваля, за да може да се "унищожи вируса" казано по народному. Не казвам, че е общовалидно - всеки си познава тялото и децата, но при липса на други оплаквания, това е принципа общо взето. Затова ще срещнете различни мнения по въпроса. Аз не свалям за себе си, за децата не съм сваляла също никога, но те и никога не са пили антибиотици през живота си.
Пак казвам - всеки си познава и действа по неговото, като слуша лекаря си.

# 20 125
  • пустинята Гоби
Жената е написала, че мъжът й реално не усеща тази температура. Има разлика между сваляне на такава на дете, което прави гърчи или при човек, който се чувства зле. Реално, ако температурата не се усеща и не е висока, по-добре е да не се пият температуропонижаващи хапчета.

# 20 126
Какви са тези акъли сега и намеса в хорските виждания??
Да пише Х той как се оправя с ковид и Т, У ще чете и ще си реши.
За това е темата..за сблъсъка.
Не за навиране на гагата в чуждите канчета.

# 20 127
  • на пъпа на Златията
==Жената е написала, че мъжът й реално не усеща тази температура. Има разлика между сваляне на такава на дете, което прави гърчи или при човек, който се чувства зле. Реално, ако температурата не се усеща и не е висока, по-добре е да не се пият температуропонижаващи хапчета. ===

Това го срещам не за първи път .Тресе ме  без температура.
 Мен ме тресе ако имам температура.Какво ли е това тресене без температура?Ако е нещо различно , какво е. ?

# 20 128
  • пустинята Гоби
Не мога да ти разбера въпроса.

Имам предвид, че има хора, които имат температура, но се чувстват добре и такива, които и при 37 С са парцали. Та в този смисъл, ако някой има ниска температура и е добре, не е нужно да пие хапчета и обратното, ако при ниска температура, човекът е зле - да си пие хапчетата и това е.

# 20 129
Преди 4месеца  бях болна, изкарах го сравнително тежко
Възможно ли е да ме повтори толкова скоро?

Общи условия

Активация на акаунт