Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 289 738
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 20 325
Не, Дънди, не са забравили.
За нашата диагноза не изписват разреждащи, само за ПМ.
Горе главата, вижда му се края!

# 20 326
  • в джунглата
Аз само посочих, че има ковид зона в Токуда.  Мой приятел ходи там и беше в потрес от отвратителното отношение и 6 часово чакане, а не е имало много хора.  Иначе му направили снимка, кръв и добра терапия, защото вече е добре. Той отказал пср тест и затова платил 211 лв. В другите болници незнам как е.

Поне има къде да се отиде въпреки чакането и плащането.  В Бургас е ужас, само може да ЛЛ да се добереш,  никой  пулмолог не ти дава час за близката седмица, ако изобщо си вдигне телефона, а после вече е късно. Снимки, изследвания, лекари в различни посоки, голямо лутане и най вече ЛЕКАРИТЕ не биват, терапиите са коренно различни от тези в другите големи градове София, Пловдив. Няма лекари в Бургас  който е улучил на лекар и терапия е бил голям  късметлия.

# 20 327
Аз съм доволна от ковид спешното на Токуда. Беше края на ноември, имаше бая хора, целият персонал беше мил и любезен, но е факт, че седях там 5 часа.

Прегледаха ме бързо, взеха кръв, но после имаше чакане за рентген, после да излязат кръвните и снимката, после да те викнат пак на преглед вече с излезлите изследвания и да назначат лечение.

Коридорът за рентген не е през целия ден, а някъде към 14.30 и после 16.30-17 ч. Питайте по телефона. Ако го изпуснеш, има чакане доста.

Струваше ми 180 лв, вече имах положителен пср и не съм правила там.

# 20 328
Майка ми била с 39 градуса температура, болки в гърба, отпаднала, кашля Cry Баща ми също е болен от няколко дена, но само кашля и го боли гърлото, антигенният му тест е отрицателен. Стиснете палци да не е ковид, че е с хипертония, сърдечни проблеми Sad От подценяващите вируса е, за разлика от баща ми, който пък се побърква с маски, дезинфектанти и постоянно се караха, че майка ми не се пази.

И двамата съответно вече са на самопредписан антибиотик Sad Не мога им обясня, че така не се прави Sad

# 20 329
Моят познат не оцени добре посещението в Ковид зоната в Токуда, но терапията според мен беше много добра, в което се опитвам да го убедя и до днес. Аз се лутах доста. Личната не беше много убедителна, приятел магистър фармацевт ми каза за една добавка, от интернет друго...терапията е най-важна! Ако тя се уцели мисля, че шансовете на повечето болни доста се увеличават. Моята най-добра приятелка също си самоназначи лечение и се оправи.
Много препоръчват Кверцетин и Фиброзим-добавки са. Аз лично пих Фиброзим, който ми свършва утре /пих го 1 месец/ и после почвам Кверцетин +клеева тинктура, ехинацея и бъз. Толкова хапове изгълтах, чак се отвратих.

# 20 330
Здравейте. Минавам да се отчета- сутринта се събудих с болка в кръста и лека болка в мускулите отзад на бедрата, която снощи усетих. Вече си мисля, че това е от вируса и нямо общо с пренасянето на чувала с кучешка храна снощи както първоначално си мислех... 12 ден от началото на симптомите и уж ми беше преминало. От два дни нямах никакви оплаквания и сега това. Съжалявам вече че не настоях пред ЛЛ за антибиотик. Ако бяхме пили такъв сигурно отдавна да съм забравила за вируса, а мъжът ми едва ри щеше да стигне до двустранна пневмония и болница. Иначе и преди понякога ме е наболявал така кръста, но не съм му обръщала внимание, но сега е друго. Какви медикаменти сте приемали за по- бързо отминаване на болката. Самата болка иначе не е силна и не са ми нужни засега обезболяващи. Но ММ понеже беше със силни болки в мускулите и каза, че от първата система в болницата ( като не знаем с антибиотик ли е била, тъй като и други неща са му включвали) веднага като с магическа пръчка са изчезнали болките.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 13:49 от valia86

# 20 331
Здравейте. Минавам да се отчета- сутринта се събудих с болка в кръста и лека болка в мускулите отзад на бедрата, която снощи усетих. Вече си мисля, че това е от вируса и нямо общо с пренасянето на чувала с кучешка храна снощи както първоначално си мислех... 12 ден от началото на симптомите и уж ми беше преминало. От два дни нямах никакви оплаквания и сега това. Съжалявам вече че не настоях пред ЛЛ за антибиотик. Ако бяхме пили такъв сигурно отдавна да съм забравила за вируса, а мъжът ми едва ри щеше да стигне до двустранна пневмония и болница. Иначе и преди понякога ме е наболявал така кръста, но не съм му обръщала внимание, но сега е друго. Какви медикаменти сте приемали за по- бързо отминаване на болката. Самата болка иначе не е силна и не са ми нужни засега обезболяващи. Но ММ понеже беше със силни болки в мускулите и каза, че от първата система в болницата ( като не знаем с антибиотик ли е била, тъй като и други неща са му включвали) веднага като с магическа пръчка са изчезнали болките.
Влошаването към 8-12 ден не е свързано с поява на болка в кръста или в мускулите. Много по-логично е болежките да са от пренасянето на чувала. Ако имате аспирин протект, пийнете едно (на гладно и с много вода).

# 20 332
Влошаването към 8-12 ден не е свързано с поява на болка в кръста или в мускулите. Много по-логично е болежките да са от пренасянето на чувала. Ако имате аспирин протект, пийнете едно (на гладно и с много вода).
Дано сте права. Не мога до приемам аспирин, тъй като имам алергия. Но благодаря все пак.

# 20 333
Валя86, други симптоми имаш ли- температура, слабост, болки другаде.
Много си притеснена, а ако вчера си мъкнала този чувал и си по-слобичка, това си е чиста мускулна треска. Особено както обясняваш болки отзад на бедрата и в кръста. Аз не съм боледувала от Ковид, но съм получавала такива мускулни трески точно от много навеждане и качване с тежести по стълби .
Обади се на ЛЛ , поне да те успокои.

# 20 334
На мен ми прилича на ишиас това. Аз го имам и е много неприятно.

# 20 335
Бих пробвала друго. Наведи се така както вчера, все едно взимаш тежкия пакет. Прецени кои мускули напрягаш. Това винаги ми помага за да разбера дали нещо ме боли от претоварване. Все пак от доста време нямате движение... Така след едно продължително стоене  в къщи окло 10 дена, качване по стълбите 5 етажа ми докараха мускулна треска. По принцип постоянно съм в движение и не се спирам. Изненадах се и аз как бездействието ни действа.

# 20 336
Валя86 и мен 2 дни ме боляха мускулите на краката и кръста точно около 12 ден, но стоях 3 часа права на студа пред лаборатория Цицалаб. Пих Панадол за болките, иначе една лекаркарка по телефона ми препоръча Паратрамол. Препоръчвам ти да си направиш снимка. Аз лично дори и лекарката ми да не ми беше дала АБ щях да си самоназнача. Мое си мнение и право. Не се шашкай. Аз още се лашкам и на моменти имам усещане, че се влошават, а съм почти на месец от първия симптом.

# 20 337
  • Варна
Здравейте, моята карантина изтича утре. Изкарах вируса средно - леко, с температура в рамките на 3-4 дни, влажна кашлица, което към днешна дата е съвсем малко сутрин, болки в гърлото. Към днешна дата ми остана само неприятното носово говорене. Според вас необходимо ли е за всеки случай да си направя рентгенова снимка? Кръвни съм решила че ще пусна със сигурност, но за снимката се колебая.

# 20 338
Според вас необходимо ли е за всеки случай да си направя рентгенова снимка? Кръвни съм решила че ще пусна със сигурност, но за снимката се колебая.
Не, следи остатъчната кашлица, ако нещо те притесни - тогава!

# 20 339
  • Другата България
Здравейте, моята карантина изтича утре. Изкарах вируса средно - леко, с температура в рамките на 3-4 дни, влажна кашлица, което към днешна дата е съвсем малко сутрин, болки в гърлото. Към днешна дата ми остана само неприятното носово говорене. Според вас необходимо ли е за всеки случай да си направя рентгенова снимка? Кръвни съм решила че ще пусна със сигурност, но за снимката се колебая.
Аз правих снимка на 5-ти или на 6-ти ден от карантината, по препоръка на ОПЛ.
Беше чиста, заради температурата, която беше и при мен 4-5 дни тя ме изпрати, а и заради леката кашлица.
Бях решила да си самоназнача контролна, след като ми изтече карантината, а бях и съм добре.
По препоръка на ОПЛ не направих, не смятам и да правя.
Няма да цитирам точните ѝ думи, защото има чувствителни хора тук, но тя е откровена, дори на моменти брутална, което ме приземява винаги.
Носовото говорене и при мен остана, да не казвам, че както си отиде /надявам се/ китаеца или британеца, знам ли го кой от всички беше, носът ми протече отново от моите си алергии. Напразно се надявах да ми ги е оправил тоя хубавец, поне нещо полезно да има. Е, няма. Започна си и цигарената кашлица, аз по време на карантината пушех по една цигара сутрин с кафето, сега си ги започнах както преди. А беше моментът да ги откажа, ама ....
Кръвни и аз ще пусна, но след 01.04., и пак няма да са съвсем реални, но искам да си видя димера и чернодробните основно.

Общи условия

Активация на акаунт