Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 285 612
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 20 655
  • в кукувиче гнездо
На мен пък точно от магазин за медицинска техника ми казаха, че всички пулсоксиметри са китайски. И уж били добри......А цената не е никакъв критерий, няма проблем уредче за два долара от Али експрес да го пуснат по 100 лева
От китайско до китайско разликата е космична.

# 20 656
Ориентировъчно на кой ден се губи обонянието?

# 20 657
На мен пък точно от магазин за медицинска техника ми казаха, че всички пулсоксиметри са китайски. И уж били добри......А цената не е никакъв критерий, няма проблем уредче за два долара от Али експрес да го пуснат по 100 лева
От китайско до китайско разликата е космична.
Точно същото щях да пиша... има медицински марки, с качество в произвежданите уреди, дори и да са китайски.
Вита на 4-5 ден.

# 20 658
Аз нямам и не смятам да купувам такъв уред.
Мери, ако твоят и моят лекар са изписали лечение, което ни е помогнало, не значи, че всички са така.
А хората все пак търсят лекари, някои безуспешно.

3-4-5.
Различно.

# 20 659
Аз загубих обоняние на петия ден от симптома разстройство.
Вчера направих и тест, джипито ми каза, че имало значение заради броят на болничните и трябвало тест и за мен. Положителен е. Препоръча и заедно с теста няколко кръвни показателя. Моите са в норма, но на съпругът ми фибриногенът е 4,60. (реф. стойност -до 4). СRP му e 20.
Аз не пия антибиотик, той почна таваник, с рецепта, защото вдига периодично до 37,8 температура.
Не е удобно по всяко време да звъним на личния лекар, затова в България се съветваме и от форума.
Друг пускал ли е кръвни изследвания по време на боледуването, или се ходи след карантината?
...Редактирах думата, объркала съм феритин с фибриноген.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 18:25 от kristinia

# 20 660
  • Там,където се събуждам щастлива.
Тук казаха, че разреждащите лекарства не са безобидни, затова и не изписват.
Никой от прекаралите, които познавам не са / сме пили.

# 20 661
  • Другата България
Аз нямам и не смятам да купувам такъв уред.
Мери, ако твоят и моят лекар са изписали лечение, което ни е помогнало, не значи, че всички са така.
А хората все пак търсят лекари, някои безуспешно.

3-4-5.
Различно.
И? Значи Мери да консултира непознати хора, след като го е минала или прочела някъде нещо?
Едно е да споделиш как си го минал ти или близки
Съвсем различно е да изписваш терапия, назначаваш изследвания, успокояваш за "нормални " неща и симптоми непознати хора.
Не ти, по принцип.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 17:57 от Merri_An

# 20 662
# 20 663

Добре, откъде идват тези разлики? В България пък масово се изписват.

Майка ми продължава да се дърпа за антикоагулант, в крайна сметка се чудя дали пък да не послуша интуицията си. И те така, чакаме, следят се уж, пришпорвам ги да си мерят температурата и сатурацията и това е...

# 20 664

Добре, откъде идват тези разлики? В България пък масово се изписват.

Майка ми продължава да се дърпа за антикоагулант, в крайна сметка се чудя дали пък да не послуша интуицията си. И те така, чакаме, следят се уж, пришпорвам ги да си мерят температурата и сатурацията и това е...
Разреждащите лекарства са задължителни след Ковид. Разбира се, след консултация с лекар. Там шега не бива.

# 20 665
Някой знае ли, напр., ако началото на този месец съм се разболяла дали мога сега, веднага след месец от първия симптом да се заразя пак?

# 20 666
  • София
На познат брат му е лекар в Германия, преболедува ковид в къщи, поставял е инжекции НМХ, та там също част от терапията е антикоагулант.

# 20 667
Като говорим за опасност да се пият антикоагуланти, в това число и с Аспирин Протект ли шега не бива? Защото на мой близък му каза лекар да пие доживотно всяка вечер аспирин.

# 20 668
За определени аритмии, също при БТЕ и тромбофилии са задължителни антикоагулантите.

# 20 669
Изписан е аспирин доживот, защото
има холестеролни плаки, миналата седмица микроембол се е откъснал и започнал единият пръст на крака да гангренясва и оттам разбрахме за проблема. Високо CRP (30), ускорено СУЕ. Аз допускам, че може и да е последица от Ковид, прекаран без никаква симптоматика, защото проблемът се появи от нищото, а не е имал преди висок холестерол. Четох за т.нар "Ковид пръсти", което силно съвпада с проблема.

Общи условия

Активация на акаунт