Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 335 059
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 20 985
Рамус в събота работеха до 17.00 преди. Но от 14.00-15.00 събират всички на една опашка. Един се реди на опашката, останалите чакахме в колата докато ни дойде реда.
При ковидна находка на снимка/скенер е добре пулмолог да я разчете от диска и да назначи лечение.

# 20 986
  • There I was on a July morning
здравейте много се извинявам имам един бърз въпрос какво трябва да се направи при ковид рентгенова снимка или скенер?
И рентгенгенова снимка върши работа. Скенерът дава по-ясни образи, но облъчването е по-голямо и е по-скъп като изледване. Преценете кое ви устройва повече.

# 20 987
Здравейте,  как се комбинират 2 антибиотика, един на 12 часа и един на 8?
За да не пиете през нощта най - удобно 6- 14-22ч за трикратен прием и другия 8-20часа

# 20 988
При мен се появиха някакви пукнати капиляри по единия крак - от няколко дни са ми отекли краката, пия лекарства, обаче сега това ме притесни... Чудя се да звъня ли на ЛЛ?
Какви антикоагуланти приемаш?
На ксарелто съм от вторник насам.

Zlat_na, това не е шега. Изчакай и забави следващия прием на ксарелто, предполагам, че е от 20 мг, това изписват. Непременно отиди да те видят на доплер, предполагам съдов хирург. Трябва да се види защо са ти отекли краката и защо се пукат капилярите.
Възможно е да ти сменят антикоагуланта.
Аз съм повече от 2 год. на ксарелто, освен леки прокървявания не съм имала друг проблем с него. Но при ксарелто, за разлика от синтром, не могат да се следят никакви показатели, колко е разредена кръвта. Затова казах да изчкаш с приемането  днес, докато те прегледат.
На твое място бих отишла в Трета градска, там има спешен кабинет, кардиология и 2 съдови хирургии., както и добри специалисти. Предполагам, че си и с КВ, не зная дали там преглеждат КВ пациенти.

Ако пиеш антибиотици, те също малко разреждат кръвта и трябва да се внимава как се комбинират с ксарелто. Има и други лекарства, някои от които са противопоказани с ксарелто.
В никакъв случай не трябва да се комбинира с аспирин, тромбекс и други антитромбоцитни, или антикоагуланти.

Кой ти изписа ксарелто и по каква причина?
Надявам се, обясниха ти, че се приема в един и същ час. Ако си го пила по-рано, може да се е получило малко предозиране. Но може и да имаш проблеми от КВ, свързани с тромботични процеси, затова не губи време и отиди да те видят читави лекари.

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 15:57 от Diorela

# 20 989
Електронното направление за пср с каква давност е?
Елма, Хепи, благодаря за отговорите!

# 20 990
  • София
Електронното направление за пср с каква давност е?
Елма, Хепи, благодаря за отговорите!

Здравейте,
Понеже Ви прочетох и ми стана кофти за детенцето Ви, като отидете на опашката в лабораторията кажете, че е за детето да ви пуснат останалите, какво толкова ще им стане. В тези вълчи времена забравихме да сме човечни хора. Много тъпо!! Как е детенцето? Аз имам дъщеря на 7 г. и си треперя да не се заразила,макар че минаха вече 10 дни откак не е виждала ММ.

# 20 991
За съжаление не съм в София и събота и неделя лекарите са мираж общо взето. Досега бях на фраксипарин, защото по принцип си имам проблем с кръвта. Пулмологът ми смени терапията, отделно правих консултация с кардиолог в четвъртък. Всичко е коментирано няколкократно. Ще изчакам до сутринта и ще звъня пак ако има друга промяна.

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 16:25 от Zlat_na

# 20 992
А няма ли съдов хирург във вашия град?
Те видяха ли, че краката ти отичат? А сега напуканите капиляри поне говори ли с лекар? Нямате ли някакво неотложно звено, болница? Отиди да те видят, може да не е сериозно, но е добре да се изключат такива.

На мен също пулмолог ми даде ксрелто след фраксипарин, като ме изписваха от болница.

# 20 993
А няма ли съдов хирург във вашия град?
Не и читав по това време на деня.

# 20 994
Да споделя и аз, макар, че не знам дали ще е от значение за някого.
Отказах се от това да водя майка за втори тест. То и няма как, тя е на легло, без сили. Боли я цялото тяло, разстройството продължава, температурата снощи и тази сутрин беше 38,9. Следобед спадна на 37,8. Появи се кашлица, но не е постоянна.
Имаме изписано лечение: антибиотик, лекарства за спиране на диарията, лекарство за справяне с обезводняването, стандартните витамини и минерали, сироп за кашлица и антистенокардин.
Това е за сега.

# 20 995
Didi smile, ние викаме вече няколко пъти Рамус за домашно посещение. Само уточнявате дали сте ковидни за да дойде облечена лаборантка. Последно поръчах през формата на сайта им в сряда и вечерта ми се обадиха за час в петък. Това за София.

# 20 996
Диди, дали антибиотикът не дразни чрвата и не предизвиква разстройството? Не знам колко дълго е продължило, но ако правите кръвни изследвания, пуснете и калий. Той най-бързо намалява при диария, а недостигът му предизвиква ритъмни нарушения на сърцето. Не бива и да се взема без причина, защото излишекът му уврежда бъбреците.

# 20 997
elmapl, ще извикам лаборатория не само заради теста, но и за да пуснем кръвни.
 Шарлот, разстройството е от 2-3 дни. Антибиотикът го почнахме от днес. За разстройството  ще давам Ентерол, за набавяне на веществата - Хидратин алфа.

# 20 998
Е...ще се побъркам.  Пия поредните антибиотици- предписани от лекар. Бях спряла за 5-6 дни, но Т си остава. Вчера нямах, а сега стигна до 37,4. Уж кръвните са добре, снимката също....незнам къде да ходя и какво да правя вече. На 02.03 ми беше първия симптом. Има ли и други с такава Т след ковид. Някои лекари казват нормално ще мине, други казват не е нормално. Е.... аз какво да правя. Само ме тъпчат с лекарства. Отчаяна съм!

# 20 999
elmapl, ще извикам лаборатория не само заради теста, но и за да пуснем кръвни.
 Шарлот, разстройството е от 2-3 дни. Антибиотикът го почнахме от днес. За разстройството  ще давам Ентерол, за набавяне на веществата - Хидратин алфа.
Какъв аб е изписан? Има един, често го изписваха на дъщерята, докарваше и нея и мен до кошмарно разстройство, както и комшийското дете. Може и да е от вирус започнало, но антибиотика да влошава състоянието

Общи условия

Активация на акаунт