Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 514
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 21 015
valia86  Скубиду благодаря
Мъжа ми в момента е в болница, има два отрицателни ПСР теста, единия правен в болницата, но си е с типичната ковидска пневмония. Ние с децата пазим къщата, утре е 10-тия ден и се надявам никой да не прояви симптоми.

# 21 016
valia86  Скубиду благодаря
Мъжа ми в момента е в болница, има два отрицателни ПСР теста, единия правен в болницата, но си е с типичната ковидска пневмония. Ние с децата пазим къщата, утре е 10-тия ден и се надявам никой да не прояви симптоми.
А той като е с отрицателни ПСР тестове дали въобще ще бъде под 14 дневна карантина?! Той в този случай в какво отделение е - в КОВИД отделение или в обикновено белодробно. Той щом е с отрицателни тестове Вас въобще няма да ви поставят под карантина или поне така е логично. Вече друг е въпроса, че то очевидно е КОВИД. Пожелавам скорошно оздравяване на съпруга Ви, а на Вас с децата да не сте се заразили, а ако все пак сте леко да го преболедувате.

# 21 017
Скрит текст:
elmapl, ще извикам лаборатория не само заради теста, но и за да пуснем кръвни.
 Шарлот, разстройството е от 2-3 дни. Антибиотикът го почнахме от днес. За разстройството  ще давам Ентерол, за набавяне на веществата - Хидратин алфа.
Какъв аб е изписан? Има един, често го изписваха на дъщерята, докарваше и нея и мен до кошмарно разстройство, както и комшийското дете. Може и да е от вирус започнало, но антибиотика да влошава състоянието
brumm, антибиотикът е Азитромицин, но го започна от днес. Разстройството е всъщност един от основните симптоми при майка, освен високата температура. Много е отпаднала, не само, че не може да стои на крака, но не може и седнала. За да изпие хапчетата, сиропите и за да изяде някоя бисквита я повдигам, подпирам с коляното ми зад гърба й, за да са ми свободни ръцете. Така е от днес. Ако не овладея тази ситуация до понеделник...може би ще  търся начин за хоспитализация. Но кой ще обърне нужното внимание на възрастна жена, не знам, хич не съм уверена, че ще бъде обгрижена. Поне диша нормално, сатурацията е добра. Търся опорки, за да не се отчайвам и се надявам, че спадне ли температурата, нещата ще се подобрят.

# 21 018
Devilche, мерната единица е Units, което буквално значи единици. Не е някаква стандартна единица като mmol например. Тестовете на Цибалаб и на Рамус нямат нищо общо. Неслучайно единият е позитивен над 1.0 AU, а другият над 50 AU. Скалите са различни и методите са тотално различни.

Този на Цибалаб мисля, че е по метод ELISA и нямам идея кой го произвежда. Този на Рамус е на Abbott и е по метод CMIA. Резултатите не са сравними въобще. При този на Цибалаб най-често резултатът е дву или трицифрено число (от 0 до 500 съм виждал). При този на Рамус съм виждал резултати от 1 до 50000.

Този “потенциално протективен титър” не знам точно как са го определили. Човешкият имунитет, обаче, се състои от две основни части - хуморална (анти-тела; това, което тези тестове мерят) и клетъчна (Т лимфоцити, например; тези тестове не го мерят). Тоест един човек с 600AU може да е под този хипотетичен протективен титър, но да има имунитет срещу вируса.

# 21 019
Нашият въпросен антибиотик беше друг, но....майка ми пи ноември месец азитромицин и ужасно й се "разби" стомаха. Детето го пи като беше на почти 6( мисля)г., тогава беше с висока Т, разстройство и повръщане, нейният стомах също беше зле около 10 дена след боледуването. Тогава не знаех дали е от боледуването или от антибиотика. Но сега, като се случи и пи майка ми, съм склонна да мисля, че си беше от аб. Аз не съм го пила и нямам лични впечатления. Но, от другия аб пих, забравих го как се казваше (нещо с Ф..май беше), аз съм с изключително здрав стомах, направо ми беше разказал играта, при това в детска дозировка. Та, правят такива бели антибиотиците.

# 21 020
Имахте ли сърцебиене при и след Ковид? А косопад?

Да опиша и аз симптомите си, ако за някой е полезно.
Първите 2 дни отпадналост, хрема, болки в очите.
3ти ден прилошаване, гадене, ужасна хрема и кашлица, липса на всякаква енергия, болки в кръста, гърба, краката. Направих тест - положителен. Рентген - ок.
Бях много зле, не можех да стана от леглото. Никакви сили, едвам дишах от хрема, отделно гадене, диария, болки в корема, сърцебиене, темп. 37.2.
Започнах антибиотик, витамини, аспирин протект. Изгубих и обоняние, което след няколко дни се върна, въпреки хремата.
Най - много от всичко ме мореше липсата на сили.
Днес 14ти ден, все още имам леко хрема, малко кашлица, понякога гадене, замайване, ниско кръвно, изморявам се от най - малкото, нямам енергия и имам сърцебиене. Температура отдавна нямам, кашлицата намаля, но пих и сироп и капки за нос използвах. Ще ходя скоро на кръвни и рентген.
Мъжът ми го изкара с болки в гърлото (аз болки в гърлото нямах), 2 дни отпадналост и няколко дни лека кашлица и липса на мирис.
Детето, да чукна на дърво или не го хвана или е било безсимптомно.

# 21 021
Дали да включа ФАМОТИДИН  с цел протекция на стомаха, от антибиотика? На тези, на които им е изписан, бихте ли споделили от колко милиграма и по колко таблетки дневно?

# 21 022
За протекция на стомаха вземете пробиотик.

# 21 023
  • Другата България
Дали да включа ФАМОТИДИН  с цел протекция на стомаха, от антибиотика? На тези, на които им е изписан, бихте ли споделили от колко милиграма и по колко таблетки дневно?
На мен ми беше изписан пробиотик.
Фамотидинът е в протокола за ковид по принцип, но не всички ОПЛ го изписват.

# 21 024
Didi smile, колко е сатурацията на майка Ви? Вместо фамотидин на майка ми й предписаха лансопрол. Пак протектор на стомашна лигавица. 2*1. Но е по-скъп. Ако имате фамотидин - започвайте го.

# 21 025
При моето 14 дневно разстройство в болницата ми даваха Ентерол сутрин и вечер(саше). Вкъщи 4 дни пих имодиум и лопедиум и не помогнаха. Д-рката в Токуда каза,че те не действали при ковид и само Ентерол. Даваха ми пробиотик биогайя и фамотидин там,а за вкъщи ми изписаха освен др. и линекс комплекс и нолпаза за стомах,които още пия(31 ден).

# 21 026
За протекция на стомаха вземете пробиотик.

Пробиотик се изписва за флората в червата, не за стомаха.

За стомах най-често дават PPI тип всякаквите -празоли (напр. омепразол).

# 21 027
  • Пловдив
Дали да включа ФАМОТИДИН  с цел протекция на стомаха, от антибиотика? На тези, на които им е изписан, бихте ли споделили от колко милиграма и по колко таблетки дневно?

Заедно с АБ винаги вземаме(нашето семейство) активен въглен-никога никой не е имал повръщане,разстройство...

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 18:08 от artemida

# 21 028
Благодаря за съветите. Сатурацията й е 96. Прибиотик й изписаха, както и Ентерол, но за да предпазя лигавицата си мисля за този Фамотидин. В къщи имаме и Ланзул, тя така и така го приема, когато й се са появявали проблеми със стомаха..

# 21 029
Ние се чудим за ваксинирането. Нали в световен мащаб са малко хората, които са го изкарали втори път. Освен антителата, оказва влияние и клетъчният имунитет.

Шарлот, ти ли беше писала за грешни резултати на Рамус? За антителата ли ставаше въпрос или за нещо друго?
За Д-димер. Изкара на приятелка 1500. Ако преди години не беше сгрешен резултат на детето ми, не бих се усъмнила. Приятелката ми благоразумно повтори изкследването и Д-димера си беше в норма. След това се потвърди при друг близък човек и при няколко съфорумнички.

Щом за един показател са "разцентровани", недоверие (за мен) буди всичко.

Общи условия

Активация на акаунт