Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 259
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 21 150
Майка продължава да вдига температура 38,6 вече четвърти ден. За сега я свалям под 38 с Парацетамол 1 път дневно и може би антибиотика помага.
Колко дни да очаквам тази Т да е така висока? Почвам да се притеснявам дали АБ върши работа. Почти нищо не приема като храна, това също е притеснително. Не знам какво да правя. Така ще стигне до болница, ако не се храни.

# 21 151
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
5-6 дена. По- скоро пет. Значи във вторник или сряда ще я свали и ще започне да се чувства по- добре. Пожелавам всичко да е наред!

# 21 152
  • в кукувиче гнездо
5-6 дена. По- скоро пет. Значи във вторник или сряда ще я свали и ще започне да се чувства по- добре. Пожелавам всичко да е наред!
Това далеч не е сигурно, не заблуждавайте жената да не стане късно. Направете консултация с лекар задължително. Мой близък, след като отказа да се храни и да пие течности, вече е интубиран.

# 21 153
Да пие течности, вода най - вече, глюкоза може или прахчета против обезводняване.
Ако й се гади, давайте Деган и после да хапне малко.
Ако видите, че темп. над 38 не пада от парацетамол, ако човека няма сили да стане от това, че нищо не яде, по - добре в болницата.
Иначе и аз нямах никакъв апетит, но по 1 филийка на ден, малко супа хапвах.
Давайте и пробиотик.

# 21 154
Имам познати с температура 38 от 20 дни...
Не отлагате преглед!

# 21 155
Момичета, ето и моята история.
Първи симптоми миналия петък. Т беше около 38.Обща отпадналост, положителен тест у дома.
Ден 1 до ден 3 горе долу бях добре. Т ту имах, ту нямах. Започнах веднага с сумамед, медрол и витамини.
Ден 4 и 6 бяха най-тежки. Адски болки на всякъде, не падаше под 37,3. Нямах кашлица. На 6 ден направих снимка и излезе пневмония. Смених антибиотика с Панцеф.
Ден 7 до ден 9 Т не беше падала под 37 градуса. Вече не ме болеше цялото тяло, но бях много уморена.
Ден 10 Т падна до 36,6.
Аз съм на 42 години, без заболявания, слаба, кръвна група А. За мен го изкарах сравнително тежко, заради не падащата температура и направената пневмония. На моменти се отчайва, но се радвам че всичко мина.
Пазете се, лекувайте се бъдете добри и отговорни.

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 14:51 от HrisAni

# 21 156
Някой с повишен Д-Димер след Ковид? Колко ви беше резултата и какво пиехте?
Моят е 0.7 при граница 0.3, само Аспирин протект казаха да пия.

# 21 157
Днес звъняхме на лекарката ,включи втори АБ на мм-Зинат .Нищо не каза за снимка,но с триста зора го убедих да отива,обадих се на РЗИ и ето,резултата е налице-начална пневмония.Дано лечението да даде ефект.

# 21 158
Някой с повишен Д-Димер след Ковид? Колко ви беше резултата и какво пиехте?
Моят е 0.7 при граница 0.3, само Аспирин протект казаха да пия.
Това е двойно над нормата. Ако имате ниска сатурация или задух идете на пулмолог, в противен случай - на кардиолог или хематолог. Д-димерът е засега единственият показател за риск от тромбози. Аспиринът е слабо лекарство и вместо да чакате и да се надявате - идете на лекар.

# 21 159
Благодаря ви, сатурацията ми е ок, ренгена също.
Личната каза, че след Ковид било нормално да де завиши Димера и да пия аспирин..

# 21 160
  • София
Майка продължава да вдига температура 38,6 вече четвърти ден. За сега я свалям под 38 с Парацетамол 1 път дневно и може би антибиотика помага.
Колко дни да очаквам тази Т да е така висока? Почвам да се притеснявам дали АБ върши работа. Почти нищо не приема като храна, това също е притеснително. Не знам какво да правя. Така ще стигне до болница, ако не се храни.
Ако не сте правили снимка или изследвания, утре е моментът да ги направите. Предполагам, че сте прочела поста ми, свързан с боледуването на баща ми по-назад в темата (и за продължителните температури над 38.0).
Съжалявам, че ще се повторя, но моля ви, не сравнявайте протичането на болестта при ВЪЗРАСТНИ ХОРА (65+) с това при 30-40 годишни и не си правете експерименти!!!Възрастният отрганизъм се срива много по-лесно и е много по-поддатлив на вторични ининфекции.
Разбира се има и изключения и дай Боже да са повече, но в случай на продължителна висока температура е по-добре да се вземат превантивни мерки, отколкото да стане късно!
Мой близък приятел преди дни изгуби баща си. Още на третия ден от първите симптоми се оказа, че е с масивна двустранна пневмония и в болницата не успяха да го спасят. Лекарите бяха споделили, че при някои възрастни хора пневмонията се развива още по време на т.нар. инкубационен период със субфебрилна температура или дори без Т и без кашлица и когато се изчакат няколко дни на домашно лечение, вече е късно...Дано поне ЛЛ да следи в детайли състоянието на майка Ви и да има реална преценка. Нашият ЛЛ ни успокояваше до последно колко били нормални за болестта тези температури и, че “още утре ще е по-добре”, че на слушалка гърдите са чисти, че кортикостероиди се включват само при пневмония...И така до 9-тия ден...Добре, че не го послушах.
Стискам палци нещата при вас да преминат бързо и леко!

# 21 161
  • Blondeville
Аз се включвам за да споделя как се развиха при мен профилактичните прегледи след прекаран ковид.

2 месеца след боледуването бях на кардиолог - ЕКГ и обстойна ехография на сърце са супер за щастие, каза, че нямам поражения.

Тромбоцити и Д-димер завишени все още.

Антитела - по-малко, отколкото ми се искаше 760, при потенциално протективен титър според Рамус 1050.

Щитовидни хормони - по-добри резултати май не съм имала в живота си 😁

И да припомня - аз го изкарах обективно погледнато леко, макар да се чувствах ужасно - 3 дни Т между 38/39, ужасни болки в мускулите, много силна умора, болка в ухото, в гърлото, гадене, не можех да стоя права, болка в гърдите, загубих обоняние на 5-и ден, към 7-и се върна. Сатурацията ми беше добра през цялото време, снимката чиста, кръвните добре, като изключим д димер и тромбоцити. Пих само парацетамол и витамини, но имах готовност и за антибиотик, ако поддържах Т.

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 18:26 от blondie_anna

# 21 162
blondie_anna а за висок Димер какво пихте?

# 21 163
  • София
blondie_anna а за висок Димер какво пихте?
На ММ му е супер завишен Д димера от норма 198 на него му и е около 720, освен Аспирин, ЛЛ изписа Антистенокардин + Сераза Форте, дано го свали по-бързо.

# 21 164
Здравейте, имам няколко въпроса. ОК ли е температура 37 градуса, 12-ти ден? На майка ми от РЗИ са й казали 10 дена карантина, не беше ли 14 дена?

Общи условия

Активация на акаунт