Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 389
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 21 210
И аз се опасявах от омазняване, затова няма да рискувам и за дрехите, които пера със студена вода ще взема от споменатите по-рано прахове с дезинфектиращи свойства, за да съм по-спокойна, че всичко е унищожено.
Не са прахове, течни препарати са, ето https://remedium.bg/search?q=дезинфектант%20за%20пране:

Ето и това на DМ:

Слагат се в края на прането. Според мен малко похабяват материите и гледам да не ги използвам често.

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 22:06 от Flo Ann

# 21 211
Опитах се да публикувам от телефона, но не го виждам. Извинявам се ако е два пъти..
Просто съм шокирана... Днес мама си пусна изследвания и антитела в Рамус, месец след вируса..
Как ще коментирате има H?

Abbott Diagn. SARS-CoV-2 IgG II QUANT (VNT)   H    23606.20       AU/ml    < 50 (-) negative; >50 (+) positive; потенциално, протективен титър 1050, тестът включва вирус неутрализиращи антитела   
Коагулация

Не мога да кача снимката..

# 21 212
  • ту тук, ту там
Защо си шокирана? Има антитела и то много! Защитена е. Не е усетила, че е боледувала ли? Тази висока стойност не предполага да е така.

# 21 213
Снощи моя позната, по професия мед. сестра ми сподели подобен резултат като на майка ти. В първият момент си помислих, че се шегува. Явно си има и хора с такива резултати и е напълно нормално. Каза, че е спокойна за следващите 4 месеца, че няма да се разболее и че няма смисъл да се имунизира.
Също така спомена за някакъв тест който измерва клетъчния имунитет след Ковид и който струва 150 лв. в Рамус (не съм мн. сигурна за лабораторията).

# 21 214
Защо си шокирана? Има антитела и то много! Защитена е. Не е усетила, че е боледувала ли? Тази висока стойност не предполага да е така.

Защото не бях чувала за такава стойност..И това Н отпред
Боледува, но без пневмония .. Гадене, отпадналост и загуба на апетит, кашлица..Седмица на легло..

# 21 215
Висок е резултата, така го обозначават.
Много добре!

# 21 216
  • Пловдив
Иланг-иланг, на рентген бяхте ли? Мн. бързо се развива пневмони. Сатурацията как е?
Не е била на рентген, днес за първи път на преглед. Лекарката я преслушала, всичко било наред уж. Сестра ми след обяд започна да кашля. Изведнъж.
Утре сутринта ще направи новите изследвания и след 13 ч ще ходи при личната отново.
По принцип не разчитам на форума да чете изследвания, но нейните ми се сториха странни - цяла седмица температура и левкоцити - 4.8. За това настоях преди следващия преглед да си пусне всичко за ковид, за мое и нейно спокойствие.
По отношение на антитела IGM - няма ли шанс на 9 ден да се появят? Но и останалите показатели мисля, че ще са добър ориентир.
Надявам се тази лудница скоро да приключи. Побъркахме се вече с тази корона.

# 21 217

Защото не бях чувала за такава стойност..И това Н отпред
Боледува, но без пневмония .. Гадене, отпадналост и загуба на апетит, кашлица..Седмица на легло..
H - значи по високо от референтната стойност. Наистина цифрата е завидна.
Иланг иланг, за сега нямате поводи за безпокойство. Няма висока температура, не каза да е отпаднала. Утре ЛЛ ще каже как са нещата и ще изпише допълнителна терапия ако се налага. Да не говорим, че с този отрицателен тест изобщо може и да не е ковид.

# 21 218
Вчера цял ден ММ беше с Т 38,2, днес няма Т. Мога ли да се радвам, че има подобряване, или може да очакваме пак да скочи температурата?
Първите симптоми - хрема, са му от понеделник -29.03, а постоянна температура до 37,5 има от четвъртък - 01.04.

ПС Няма ли с астма, изкарали КВ?

# 21 219
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз имах наблюдения за тенденция в протичането, при която си
3 дни с нормална,
5 до 37 и нещо
и 5 дни над 38,
на 14 оздравяваш.
Това е на- грубо.

Дано при вас да не е така и повече да не вдига температура. Още повече, че е вечер. Може би няма

# 21 220
Сега ММ пак премери - 37,2. Цял ден беше без Т, около 36,5.
Много странно, вчера цял ден се оплакваше, че му е солено в устата и не се оправяше, като пие вода, искаше кисело, за да оправи този солен вкус. Днес няма такова усещане.
А при мен е инцидентна Т - до 37,3, през останалото време нямам, но кашлицата ми е по-често. Тази вечер имах и пристъп и се чудих дали е астматичен. Доста повече време мина, докато се успокои с помпичката, отколкото обикновено. Много ми е трудно да различа, дали моите стари проблеми се усложняват.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 00:26 от Diorela

# 21 221
10ти ден след АЗ (извън БГ) ми се появи така наречената ковид ръка Covid arm. Някой да е имал, да даде наблюдения? За момента пия антихистамин и мажа с някакъв крем

# 21 222
Ако наистина е Covid Arm, няма смисъл от антихистамин. Аз бях с такава в първите 5 дни след ваксината. Първите три ме боля бая, поду се, втвърди се. На четвъртия се успокои. На петия изчезна. Нищо не съм пил.

От антихистамини няма смисъл, защото истинският Covid Arm не е алергична реакция. В Америка са правени биопсии и резултатът е инфилтрация с лимфоцити, т.е. имунна реакция.

Търпение му е майката. Ако много Ви боли - може парацетамол или ибупрофен. Пожелавам да мине бързо.

# 21 223
Ако наистина е Covid Arm, няма смисъл от антихистамин. Аз бях с такава в първите 5 дни след ваксината. Първите три ме боля бая, поду се, втвърди се. На четвъртия се успокои. На петия изчезна. Нищо не съм пил.

От антихистамини няма смисъл, защото истинският Covid Arm не е алергична реакция. В Америка са правени биопсии и резултатът е инфилтрация с лимфоцити, т.е. имунна реакция.

Търпение му е майката. Ако много Ви боли - може парацетамол или ибупрофен. Пожелавам да мине бързо.
.

благодаря. И аз като четох разбрах, че всъщност не е алергия, а имунен отговор забавен. не боли въобще и само сърби, има си температура, но всеки ден се увеличава. това ме притеснява, но навсякъде пише, че до 5 дни изчезва. ще поживеем и ще видим

# 21 224
Имам Дежавю. Не писахте ли в другата тема?

Общи условия

Активация на акаунт