Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 418
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 22 575
  • Пловдив
Най-неприятно е когато се пият орални медикаменти да се получи някакво стомашно разстройство.
На мен наистина ми помага лимон във водата, натриев цитрат, деган - дори инжекционно. Вомитусхил съм давала на децата. Чай от джоджен също помага.
Повръщането може да е предизвикано от коронавируса - сестра ми повръщаше един ден, приятелка също. Дано е кратковременно.

# 22 576
Деган изписаха на мъжа ми също сега, но така и не се наложи да го пие.

# 22 577
Говорих с лекарката и каза, че на този етап не мога да почна антибиотика, заради повръщането. Каза да взимам стоперол хидра тази вечер и утре да почна антибиотик. Сега ще пробвам с изворната вода, която взимаме за детето и лимон. За сатурация та нищо не ми каза, но усещането за недостиг на въздух е осезаемо. С това повръщане не знам дали ще мога да взема проба от гърлото за тест.

# 22 578
Най-неприятно е когато се пият орални медикаменти да се получи някакво стомашно разстройство.
На мен наистина ми помага лимон във водата, натриев цитрат, деган - дори инжекционно. Вомитусхил съм давала на децата. Чай от джоджен също помага.
Повръщането може да е предизвикано от коронавируса - сестра ми повръщаше един ден, приятелка също. Дано е кратковременно.
Около мене имаше случай на жестоко повръщане и невъзможност за пиене дори на вода след корона вируса. Дори се наложи да влезне в гастро отделение, за да е на системи.
За мене обезводняването при активен вирус е много опасно, защото кръвта се сгъстява още повече.
Може да пробвате с натриев цитрат, твърди се се действа много добре.

# 22 579
Мери, има изписан антикоагулант и са го купили даже. Уж каза, че ще слуша вече и ще си пие лекарствата. Иначе се видяхме по Вайбър, изглежда добре за щастие

Някой може ли да разчете кое е лекарството, което е оградено? В две аптеки не са успяли да го разчетат. Чакам да ми кажат дали в епикризата не пише.

Охх, разчетох го, Уримил Плюс...

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 17:43 от Dark_Chocolate

# 22 580
Говорих с лекарката и каза, че на този етап не мога да почна антибиотика, заради повръщането. Каза да взимам стоперол хидра тази вечер и утре да почна антибиотик. Сега ще пробвам с изворната вода, която взимаме за детето и лимон. За сатурация та нищо не ми каза, но усещането за недостиг на въздух е осезаемо. С това повръщане не знам дали ще мога да взема проба от гърлото за тест.
Купете си оксиметър и следете сатурацията. Има малка разлика в показанията на различните марки. Ако недостигът на въздух се засили, търсете лекар или СП. Това беше основното, което ме питаха и преди болничното лечение, и в болницата.
Dark, задължително се описват лекарствата в епикризата, най-долу.

# 22 581
  • Пловдив
Някой с положит.тест да му се е случвало да не го впишат в системата? Грешката явно е в лаборанта, ама ...

# 22 582
Нашият оксиметър е санитас. Не е от аптека.

Направих си вода с лимон и изпих 3 глътки. Гади ми се, но засега задържам. Дано да се получи с лимона, за да мога да приемам лекарства. Благодаря за съвета.

# 22 583
  • София
Да, ММ го пропуснаха. Обади се в РЗИ, от там на сто телефона в Пирогов (от фургоните му беше тестът) и го оправиха. Чисто механична грешка. Но следете като ви добавят в системата с каква дата излиза положителният тест и от кога ви е карантината.

# 22 584
  • Пловдив
Да, ММ го пропуснаха. Обади се в РЗИ, от там на сто телефона в Пирогов (от фургоните му беше тестът) и го оправиха. Чисто механична грешка. Но следете като ви добавят в системата с каква дата излиза положителният тест и от кога ви е карантината.
именно датата ми е важна, заради болничния.
Дано да стане. Утре в лаболаторията тр.да отида.

# 22 585
  • София
Направо звънни, не се разкарвай. То кой знае кой ги въвежда, едва ли е лаборантката. Продиктувай номера на теста, ЕГН и т.н.

# 22 586
  • Пловдив
Направо звънни, не се разкарвай. То кой знае кой ги въвежда, едва ли е лаборантката. Продиктувай номера на теста, ЕГН и т.н.
звънях...няква докторка била. Трябва да ида иначе пак кой знае кво...

# 22 587
звънях...няква докторка била. Трябва да ида иначе пак кой знае кво...
Поискайте резултата разпечатан и с печат. Ако се наложи хоспитализация, за да не се разкарва някой пак.

# 22 588
  • София
Тея не да в ред. Болни и преболедували да се разкарват за щяло и нещяло.

# 22 589
И водата с лимон върнах. Сега чакам стоперала.

Общи условия

Активация на акаунт