Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 441
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 460
  • София
Март месец мъжът ми там се прегледа след положителен PCR. Намирам ги за добра идея, жалко, ако са ги махнали.

# 23 461
Каза ми днес моята приятелка, че са им искали  350 лв за ПСР тест, снимка и кръвна картина всичко това директно още като влезли.

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 23:22 от daisy12

# 23 462
Здравейте, на моя  приятелка баба й е с ковид. Оплака ми се днес, че личната лекарка на възрастната жена е в отпуск до началото на май. Теста й е излязал положителен, има много лека температура и дразнене в гърлото и подкашля. В безизходица е, но би трябвало този личен лекар да се замества от друг. Трябва да действат според мен бързо, за да не се влоши жената, но в това празнично време не знам дали някой ще й обърне внимание, ако не се влоши и не е зле. От Пирогов са й отказали преглед. Жената е с диабет и си е рисков пациент.
Винаги ЛЛ се замества от друг лекар. В Пирогов е нормално да откажат,тъй като там се лекуват тежки случай, а не положителен тест.

# 23 463
Здравейте, на моя  приятелка баба й е с ковид. Оплака ми се днес, че личната лекарка на възрастната жена е в отпуск до началото на май. Теста й е излязал положителен, има много лека температура и дразнене в гърлото и подкашля. В безизходица е, но би трябвало този личен лекар да се замества от друг. Трябва да действат според мен бързо, за да не се влоши жената, но в това празнично време не знам дали някой ще й обърне внимание, ако не се влоши и не е зле. От Пирогов са й отказали преглед. Жената е с диабет и си е рисков пациент.
Винаги ЛЛ се замества от друг лекар. В Пирогов е нормално да откажат,тъй като там се лекуват тежки случай, а не положителен тест.
Изписали са й по телефона лечение, за съжаление няма кой да я прегледа. То сега с тези празници ситуацията се усложнява. Иначе за тежките случаи ясно, но в тази ситуация човек е като с вързани ръце.

# 23 464
Каза ми днес моята приятелка, че са им искали  350 лв за ПСЕ тест, снимка и кръвна картина всичко това директно още като влезли.
И аз съм сигурна, че ЛЛ е заместван от друг колега, когато е в болнични или отпуск. Поне направления за ПСР и специалист да даде! Сменяйте ги тези лични през юни, сега си проличава кой какъв е! Днес си водих кучето на лекар в друг град, сериозно болно е, без час, ами ветовете проявиха повече човещина и професионализъм, отколкото някои хуманни доктори!

# 23 465
  • При семейството си
Каза ми днес моята приятелка, че са им искали  350 лв за ПСЕ тест, снимка и кръвна картина всичко това директно още като влезли.

И декември беше почти същата сума в Ковид зоната в Токуда. Първият работен ден е 5 май, предполагам до този момент ЛЛ се замества само за спешни случаи, но нека разберат къде и кой и да пробват да назначи лечение.

Едит: Жената има назначено лечение, ако не е спешен случай, преглед май може от заместващ най-рано на 5 май.

# 23 466
Моя близка на 79 с много заболявания, прекара вируса с терапия от ЛЛ, със "само парацетамол" и то при нужда.. Баба ми за която много писах тук,беше с терапия от ден едно и почина...Така че вече не знам дали ранното запасяване с лекарства и антибиотици не вреди повече.

# 23 467
Имам нужда от съвет. Направих бърз антигенен тест на майка ми,  защото леко подкашля днес. Около 12 минута беше със сигурност отрицателен. Гледах го много внимателно под светлина. Трябваше да изляза спешно за около 10 минути и като се прибрах тестът беше вече с бледа втора черта. Утре ще купя нов тест или ще прави ПСР. Но въпросът ми е, дали някой би споделил след колко време му позитивира бърз антигенен тест?

# 23 468
Моя близка на 79 с много заболявания, прекара вируса с терапия от ЛЛ, със "само парацетамол" и то при нужда.. Баба ми за която много писах тук,беше с терапия от ден едно и почина...Така че вече не знам дали ранното запасяване с лекарства и антибиотици не вреди повече.

Всичко е до реакция на организма.
Някои минават с чай и аспирин само. Други с пълна терапия не се справят.

# 23 469
  • София
Грешката е моя. Сега разпитах мъжа ми кое къде и как в Пирогов. Не във фургоните са го преглеждали. Там само са взимали тестове. Прегледали са го в Ковид отделението, след като се е записал на регистратрата. Не са му взели нито лев.

# 23 470
Каза ми днес моята приятелка, че са им искали  350 лв за ПСЕ тест, снимка и кръвна картина всичко това директно още като влезли.

И декември беше почти същата сума в Ковид зоната в Токуда. Първият работен ден е 5 май, предполагам до този момент ЛЛ се замества само за спешни случаи, но нека разберат къде и кой и да пробват да назначи лечение.

Едит: Жената има назначено лечение, ако не е спешен случай, преглед май може от заместващ най-рано на 5 май.
Да в последствие са се свързали с личен лекар, но не съм сигурна, че е нейния, но след много опити са открили такъв. Сега не знам на лечение по телефона колко може да се разчита, но дано издържи до първия работен ден. Има всички симптоми - температура, но не висока, кашлица, хрема дращене в гърлото. Да не се появи задух, че това е лошо много вече. За съжаление си е много рискова с този диабет.

# 23 471
  • При семейството си

Всъщност май никой не знае.

# 23 472
Преди да се появи ковид, в празнични дни съм ходила в неотложен кабинет за циститни симптоми. Всеки личен лекар, поне в големите градове, има обявено къде се ходи нощем и уикенда.
Ако е много зле, тогава в спешен. Нали имало разлика между неотложна и спешна помощ.
Освен възрастната жена да почва стандартните добавки и витамини, дето всеки от тази тема ги знае. Но само личния лекар пък знае придружаващите заболявания. Аз пих и още пия аспирин протект, но имам колежка със стентове на сърцето и пиеше стенокардин.

# 23 473
Имам нужда от съвет. Направих бърз антигенен тест на майка ми,  защото леко подкашля днес. Около 12 минута беше със сигурност отрицателен. Гледах го много внимателно под светлина. Трябваше да изляза спешно за около 10 минути и като се прибрах тестът беше вече с бледа втора черта. Утре ще купя нов тест или ще прави ПСР. Но въпросът ми е, дали някой би споделил след колко време му позитивира бърз антигенен тест?
Веднага ми позитивира с ярка черта, но аз много хубаво си взех пробата, че чак ми облекчи  гърлобол. И не бях нито яла, нито пила вода все още.

# 23 474
Преди да се появи ковид, в празнични дни съм ходила в неотложен кабинет за циститни симптоми. Всеки личен лекар, поне в големите градове, има обявено къде се ходи нощем и уикенда.
Ако е много зле, тогава в спешен. Нали имало разлика между неотложна и спешна помощ.
Освен възрастната жена да почва стандартните добавки и витамини, дето всеки от тази тема ги знае. Но само личния лекар пък знае придружаващите заболявания. Аз пих и още пия аспирин протект, но имам колежка със стентове на сърцето и пиеше стенокардин.
И при  нас има неотложен кабинет, където се приемат пациенти на сключилите договор с ДКЦ лични лекари. Там се преглеждат леките случаи на ковид и всички останали случаи, които не са спешни.

Общи условия

Активация на акаунт