Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 290 890
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 23 700
Явно РЗИ звънят и по празниците. Моя приятелка  понеделник направи тест в Цибалаб, а вчера са и звъннали. Тя не е толкова зле, но по всяка вероятност личния няма да я прегледа като е под карантина. А според мен не би трябвало, все пак дни наред чака да дойде работен ден. Иначе за възрастната жена, за която писах си е  в болница, приели я, когато отишла да прави изследвания преди няколко дни. Нямаше пневмония или усложнения, но днес като я чули по телефона  едвам говорила и кашляла. Казали са, че сигурно ще я слагат на кислороден апарат.  Много са изплашени около нея и няма какво да направят.

Последна редакция: ср, 05 май 2021, 13:28 от daisy12

# 23 701
  • София
Аз кашлям вече повече от три месеца, нищо не помага за тази кашлица.

Reinа,  как се установява, че имаш перикарден излив? На ЕКГ има ли някакви отклонения? Пожелам ти бързо да се възстановиш и възможно най-пълноценно.
Диорела, благодаря! На ехограф се видя перикардният излив. ЕКГ-то не сме коментирали, честно казано, и предполагам, че или е било наред, или ако има отклонения, се обячсняват с излива. Но първият кардиолог, при когото ходих веднага след преболедуване, ми направи само ЕКГ и каза, че всичко е точно, въпреки болките в сърдечната област. А се оказа, че съвсем не е така.

# 23 702
За София - може ли някой да препоръча добър кардиолог (за проблеми след ковид), работещ по ЗК?

# 23 703
Здравейте, пиша само за да кажа, че моят мъж е с двустранна пневмония. Още е леко, но трябва АБ. Консултирахме се по телефон и казаха, че вероятно ПСР ще излезе отрицателен, защото няма нищо в носоглътката, а вече е в дроба. Но ще пуснем и ще отидем да го преслуша пулмолог. Той разби майка ми на 5 ден е с двустранна. Пазете се!

# 23 704
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
А най- вероятно е имал 2-3 дни, с леки симптоми
Обикновено измененията  белия дроб стават около 8 ми ден

Не ви ли дадоха нещо срещу възпаление?

# 23 705
А най- вероятно е имал 2-3 дни, с леки симптоми
Обикновено измененията  белия дроб стават около 8 ми ден

Не ви ли дадоха нещо срещу възпаление?

И аз мисля, че в началото е било нещо, което не е забелязал. Каза леко главоболие, но той принципно си има при рязка смяна на времето и според мен си е помислил, че е нормално.
Пиеше Биозин само, ЛЛ не вдигаше телефона си през почивните дни. Та аз му назначих,защото нямах друг избор Натаспин, биозин и витамини. Почна и Авирон, но според мен е било късно.
Сега в 14:00 ще отидем при пулмолог за преглед и терапия. Казаха да дойде в кабинета.
Надявам се да св стабилизира до понеделник, че как ще вземем болничен иначе, ако теста е отрицателен. Все още се надявам да не стига до болница.

# 23 706
Здравейте, пиша само за да кажа, че моят мъж е с двустранна пневмония. Още е леко, но трябва АБ. Консултирахме се по телефон и казаха, че вероятно ПСР ще излезе отрицателен, защото няма нищо в носоглътката, а вече е в дроба. Но ще пуснем и ще отидем да го преслуша пулмолог. Той разби майка ми на 5 ден е с двустранна. Пазете се!
Изобщо не е сигурно че ПСР ще е отрицателен. Аз отидох за тест ден след първите симптоми - температура, отпадналост. Рентгена - чист, ПСР отрицателен. Въпреки това започнах антибиотик. След 4 дни през които не се подобри състоянието ми отидох отново-двустранна пневмония, ПСР - положителен

# 23 707
Изобщо не е сигурно че ПСР ще е отрицателен. Аз отидох за тест ден след първите симптоми - температура, отпадналост. Рентгена - чист, ПСР отрицателен. Въпреки това започнах антибиотик. След 4 дни през които не се подобри състоянието ми отидох отново-двустранна пневмония, ПСР - положителен
Всичко е възможно предполагам, каквото покаже. Важното е да се оправи, а баба и дядо да не се заразят.

# 23 708
  • Plovdiv
Здравейте! Нахлувам грубо в темата и моля да ме извините..Нашият случай-мъжът ми от петък е със симптоми на настинка, без температура, общо-взето леко неразположение. От вчера изгуби обоняние/не на 100%, но почти не усеща миризми/ Два антигенни си направи, отрицателни. Днес пуснахме тези изследвания, но не мога да се свържа с лекарката ни. Та, може ли помощ с разчитането им. Благодаря

Биохимия
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
Креатинин       78       umol/l    50 - 133   
АСАТ(ГОТ)       29       U/l    < 44   
АЛАТ(ГПТ)   H    46       U/l    < 44   
LDH       187       U/l    125-220   
Вирусология
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
Abbott Diagn. SARS-CoV-2 - IgM       0.24           <1.0   
Abbott Diagn. SARS-CoV-2 IgG II QUANT (VNT)       28.70       AU/ml    < 50 (-) negative; >50 (+) positive; потенциално, протективен титър 1050, тестът включва вирус неутрализиращи антитела

# 23 709
[
quote author=veri_vd link=topic=1204545.msg42789599#msg42789599 date=1620211023]
Здравейте! Нахлувам грубо в темата и моля да ме извините..Нашият случай-мъжът ми от петък е със симптоми на настинка, без температура, общо-взето леко неразположение. От вчера изгуби обоняние/не на 100%, но почти не усеща миризми/ Два антигенни си направи, отрицателни. Днес пуснахме тези изследвания, но не мога да се свържа с лекарката ни. Та, може ли помощ с разчитането им. Благодаря

Биохимия
Вирусология
Abbott Diagn. SARS-CoV-2 IgG II QUANT (VNT)       28.70       AU/ml    < 50 (-) negative; >50 (+) positive; потенциално, протективен титър 1050, тестът включва вирус неутрализиращи антитела
[/quote]

Това което сте пуснали не е ли тест за антитела - той няма такива, изследванията изглеждат в норма.
Има вирус със силна хрема и леко втрисане, но  това не е ковид. Според мен се изолирайте и най- късно в петък пуснете и ПСР.

# 23 710
  • Plovdiv
Благодаря, да за антитела е.

# 23 711

Биохимия
Вирусология
А за какво са ви тези изследвания?
Какво точно очаквате да се види от тях?

# 23 712
Desive78, моите хемоглобин и хематокрит също скочиха над горна граница, а еритроцитите се заковаха точно на горната граница.
Консултирай се с ЛЛ поне, понеже на мене ми казаха да почвам веднага АП, да не направя тромбоза. Били рискови такива нива.
Аз добавки не бях пила. Показателите ми се нормализираха след прием на АБ, ама аз се чувствах зле, със задух, постоянна болка в гърба, силни бодежи в гърдите, нямах сили за нищо... Та затова ми изписаха АБ. От тях се оправих реално.

# 23 713
Здравейте. Следя темата от самото й създаване и стискам палци на всички, които са се заразили с вируса, да преминат през него по възможно най-лекия начин. През последните седмици някои от най-близките ми хора се заразиха, но за щастие при тях премина леко. Ние се пазим доста отговорно, но със затоплянето на времето все повече ни се иска да се виждаме с приятели навън. В тази връзка бих искала да попитам дали има някой от вас, който се е заразил от контакт на открито. Така и няма много ясни изследвания за вероятността това да се случи и определено би ми било полезно да споделите ако имате личен опит по въпроса. Благодаря предварително.

# 23 714
Някой правил ли си е тест за антитела в Токуда? Днес си пуснахме с детето
3. Количествен тест за доказване на неутрализиращи антитела срещу шипчестия (spike) протеин
Над 1 е положителен, моят е 5, а на детето 23. ЛЛ не е много сигурна как да го тълкува. За други изследвания бях в Токуда и реших да съчетаем, но май трябваше там да питам.

Общи условия

Активация на акаунт