Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 288 147
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 835
Здравейте,не са ми много ясни тези изследвания,очаквах да е в проценти,но....карала ли съм Ковид на крак,когато беше болен мъжа ми🙄
Антигенния ми тест тогава беше отр.

# 23 836
Не се правя на спец, но си се срещнала с вируса, имаш антитела над референтната стойност ( 5,63 е по-голямо от 1). Не е задължително да си боледувала. Лекарят каза същото за сина ни, срещнал се е с вируса, но не е боледувал, а това е най-добрия вариант - хем имаш вече някаква защита, хем не си се  разболял. Така каза док.  Ние не сме си пускали антитела.

# 23 837
Бела, тестът е положителен, т.е. изкарала си го.

# 23 838
И дъщеря ми е така.
Не е боледувала, а има антитела.

# 23 839
Ами аз имах някакви симптоми,без температура.Благодаря ви.Всъщност това което ме притеснява е TSH,дали някой има наблюдения на хормона на ЩЗ като е боледувал от Ковид?Аз съм оперирана и нямам ЩЗ и приемам Еутирокс и още нагласям хормоните.Сега с нова и по-силна комбинация,вместо да пада ТСХ-то се качва....идея си нямам защо.Сега е 7 и нещо.Във вторник имам час за консулт.с ендото

# 23 840
На мен кардиологът ми каза ,че КВ много разбутва щитовидната и започва да минава от хипо, в хипрер и обратното функция. И да си видя хормоните месец, два  след като свърша с КС. Не зная как е без щитовидна.

# 23 841
Не се правя на спец, но си се срещнала с вируса, имаш антитела над референтната стойност ( 5,63 е по-голямо от 1). Не е задължително да си боледувала. Лекарят каза същото за сина ни, срещнал се е с вируса, но не е боледувал, а това е най-добрия вариант - хем имаш вече някаква защита, хем не си се  разболял. Така каза док.  Ние не сме си пускали антитела.
И аз съм така, резултат близо 5. Боледувах толкова леко и за няколко дни. Както след ваксината те втриса, боли глава и малко мускулите те наболяват, така се чувствах и аз, но за много кратко време. Бях с намалено обоняние за ден, два и това беше.

# 23 842
Мили хора, след прием на антибиотик втори ден и една инжекция Кортикостероид с удължено действие Дипрофос, продължава да вдига температура сутрин и вечер около 38.5. Нищо друго му няма, кашлица почти няма, болки също, само тая смотана гад температура. Тъпча го с чай и вода, според лекаря нормално още два-три дни да вдига, но се притеснявам. За капак се завива и облича, а навън е 27 градуса. Не го втриса, но мисля, че се претопля. Сатурация уж 95-94.
Майка ми вдига температура 10 дни, та се успокоявам, че явно при някой хора е така, но нали знаете все ме човърка, че идват почивни дни.
Иначе ПСР излезе отрицателен, но пулмолога ни предупреди, че вероятно ще е така.

# 23 843
  • София
На нас снощи лекарката ни каза да не чакаме да се вдига над 38 градуса, за да сваляме температурата. Каза 500 мг чист парацетамол, ако не действа и дълго държи Т, може да се включи и 500 мг аналгин. Но максималната допустима доза преди предозиране била 3 дни през 4 часа по 500 мг парацетамол.

# 23 844
На нас снощи лекарката ни каза да не чакаме да се вдига над 38 градуса, за да сваляме температурата. Каза 500 мг чист парацетамол, ако не действа и дълго държи Т, може да се включи и 500 мг аналгин. Но максималната допустима доза преди предозиране била 3 дни през 4 часа по 500 мг парацетамол.
Той по схема от пулмолог пие 3х1 лекадол /съдържа ибупрофен и парацетамол/. Но просто ме притеснява, че продължава толкова дни да вдига. От неделя е така, но той е с двустранна пневмония, открита в сряда.

# 23 845
Ами аз имах някакви симптоми,без температура.Благодаря ви.Всъщност това което ме притеснява е TSH,дали някой има наблюдения на хормона на ЩЗ като е боледувал от Ковид?Аз съм оперирана и нямам ЩЗ и приемам Еутирокс и още нагласям хормоните.Сега с нова и по-силна комбинация,вместо да пада ТСХ-то се качва....идея си нямам защо.Сега е 7 и нещо.Във вторник имам час за консулт.с ендото
Здравейте.
Видях, че сте имали проблеми с щитовидните хормони след прекаран Ковид. Аз имах проблеми с нея след болестта и се оказа, че Ковид засяга и нея.
При мен, когато се изследвах след карантината ТСХ ми беше под норма, т.е. жлезата е била в хиперфункция, а на следващото изследване след месец вече беше в норма хормонът. Явно се получава някакъв лек тиреоидит след Ковид. Четох някакви резултати от изследвания и на английски тогава, защото много се притесних да не съм отключила някакво Хашимото или Базедова болест, защото пък и съм след раждане. Там пишеше, че, когато Ковид засегна щитовидната, първо е хиперактивна, после става хипо и накрая се оправя, даже нез лекарства. Но така стоят нещата при мен, а аз имам жлеза. При отстранена не знам на какво се дължи разместването в нивата на хормоните. Може би е по-скоро от неточно дозиране на лекарства?

# 23 846
Здравейте! Няколко дни след контакт с доказано болен от ковид, и няколко дни с болки в гърлото вдигнах температура, която варира между 37-37,5 вече 30дни. Майка ми ден след мен също вдигна температура, която продължи също 20 дни. Имахме тежест в гърдите, без кашлица, при нея имаше безсъние и нощно изпотяване. Не сме правили тест за ковид. Днес пуснахме тест за антитетела IgG, като при мен стоиноста е 0,22, а при майка ми 29, но нейните първи симптоми бяха 8 дни след първа ваксина с Модерна. Имало ли е някок тук с подобен случай, и толкова дълго продължаваща температура? Правихме и кръвни изследвания, като всичко е в нормата.

# 23 847
Прочетох за две баби на 90 и една на 95,които са се оправили от вируса. А са били с много заболявания. Определено това нещо е пълна мистерия и нямам обяснение....

# 23 848
Свекър ми дето година преди ковид изкара аневризма на мозъка, с диабет е, захарта му е винаги към 8 и нагоре го изкара с лека кашлица. Ние за него най се притеснявахме, но ето явно е до ген ли, знам ли и аз..

# 23 849
Прочетох за две баби на 90 и една на 95,които са се оправили от вируса. А са били с много заболявания. Определено това нещо е пълна мистерия и нямам обяснение....

То дори за лекарите е мистерия.
Руска рулетка.
Няма млади, няма стари.

Общи условия

Активация на акаунт