Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 310 202
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 26 880
Здравейте, от доста време ви чета и сега искам съвет и насока някаква, доколкото е възможно - става въпрос за майка ми, която е на 60 години, ноември месец изкара много тежък ковид, беше с двустранна бронхопневмония и след тежък задух я приеха по спешност в болница на кислород, направо я бяхме изпуснали, но слава на Бога се пребори. Февруари месец отново лежа в болница с пневмония, а на всичкото отгоре тя си има някаква хронична кашлица с храчки и от един месец е много засилена, изкарва някакви храчки, от малък град сме и тук за съжаление много неглижират лечението понякога на хроничните проблеми. Прави снимка на бял дроб отново и пулмоложката и каза '' че имало някакви изменения на белия дроб, но проблема е категорично от носа, защото тя има синузит и заден ринит. На Унг като ходи пълно нищо, даже не и каза да пусне гърлен и носен секрет. По мое настояване си пусна и се оказа, че има стафилококи ауреус, но според личната било нормално във всеки нос да има?? Което е малко странно, защото не е изследвано микробно число... Аз много се наплаших ноември месец покрай нея и настоявам да се ваксинира, но  нещо дава задна, пък пулмоложката препоръча, да намали кашлицата поне малко и тогава, което е логично донякъде, а мен ме е страх защото четвъртата вълна настъпва, та утре сме на Сф при унг, да видим той какво ще каже за тая кашлица, че започвам много да се притеснявам да не е от сърцето нещо, че много се поти, но тя твърди че е от критическата, и споделя че усеща че и се стича секрет от носа назад. Та пак по мое настояване си пусна тест за антитела отново, аз си мислех че вече няма защита сигурно никаква, защото минаха почти девет месеца, но се оказа, че има 1300 по теста на рамус, в който пише че трябва да има над 1050. Та дали все пак това е някакво успокоение поне за един месец да сме спокойни и да овладеем кашлицата и после да мисли за ваксина, или са прекалено малко? Знам, че е мн относително все пак, но всяко мнение ще ми е от полза, защото много ме е страх, ако отново се зарази как ще го изкара.

# 26 881
снеженце и при мен тази кашлица не спира, карахме ковид април. Кашлицата на ММ е суха.  Помага ми алергодил, спрей за нос. Вечер си пръсвам по 1 път и когато го направя, на сутринта нямам толкова кашлица с обилни секрети. Но при мен е алергичен ринит+ задно стичане.
Ако майка ти има алергия, възможно е това да го усилва. Не съм убедена, че причината е в ковид.

Тина, съболезнавания. Покой на душата му. Hands Pray
Дръж се и не оставяй майка ти да се отказва да се бори. Ковид минава бавно и трудно. Няколко пъти писах, че ми помогнаха  В витамини и магнезий, и на Абофарма A-Z. Кръвното скача ту нагоре, ту надолу, пулсът също, но по-често е ускорен, направих и перикардит след 2 месеца, често усложнение е. Необходимо е да я следи добър кардиолог от време на време, но задължително и на ехо. Ковид разбутва и щитовидната.  Изписано ли е нещо за разреждане на кръвта? На ММ му дадоха за 3 месеца тромбекс, аз съм на антикоагуланти по принцип, увеличиха ми ги. Проверявайте съсирването на кръвта, Д-димер, захар и другите показатели.

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 00:34 от Diorela

# 26 882
Аз също не съм убедена, защото и преди ковида я имаше, но като че ли беше доста  отслабнала тази кашлица, дали от бактерията е възможно или не? Ще видим Унг лекаря утре в София какво ще каже, при изследване за алергия е на гранични стойности, та май не е и оттам, тя си мисли че е от синузит, но аз не съм сигурна, дано тези малко антетала, които все още има я предпазват за момента, че работата и е свързана с мн хора, спазва мерки нооо:(

# 26 883
  • Варна
Тук спирате кашлици, аз моята всеки ден я предизвиквам/усилвам с каквото мога лекарства, храни.

# 26 884
Цитат
при изследване за алергия е на гранични стойности

За какво изследване става дума? Може да погледнеш линка към отговора на алерголожката, дадох го снощи.

# 26 885
На мене този вид стафилококи не ми звучат като нещо ноормално. Особено пък при наличието на симптоми. Не пропускайте да го споменете като отидете на лекар.

Тина, съболезнования момиче. Желая ти сили и кураж, че ще са ти нужни.
Стискам палци майка ти бързо да се оправи. Ниското кръвно може да е от лекарствата и да се налага да се намали малко дозата. Консултирай се с лекар.
Ако не се храни нормално, също може да пада кръвното, а предвид обстоятелствата надали има някакъв апетит изобщо. Пробвай да дадеш айран със малко сол, няколко маслинки, ако не е на специален хранителен режим който да ги забранява, и виж пак кръвното след 30 и 60 минути как ще е.
     Господ да ви даде утеха на душата. Hands Pray

# 26 886
Майка ми ще идва на гости утре, защото ще я водя на лекар. Оплака се, че отскоро не чува добре и успях да запиша час за добър специалист, обаче умирам от страх да не се зарази повторно вкъщи (боледува средно тежко март месец). Утре стават 17 дена от първи симптом на ММ, като последен преболедувал. Чудя се дали е безопасно или да отказвам часа... Притеснено ми е

# 26 887
Здравейте, от доста време ви чета и сега искам съвет и насока някаква, доколкото е възможно - става въпрос за майка ми, която е на 60 години, ноември месец изкара много тежък ковид, беше с двустранна бронхопневмония и след тежък задух я приеха по спешност в болница на кислород, направо я бяхме изпуснали, но слава на Бога се пребори. Февруари месец отново лежа в болница с пневмония, а на всичкото отгоре тя си има някаква хронична кашлица с храчки и от един месец е много засилена, изкарва някакви храчки, от малък град сме и тук за съжаление много неглижират лечението понякога на хроничните проблеми. Прави снимка на бял дроб отново и пулмоложката и каза '' че имало някакви изменения на белия дроб, но проблема е категорично от носа, защото тя има синузит и заден ринит. На Унг като ходи пълно нищо, даже не и каза да пусне гърлен и носен секрет. По мое настояване си пусна и се оказа, че има стафилококи ауреус, но според личната било нормално във всеки нос да има?? Което е малко странно, защото не е изследвано микробно число... Аз много се наплаших ноември месец покрай нея и настоявам да се ваксинира, но  нещо дава задна, пък пулмоложката препоръча, да намали кашлицата поне малко и тогава, което е логично донякъде, а мен ме е страх защото четвъртата вълна настъпва, та утре сме на Сф при унг, да видим той какво ще каже за тая кашлица, че започвам много да се притеснявам да не е от сърцето нещо, че много се поти, но тя твърди че е от критическата, и споделя че усеща че и се стича секрет от носа назад. Та пак по мое настояване си пусна тест за антитела отново, аз си мислех че вече няма защита сигурно никаква, защото минаха почти девет месеца, но се оказа, че има 1300 по теста на рамус, в който пише че трябва да има над 1050. Та дали все пак това е някакво успокоение поне за един месец да сме спокойни и да овладеем кашлицата и после да мисли за ваксина, или са прекалено малко? Знам, че е мн относително все пак, но всяко мнение ще ми е от полза, защото много ме е страх, ако отново се зарази как ще го изкара.
Не съм лекар, но и аз съм имала тази бактерия, но не в носа. Тогава ми казаха задължително, че трябва да пия АБ, за да я изчистя,но имах и антибиограма. Кумът ни преди време също я имаше в гърлото и се оказа, че от нея имаше проблеми с колената.
Като съм изследвала бактерии в носа на децата обикновено пишат оскъдно, масово, умерено. Задната хрема при тях почти никога не е минавала без антибиотични капки.
Най-добре споделете и с УНГ в София за нея и пишете какво е казал.

# 26 888
Прави снимка на бял дроб отново и пулмоложката и каза '' че имало някакви изменения на белия дроб, но проблема е категорично от носа, защото тя има синузит и заден ринит. На Унг като ходи пълно нищо, даже не и каза да пусне гърлен и носен секрет. По мое настояване си пусна и се оказа, че има стафилококи ауреус, но според личната било нормално във всеки нос да има??
Можете да опитате с антибиотични капки или коларгол.
Озадачена съм защо лекарите не предписват антбиотични капки на възрастни, но добре че бяха те да овладяваме задните хреми, които хващахме от детето в ДГ. И сега като усетя че задният сопол стане неконтролируем и се опитва да разкашля ползваме понякога.
Коларгол (колоидно сребро на прах) също подсушава задната хрема и убива вируси и бактерии. Аз съм си правила разтвор от 2 % процента от прахче изписван за детето (вместо 5 % ойто казват че е за възрастни за да не се пресуши лигавицата)  и пак действа.
Как са предписвали на детето и съответно сме слагали и ние с незабавен ефект върху досадния задния сопол, който се стича особено в легнало положение и често води до кашлица сутрин:
Скрит текст:
Антибиотични капки за нос, които могат да се ползват:
Тобрекс, тобрин, тобрадекс с активно вещество тобрамицин, обикновено за обилна цветна задна и предна хрема, като сутрин може се откашлят доста храчки, понякога има и конюктивит със секрет (тогава се слагат и в очите).
Гентазон с активно вещество гентамицин - за тежест в челото и усещане за абсолютно затапен нос и заден секрет с подозрения за синузит. Такива са изписвали и на мен след вирус и последвало усещане за абсолютно затапен нос, през който все едно не минава въздух, заподозряха синузит.
Макситрол - по лека задна хрема, дразнеща трахеята, особено в легнало положение и водеща до суха кашлица, прилича по-скоро на алергична
Сперсадекс - самостоятелно или като продължение на някои от горните ако задната хрема не се е изчистила след 7-10 дни, държат се в хладилник.

Коларгол се използва като алтернатива или продължение на горните - 1 прахче 200 mg се разтваря в 10 мл дестилирана вода и се слага в шишенце - всичко се купува от апеката, пакетче прахче, флаконче вода, шишенце и капкомер, след разтваряне се изчаква няколко часа преди употреба, държат се на тъмно, слагат се 3 до 7 развторът е добър до 10 дни (внимание с дрехите, не се изпира)

Всички капки се слагат 3 пъти на ден по 2 капки в ноздра за 7 дни, а според УНГ (за детето)  най-добре при упорит проблем за 10 дни.

Може ако не са ползвани скоро, малко преди прилагане на антибиотичните капки, да са слагат отпушващи за по-добро проникване - виброцил, ксилометазолин и производни, макс 6 дни се ползват те.

Също периодично пръскане в носа на солена вода с концентрация на физиологичен разтвор и издухване помагат за почистване + гаргара с топла вода с малко сода за хляб и сол за отлепване на залепнали секрети.

Хомеопатични таблчетки под езика - цинабсин

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 08:53 от Sparkles

# 26 889
Майка ми ще идва на гости утре, защото ще я водя на лекар. Оплака се, че отскоро не чува добре и успях да запиша час за добър специалист, обаче умирам от страх да не се зарази повторно вкъщи (боледува средно тежко март месец). Утре стават 17 дена от първи симптом на ММ, като последен преболедувал. Чудя се дали е безопасно или да отказвам часа... Притеснено ми е
Всички да носите маски, да пазите дистанция доколкото е възможно, отваряйте прозорците и би трябвало да сте ок. Не отменяй часа, идните месеци няма да стана по-добре, особено по болниците.

# 26 890
  • София
Направете си по един бърз тест от аптеката и по-спокойно. Ако сте оздравели, сте най-безопасни в момента.

# 26 891
Би трябвало като ваксинирани при вас вируса да се е изчистил по-бързо. Според мен 17 дена от първи симптоми са достатъчно дълго време. Но все пак ако желаете за по-голяма сигурност носете маски и спазвайте и други мерки.

# 26 892
  • При семейството си
Шоколад, майка ти все пак е и преболедувала, вие сте минали срока на карантината, би трябвало всичко да е наред. Уейв е права, тепърва болниците ще пламват и ще се затрудни достъпа до тях.

# 26 893
Момичета, при някой вирусът да е минал с ушна инфекция?
От три дни съм с t 36,8, запушено дясно ухо- все едно имам вода  в него и леки болки в бъбрек. Това, което ме кара да се усъмня, е , че уж дишам нормално, но все едно всеки момент ще ми се запуши носа- така бях през октомври, когато изкарах Ковид.
Силно се надявам да е от климатиците и вятъра, на който се вях завчера, нямала съм близки контакти с други хора, но признавам, че маска вече не ползвам никъде.

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 16:02 от Mateah

# 26 894
Ние сме здрави вече и надали сме заразни. По-скоро ме притеснява да не се зарази от някоя повърхност. Не гарантирам, че съм почистила абсолютно навсякъде. Това ме гложди.

Иначе тя има и проблеми с гласа. Баща ми да не казвам какви прогнози прави... Та, ще е добре да я прегледа УНГ специалист. Мисля да ѝ запиша час и за пулмолог и кардиолог. И сте прави, че болниците тепърва ще пламват. И мъжът ми това каза. И че е преболедувала, че ние сме преболедували, че е най-подходящо сега, ама мен ме е шубе Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт