Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 895
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 175
  • София
Като цяло не на всеки изобщо му се яде като е болен. Аз и на вода съм карала понякога. Вече като позакрепна съм хапвала леки храни ама пак си е много индивидуално как всеки кара грип/настинка/вирус.

# 29 176
  • Варна
Ядях всичко, което ми се яде!

# 29 177
Да питам и още нещо...С какво се храните докато боледувате?Понеже всеки ми казва различно...не яж сладки неща/хранело вируса/,не яж солено/сгъстявало кръвта/,не прекалявай и с вит.ц.Да съм карала на вода и чай...но като огладнея...
Като ме тръшна някой вирус, основната ми храна е силен пилешки бульон с малко месо от пилето, много лимонов сок и ронена чубрица. Може и някоя люта чушка (да се подлютят гадините) 😄.
Може и телешко варено, но аз не обичам.

# 29 178
През по-голямата част от боледуването нямах апетит и ми се гадеше от храна, така че не ядях почти нищо.
Иначе, когато можех, се напъвах с плодове, солети, основно ябълки и портокали тогава ядях.
А вече като почнах да се подобрявам и се върна апетитът - всичко ми се ядеше и не съм се ограничавала.

В стаята с мен си бях взела кана за вода, нон стоп чай, по цял ден.

# 29 179
Яж това, което ти понася. От 30те грама цвекло, които си изяла, нищо няма да стане.

# 29 180
  • под тепетата
Чай по 2-3 литра и супа. Нищо друго не поглеждах.

# 29 181
Доколкото знам в първите ден два най-добре да не се яде, дори да се вземе очистително. За да се разтовари организма и насочи Е за битка с вируса. После лека храна, без млечни защото образуват слуз. Аз ям основно салати с домат, краставица, печена чушка, варен картоф. Диня, праскови. Сок от моркови, магданоз и краставица...но само 2-3пъти ди правих. Мурсалски чай. Чай мащерка с мед и лимон. Това е.

# 29 182
Може ли някой, на който е изписан антистенокардин и аспирин протект, да сподели колко време ги по. Честно казано, много замаяно се чувствам, и главата ме стяга. Предполагам, че е от антистенокардин. Чудя се дали да го спра, или поне да го намаля.
Антистенокардинът ми е изписан 3х2 за 7 дни и 1 аспирин протект вечер. Първите дни го пих така, но ми разказваше играта, бях като пияна. Сега го пия 2х1 и вечерта аспирина.

Аз съм със зверски глад и ми се яде буквално всичко. Не се съобразявам, ям каквото ми се дояде, само захарта съм спряла за всеки случай, но по друга причина. По принцип съм предразположена към поява на гъбички от антибиотиците и винаги по време на лечение са ми казвали да избягвам захарта.

# 29 183
  • Пловдив
Бронз, сладко наистина не е добра идея да се яде в такъв момент. Яжте повече плодове и зеленчуци и пийте повече течности.  
И аз като Недоволна, като  хване някакъв вирус, винаги ям пилешка супа. Правя огромна тенджера пилешка супа, за да имам за повече време и всеки ден обядът ми е супата плюс зеленчуци.

# 29 184
На нас много ни се ядяха пържени бъркани яйца, после разбрах че много богати на селен и витамин Д Simple Smile Когато свекърва ми беше много отпандала я карахме да яде варено яйце, то е изключително хранително.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 14:53 от Sparkles

# 29 185
Здравейте! Баща ми е положителен от пет дни, а от три не яде и само лежи и се притеснявам. Не кашля и няма задух, но само лежи и спи. Утре ще направим ренген, но личната включи антибиотик вчера за всеки случай. Нормално ли е чак такава отпадналост да има.

# 29 186
Аз се чудя дали да не си направя ПСР. И се чудя дали ще позитивира след 10 дена. Майка ми засега е ок и се надявам, че и се размина.. та мога да си позволя карантина.. макар, че ще откача вкъщи, но.. ще имам доказателство за преболедуване. Малко ме съмнява обаче, че ще е +.

# 29 187
Някой правил ли е кръвен тест за антитела, който да му е показал линия M (от тези с 3 черти C, M,G)?
Сестра ми правила 3 кръвни, били отрицателни, казах й да направи антигенен. Има симптоми на Ковид,изолирала се е , но не иска да си прави ПСР.

# 29 188
Млечни и тестени не ям по принцип.
Хранех се нормално, както и без вирус. Имах си вкус и апетит. Гледах повече чай да пия.

# 29 189
Аз имах два положителни ПСР - един на 4ти ден от симптомите и един на 11ти. При втория си мислех, че съм напълно здрав и че ще излезе отрицателен. Е да, ама не.

Рамус правиха първия, Бодимед - втория.

Няма никакъв смисъл да се ограничават храни на хора с вече ограничен апетит поради ограничено обоняние. Това за pH-то на тялото са градски митове. Много по-важно е, човек да си набавя достатъчно макро и микро нутриенти, за да има сила, ако ще и шоколад да яде цял ден.

Общи условия

Активация на акаунт