Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 339
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 670
  • Варна

Това са изследванията на мъжа ми.
Глюкозата е висока, а това GGTP даже незнам какво е. CRP е 30. Ако може някой да разтълкува нещо. Благодаря предварително!

# 29 671
Гама-глутамил трансферазе е това. Един от чернодробните ензими. Не е особено завишен. Предвид че е болен от ковид и пие лекарства, не бих се притеснявал.

Глюкозата на гладно ли е правена? Пил ли е кафе (със захар)? Какво е ял вечерта?

CRP-то е завишено, което също е нормално, предвид че е с инфекция. Кой ден му е и какво пие?

Обърнете внимание на ниския HDL. Общият му холестерол е добре, но добрият холестерол (HDL) е твърде нисък. Желателно е да хапва повече риба, например.

# 29 672
Лекарката е в ковид зона към голяма болница.Сега се сетих че нещо ми говореше за хемоглобин.А тук май го няма.Да не е имало още изследвания нз.Но му взеха само кръв от пръста.И четох че това изследване е най важното да се видело дали има увреждане на органи.Да не би да е според вълните...Да вземем и днес ли да ходим..за такива кръвни.

# 29 673
Лекарката е в ковид зона към голяма болница.Сега се сетих че нещо ми говореше за хемоглобин.А тук май го няма.Да не е имало още изследвания нз.Но му взеха само кръв от пръста.И четох че това изследване е най важното да се видело дали има увреждане на органи.Да не би да е според вълните...Да вземем и днес ли да ходим..за такива кръвни.
От вената се взема за почти всичко.

# 29 674
bronze, кръвно-газовият анализ е важно изследване, показва насищането на кръвта с кислород и въглероден двуокис, както и киселинността. Може в тази връзка да ти е говорила за хемоглобин. Най-добре е да се изследва от артериална кръв, в краен случай от периферна от пръста, от венозната кръв не е показател, въпреки, че много болници правят на венозна, за отбиване на номера. https://inspiro.bg/belodrobni-bolesti/izsledvanija/kravno-gazov-analiz/
Вижда се, че  pO2 – парциално налягане на кислород е по-ниско. Има и други стойности извън нормата. Отдолу, под метаболити, са дадени референтните стойности, които трябва да бъдат.
Препоръчвам ти да го снимаш на ксерокс, че тези "бележки" много лесно избледняват.
Но този анализ  не изключва нуждата от останалите кръвни изследвания.

# 29 675
Помня, че в болницата ме бодяха на два пъти - от вената и от артерия. Второто беше по-гадно, защото артерията е дълбоко и трудно я нацелваха.

# 29 676
Новият модел ковид зони действат от днес. Какви ли кръвни изследвания правят точно? Към 50 лв. е платено ковид пакета в лаборатория иначе. И някакво LDH се изследва, освен феритин, но не знам какво е това.

# 29 677
За тъкани увреди, възпаления на сърцето.

# 29 678
  • Варна
Гама-глутамил трансферазе е това. Един от чернодробните ензими. Не е особено завишен. Предвид че е болен от ковид и пие лекарства, не бих се притеснявал.

Глюкозата на гладно ли е правена? Пил ли е кафе (със захар)? Какво е ял вечерта?

CRP-то е завишено, което също е нормално, предвид че е с инфекция. Кой ден му е и какво пие?

Обърнете внимание на ниския HDL. Общият му холестерол е добре, но добрият холестерол (HDL) е твърде нисък. Желателно е да хапва повече риба, например.
На гладно е правено всичко. Снощи почти нищо не е ял- някакво месо и салата. Благодаря, малко се успокоих.
Днес му е 8 ден- пие авирон, изопринозин, дексаметазон от днес, панцеф сутрин от днес и левокса вечер от 5 дни. Ако нещо още трябва, казвайте, че личната ни много не в час по принцип.

# 29 679
А добавки като витамини D3,E,K,C,B12 предполагам са задължителни както и минерали като цинк, магнезий, калций, натрий?

# 29 680
Авирон и Изопринозин се пият в първите дни. КС ще потисне имунната система и възпалението и няма много логика да се пият стимулатори. Питайте лекарката.

# 29 681
Скрит текст:

На гладно е правено всичко. Снощи почти нищо не е ял- някакво месо и салата. Благодаря, малко се успокоих.
Днес му е 8 ден- пие авирон, изопринозин, дексаметазон от днес, панцеф сутрин от днес и левокса вечер от 5 дни. Ако нещо още трябва, казвайте, че личната ни много не в час по принцип.

Скрит текст:
На нас с ММ инфекциониста ни каза след 6-ти ден да спираме изопринозин, че няма смисъл от него, авирон е същия вид лекарство, доколкото зная. Освен КС, ни дадоха и нещо за разреждане на кръвта или за разбиване на тромби - един от двата варианта. Аз пия ксарелто от преди ковид, а на ММ му дадоха тромбекс за 3 месеца. Също не си писалаза витамини - вит. Д трябва, дават и цинк, селен, комбинирани витамини, мелатонин за съня, фамотидин за стомаха, а и има някакви изследвания, че май действал добре и срещу ковид, той е антихистамин. Аз пиех и пулсет, заради стомаха, освен фамотидин. При мен увеличиха много КС като се влоших.  

# 29 682
  • София
Нашият пулмолог каза, че имуностимуланти и Вит. С не са желателни при Ковид. В това число сложи и Авирона, за да не превъзбудели имунната система и да не предизвикат “по-остра имунна реакция”, както се изрази.

# 29 683
Авирон и Изопринозин не мисля, че едновременно е добре да се пият. Даже второто изобщо не е подходящо за КОВИД. То и за Авирон е спорна ползата, но поне беше в началната схема.
Витамин С също е неподходящ при КОВИД.
Д3, Селен и Цинк - да.

# 29 684
На нас лекар от Ковид отделение ни каза по един грам витамин С, на болните дават 2-3, та май за вит С още се чудят.
Авирона абсурд да стимулира имунната система, той е едно нищо, с него като и без него, не знам защо го навикаха толкова. То не че и аз не пих де.

Общи условия

Активация на акаунт