Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 623
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 655
  • София
Звънях на първото заведение от списъка за ковид зони Русе- даже не знаеха, че са ковид зона. Не знам вече и аз

# 29 656
Цитат на: insane link=topic=1204545.msg43482936#msg43482936 datЗвъннетрe=1631864405
Звънях на първото заведение от списъка за ковид зони Русе- даже не знаеха, че са ковид зона. Не знам вече и аз
Звъннете на 112 или РЗИ там ще ви насочат къде може да отидете ако не БП

# 29 657
Бронз, не разбирам много от кръвно-газов анализ. Той се пуска, за да се види заедно с меренето на сатурацията какво е насищането на кислород и други газове в кръвта. Бях чела в групата във фейсбук, че от пръста не е много показателен, но не съмсе интересувала.

Маркерите за възпаление, за цитокинова буря, за бактериална инфекция, за тромбози не са ви пуснати.
За мен е недостатъчно това на 8-9ти ден и с тази т.

Непременно иди и му вземи снимката. Сигурно се плаща някаква такса, за да ти я презапишат на носител.
Направете консултация с пулмолог.

Сисони, аз писах София, защото той иска да види самата снимка и някой трябва да му я занесе. Снимката обаче, ако е на диск, може да се качи лесно в платформата. При когото и да запишете, настоявайте да погледнат снимката, а не само разчитането.

Wireless, пиши в темата за iherb. Може някой да има серапептаза. Аз имам една опкаковка Дефиброзамин, но той съдържа йод. Затова и не го пих. Ако човекът има проблем с щитовидната, не е добре да се приема.
Ако прецениш, че става, бих могла да ви я подаря.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 10:56 от Дъждец

# 29 658
  • София
РЗИ не вдигат . Ако стане зле бърза помощ ще е

# 29 659
И аз звънях на МЦ от списъка за ковид зоните - нямаха. Аман от неуредици и кьорфишеци...

# 29 660
Bronze, може да дадеш заявка на регистратурата долу в МБАЛ "Св.Анна" и да ти дадат копие от диск с рентгена срещу заплащане, но е готово след 1-2 дни. За да го покажете на пулмолог, ако не се подобри от антибиотиците.
А нищо от Ковид пакета не са изследвали - ПКК, Суе, CRP, D-dimer, феритин и фибриноген.

# 29 661
  • Другата България
Bronze, може да дадеш заявка на регистратурата долу в МБАЛ "Св.Анна" и да ти дадат копие от диск с рентгена срещу заплащане, но е готово след 1-2 дни. За да го покажете на пулмолог, ако не се подобри от антибиотиците.
А нищо от Ковид пакета не са изследвали - ПКК, Суе, CRP, D-dimer, феритин и фибриноген.
Няма и как да ги изследват, те не минават по каса.
Последните три имам предвид, поне аз когато ги изследвах, така ми казаха и си ги плащах.

# 29 662
Аз съм направо възмутена, но не исках да го пиша в горния пост. За предните вълни съотношението на неутрофили и лимфоцити беше важно (не знам сега има ли промяна) за тежестта на протичането. Една проста пкк да не пуснат и казали, че не е толкова зле. И как го преценеиха само по кръвно газовия анализ. Направо ужас

# 29 663
Да, плащахме ги и ние. Личния по вайбър ми написа да ги правя. Нямаше дори отделна лаборатория. Все едно болни чакахме на опашка със здрави за кръвните изследвания. Мислех, че сега ще въведат ред, но пак нищо май.

# 29 664
Наистина ли тези изследвания се плащат? Та те са най-важните в момента и уж от днес са безплатни. Те ако не пуснат д - димер, CRP, феритин, какво ще ми изследват?

# 29 665
Здравейте,
Както вчера ме посъветвахме, днес мъжът ми си направи снимка и се оказа с пневмония в дясно. Странното е, че почти не кашля и само снощи имаше темп. 37.5.
Личната му изписа Панцеф 400 и дексаметазон 4 мг по едно на ден. Незнам дали е адекватно лечението, но час за пулмолог има за другия четвъртък чак.
Пусна всички изследвания, към които ме насочихте- ще са готови следобяд. Леко се стресирах, но се надявам всичко да е наред. Всичко това на фона на ваксина.
Сисони, точно това изписаха на сестра ми на 9/10- ден от ВМА. Бързо се оправи след това.

# 29 666
  • Другата България
Наистина ли тези изследвания се плащат? Та те са най-важните в момента и уж от днес са безплатни. Те ако не пуснат д - димер, CRP, феритин, какво ще ми изследват?
Естествено, че се плащаХА, сега не знам, дано от днес не.
CRP не, по каса беше.

# 29 667
bronze, кортикостероид (дексаметазон или др.) има ли включен?

# 29 668
И някакъв антикоагулант или антитромбоцитен?

bronze, къде я намери тази лекарка, нито е направила нужните кръвни, от снимки не  разбирала?

# 29 669
Пуснах си кръвни изсл. ПКК, Ддимер, СРП, КРЕАТИНИН +чернодробни. Преди това се обадих в Цибалаб дали мога да ги направя там при положение, че съм в карантина - да, може. С РЗИ и полиция бързо се свързах и уредих излизането. Платих си кръвните, по-малко от 50 лв всичко излезе.

Общи условия

Активация на акаунт