Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са изискванията за освобождаване от работа за медицински прегледи по време на бременност?
Имам ли право на ваучери за храна, ако съм бил в болнични 6 месеца?
Може ли да се наложи запор върху обезщетението за майчинство?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са изискванията за освобождаване от работа за медицински прегледи по време на бременност?
Работодателят е длъжен да освобождава бременна работничка или служителка за медицински прегледи, когато е необходимо те да се извършват през работното време. За това време на бременната работничка или служителка се изплаща възнаграждение от работодателя в съответствие с член 177 от Кодекса на труда.
-
Имам ли право на ваучери за храна, ако съм бил в болнични 6 месеца?
Правата на ваучерите за храна зависят от политиката на компанията. В компанията, в която работите, може да получавате по-малко ваучери, ако сте в отпуск или болнични. Препоръчително е да се обърнете към отдела за човешки ресурси във вашата компания за разяснение относно вашите специфични права и обезщетения.
-
Може ли да се наложи запор върху обезщетението за майчинство?
-
Как се изчислява болничният?
-
Как се изчислява майчинството след напускане на работа и последващо съкращаване?