Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 689
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 640
Бронз, какво стана със съпруга ти? Успяхте ли да стигнете до лекар и изследвания?
-----

Ако не е спешно състоянието и са профилактични изследванията, не виждам причина да не се направят на гладно и максимално да се спазят препоръките. След като лл е следобяд, може да се отиде сутринта на другия ден на изследвания.

# 29 641
  • София
Попадна ми една интересна статия, основана на реални проучвания, за това колко време след заразяването си, човек излъчва вирусни частици (заразява) и кога е уместно да се събира с близките си и да излезе от изолация като цяло. Има и съществена разлика (ок. 5 дни) в това, дали вирусът е каран леко до умерено у дома или човек е бил хоспитализиран.
https://www.medicalnewstoday.com/articles/how-long-is-a-person-c … -with-coronavirus

# 29 642
Прегледаха съпруга ми.Доста се чака,въпреки че преди нас имаше само 1човек.Правиха му пак ренген,кръв от пръста.Беше вдигнал кръвно 150/70.Биха му инжекция.На снимката каза че имало леки изменения на бял дроб вдясно/но тя не била много специалист/.Най вероятно било начална пмевмония/а дали не е нещо старо/.Добави му левокса на 24ч и азитромицин на 12ч.А в аптеката казаха че бил на 24ч азитромицина.Сега незнам как да го вземаме.Не бил за болница.

# 29 643
Азитрокс пиех аз, на 24 часа.
Левокса също е на 24, пила съм по друг повод.

# 29 644
  • Варна
Здравейте,
Както вчера ме посъветвахме, днес мъжът ми си направи снимка и се оказа с пневмония в дясно. Странното е, че почти не кашля и само снощи имаше темп. 37.5.
Личната му изписа Панцеф 400 и дексаметазон 4 мг по едно на ден. Незнам дали е адекватно лечението, но час за пулмолог има за другия четвъртък чак.
Пусна всички изследвания, към които ме насочихте- ще са готови следобяд. Леко се стресирах, но се надявам всичко да е наред. Всичко това на фона на ваксина.

# 29 645
  • При семейството си
Бронз, уточнете дозите и с ЛЛ, ако можете.
Добре е, че не е за болница. Скоро, предполагам, ще настъпи подобрение. Да се насилва да приема течности и храна, малки количества, но често, за да не се дехидратира.

# 29 646

ЛЛ изобщо не вдига.Засега мисля на 24ч да са двата пък незнам.Ако някой разбира на изследванията да каже.Температурата днес пак е 38,3.

# 29 647
Сисони, взели сте мерки навреме. Може да направите консултация с онлайн пулмолог. Аз препоръчвам д-р Хинков, ако сте от София. Моят съпруг също почти не кашляше.
За задуха помага лежане по корем или в бебешка поза.

Бронз, а кръвните как са? Само кръвно-газов анализ и електролити си показала.
При мм Левоксата беше по два пъти на ден, а приятелка пиеше Азитромицин по два и Левокса по 1 път на ден като вашата схема.

# 29 648
Ще се отровите с тази Левокса, по 2 пъти....

# 29 649
При майка ми също мисля че Азакс беше на 12 часа. Зависи от колко мг. е изписан. Също така лекар може да изпише по-висока доза при нужда.
Не знам как на база форумни съвети променяте изписано лечение от лекар. Или пък на своя глава. Нали затова ходихте на преглед? Моля съфорумките да не дозират чужфи лекарства, особено предписани от лекар. Не мисля, че е коректно.

# 29 650
  • София
Здравейте, свекърва ми не се оправя. Днес казва по - зле. Искам да питам имате ли представа тези ковид зони дали работят по цял ден и събота и неделя. Дали можеш направо да идеш или трябва час?

# 29 651
  • Варна
Благодаря, Дъждец! От Варна сме, ще проверя къде може да се консултирам онлайн.
Сисони, взели сте мерки навреме. Може да направите консултация с онлайн пулмолог. Аз препоръчвам д-р Хинков, ако сте от София. Моят съпруг също почти не кашляше.

При мм Левоксата беше по два пъти на ден, а приятелка пиеше Азитромицин по два и Левокса по 1 път на ден като вашата схема.

# 29 652

Само тези изследвания пусна/кръв от пръста/.Тези как са?А ние дали е добре да правим консултация с пулмолог?Тя не ни даде снимката.То през ден два може ли така да се снима..не е ли вредно?
А вашата приятелка помогна ли и това лечение с антибиотиците?
Също така искам да попитам с такава температура вкъщи ли трябва да се лекува?Не е ли по добре в болница?

# 29 653
Бях чела статия от лекарите във ВМА за делта, че бил с Т до 40, която не се повлиявала с лекарства.
Едно време брат ми много трудно сваляше температура и тогава не знам по каква логика ако много се закучи положението пиеше таблетка тетрациклин. Обвиваха го редовно с чаршафи с оцет и вода също. И не беше вече дете, по-голям е от мен. Това по времето на соца. Баба ми пък с това лекуваше одремалите се кокошки (не знам дали е бил някакъв грип).
По този повод се чудя сега не изписват ли  за ковид Доксициклин, който е от същата група, за него бях чела едно  изследване на английски че тетрациклините спират репликацията на РНА вируси и се оказало вярно и за ковид. Аз затова него започнах след пет дни температура.
Ето например една статия по въпроса:
Tetracycline and its derivatives (e.g. doxycycline and minocycline) are nontraditional antibiotics with a well-established safety profile, potential efficacy against viral pathogens such as dengue fever and chikungunya, and may regulate pathways important in initial infection, replication, and systemic response to SARS-CoV-2. We present a series of four high-risk, symptomatic, COVID-19+ patients, with known pulmonary disease, treated with doxycycline with subsequent rapid clinical improvement. No safety issues were noted with use of doxycycline.
Превод с гугъл: Тетрациклинът и неговите производни (напр. Доксициклин и миноциклин) са нетрадиционни антибиотици с добре установен профил на безопасност, потенциална ефикасност срещу вирусни патогени като треска на денга и чикунгуня и могат да регулират пътищата, важни при първоначалната инфекция, репликацията и системния отговор на SARS- CoV-2. Представяме серия от четири високорискови, симптоматични пациенти с COVID-19+, с известна белодробна болест, лекувани с доксициклин с последващо бързо клинично подобрение. При употребата на доксициклин не са отбелязани проблеми с безопасността
https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/1753466620951053

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 10:33 от Sparkles

# 29 654
На каква възраст е мъжът ви? Ако може да го приемат ще е най-добре.

Само тези изследвания пусна/кръв от пръста/.Тези как са?А ние дали е добре да правим консултация с пулмолог?Тя не ни даде снимката.То през ден два може ли така да се снима..не е ли вредно?
А вашата приятелка помогна ли и това лечение с антибиотиците?
Също така искам да попитам с такава температура вкъщи ли трябва да се лекува?Не е ли по добре в болница?

Общи условия

Активация на акаунт