Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 602
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 970
Не казват с какво се лекува. Поне на мен от интензивното. Само дали е все така , влошаване и то пак обрано. Все едно се обаждаш дали е още жив пациента и диша, друго..няма . А да и за интубацията и сатурацията, ако се влоши и е критичен може да те подготвят да си знаеш. Лекарствата са много, ако трябва на всеки да диктуват... То има само 1 час да се обадят всички роднини на болните, ако се свържат. На телефона по това време предполагам слагат човек, който да вдига, другите са по задачи лекари. Или за изписване да се подготвиш на другия ден и към колко часа, не че винаги така става на място, ама.. Лекарства не казват, аз не съм и питала, не ги разбирам, ама и време не съм имала да попитам. Всеки гледа да се дореди в това време и да научи нещо за близкия си по телефона, а са много пациентите, общо се казва -има подобрение, все така е, има влошаване и това е.

# 29 971
  • София
Спокойно можеш да му занесеш капки за нос, вит.Д, цинк и хубав пробиотик. Той там ще попита, дали може да ги взима, но със сигурност няма да му откажат. Съветът ми е да му занесеш и пулсоксиметъра, като и термометър, защото няма кой постоянно да му следи температурата и сатурацията там, а ако има нещо нередно, той би могъл да сигнализира.

# 29 972
Мъжът ми като беше с пневмония, също не му беше добре на корема, също не ядеше. Пиеше и пробиотик, но през живота си сигурно не е изпил толкова лекарства, колкото по време лечението на ковид.
Аз съм изумена от безотговорността на познати, които не се тестват, имат симптоми и разнасят зараза. Сестра ми се зарази от нейни близки, като само тя си направи тестове, като последният беше положителен.

# 29 973
Не казват с какво се лекува. Поне на мен от интензивното. Само дали е все така , влошаване и то пак обрано. Все едно се обаждаш дали е още жив пациента и диша, друго..няма . А да и за интубацията и сатурацията, ако се влоши и е критичен може да те подготвят да си знаеш. Лекарствата са много, ако трябва на всеки да диктуват... То има само 1 час да се обадят всички роднини на болните, ако се свържат. На телефона по това време предполагам слагат човек, който да вдига, другите са по задачи лекари. Или за изписване да се подготвиш на другия ден и към колко часа, не че винаги така става на място, ама.. Лекарства не казват, аз не съм и питала, не ги разбирам, ама и време не съм имала да попитам. Всеки гледа да се дореди в това време и да научи нещо за близкия си по телефона, а са много пациентите, общо се казва -има подобрение, все така е, има влошаване и това е.
Аз говорех конкретно с лекаря на смяна , в Медика Русе поне е така дават  1 час и вдига точно лекуващия .
И всичко си ти изрежда ако имаш сили слушаш ,ако ли не ....
Това е за интензивно обаче ,на Бронз мъжа и няма да стига до там !

Вчера си сложих първа игла на Пфайзер , болки в ръката ,Т и отпадналост ,цял ден си лежах .Днес само с болката в ръката съм Simple Smile   .

# 29 974
  • Другата България
Пош, как е детето?

# 29 975
  • Немция
Бронз, може би стомахът е раздразнен допълнително от лекарствата.

Макар и леко да изкарахме вируса, и двамата с мъжа ми имахме леко гадене. Близо седмица го имах аз, не е типично за мен. Ядях по-малко, нямах вкус и ми се гадеше.

# 29 976
Бронз, да каже на визитация, че много го боли стомах, предполагам ще му изпишат нещо.

# 29 977
Pandorina може кръвното да е толкова ниско от антистенокардина. Аз пиех аспирин протект и като ми казаха да взимам и антистенокардин ми стана супер зле. На своя глава си продължих само с аспирина. Не знам.....чудя се има ли друго освен ковид?

# 29 978
Здравейте, мили хора,

След 8 дни Сумамед и 7 дни аугументин, най-накрая свърших антибиотиците. Тестът също ми е отрицателен, обаче никак не се чувствам здрава. Не мога да измия чиниите вкъщи- краката не ме държат. Свалих темп - вече е под 35 даже.... Снимката от преди седмица - чиста (май не успя да слезе към дробовете).

Понастоящем имам някакви проблеми с ушите, в които капя капки, носът ми се запушва доста, нямам обоняние и вкус, и имам ужасно главоболие и напрежение в цялото тяло, никакви сили.

Утре ще си пусна кръвни ПКК, СУЕ, чернодробни, кръвна захар и ддимер. Нещо друго сещате ли се да пропускам?

И понеже за 1 път ще изследвам ддимер как стои въпросът с приема на аспирин и антистенокардин? В момента приемам 3х2 антистенокардин и вечер аспирин. Това би ли се отразило на резултата?

Последна редакция: нд, 19 сеп 2021, 21:55 от bonibon_

# 29 979
Нормално, тепърва почваш да се възстановяваш. Може да отнеме и над 3 месеца. Не прибързвай, но работи по въпроса.

# 29 980
Странно ми защо се изписва Антистенокардин и Аспирин, едновременно?
Моят ЛЛ изписва едно от трите - Аспирин, Антистенокардин, или Клопидогрел.
Не се учудвам, че не те държат краката, тук масово пишат, че Антистенокардин сваля кръвното.

# 29 981
Странно ми защо се изписва Антистенокардин и Аспирин, едновременно?
Моят ЛЛ изписва едно от трите - Аспирин, Антистенокардин, или Клопидогрел.
Не се учудвам, че не те държат краката, тук масово пишат, че Антистенокардин сваля кръвното.
И аз мислех, че е от него, ама и като го спрях продължи да ми е зашеметено. Аз съм на финалната права, още един ден ми остава. Записах си час при липния за 23-ти, да видим ще се съгласи ли да ми пусне всички нужни изследвания, или ще стигам пак до скандали, че ми писна да съм осигурена, а да си плащам изследванията на частно.

# 29 982
Интересно, че въпреки стряскащи те стойности на кръвното аз не усещам нищо. Не ми е замаяно, не ми е уморено...в тонус съм. Ако не го мерех нямаше и да знам... Така или иначе пулмото ми намали дозата на антистенокардина на 3х1 и аспирин вечер. И каза да пия течности със сол. Днес почти не съм кашляла, болката вляво много по-слабо.. Изобщо се чувствам много добре и ми се ще да мисля, че преминах....тресавището. Имам записан час на кардиолог на 28-ми. Знам, обаче, че вирусът е коварен и е на иди ми дойди ми... та.. не бързам да подскачам от радост. Най ме е страх да не ме удари цистита.
Искам да кажа на болните освен лекарствата да се свързват с тялото си и да изпращат утвърдения от типа "изцеление то е в пълен ход", "тялото се справя перфектно и се възстановяват всички увредени тъкани", "Подобрява се", "Оздравявам", "Доверявам се на интелигентността на тялото си".
За мен тази работа е дори по-важна защото това, което ни лекува е тялото ни, а не лекарствата. Те помагат, но тялото върши основната работа.

# 29 983
Аз имах циститна криза след КОВИД. Може би след месец.

# 29 984
  • Варна
Добре де, защо го мериш това кръвно щом си добре? Приеми, че всичко е приключило и толкова, стига очаква влошаване. Може и апаратът ти да дава отклонение.

Общи условия

Активация на акаунт