Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 337 948
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 30 075
Да обобщя пак за няколко неща около Ковида, защото много хора продължават да се чудят:
1. Стандартно при този вирус температурата играе; кръвното и пулса играят; КЗ играе - всички тези работи се случват на пръв поглед много нелогично.
2. Нещата не приключват със лечение в болница 5-6 дена и изписване - обикновено се влачат доста време някакви неразположения и сиптоми (вкл. и горните ) и могат да продължат с месеци!
3 Често пъти ,,удря" някои слаби места в организма и последствията си остават (засега, не се знае колко дълго може да продължат ).
4. Картинката при всеки един отделен човек може да бъде много различна - няма правила, има много изключения.

# 30 076
Сега говорих с лекарката,незнам дали беше завеждаща.Каза че бил стабилен.Вечер вдигал температура,но сутрин се овладявала.Хранел се,подавали му кислород от време на време и така поддържали сатурацията 92-94.Обясних ситуацията с антибиотиците.Каза че била наясно.Сега при тях бил на терапия с другите хапчета/това не го разбрах/  и доксициклин.Той на обяд се нахрани но след това беше много уморен от яденето.

# 30 077
  • В тъмната гора.
Да пиша и за още нещо. За умората, за спазмите в белите дробове и ужасните болки в ставите и кокалите.
С кортикостероидите се обезболява тялото, докато ковида премине и почне възстановяване. Докато ги вземах не чувствах да съм толкова болна, бях само изморена. Обаче когато ги спрях, разбрах какво е да си болен от ковид. Всичко, което е било притъпявано с кортикостероидите, излиза наяве. Имах хрипове в ляво и си ги чувах, толкова ме болеше скелета, че като се отпусках на леглото с часове не помръдвах, за да не ме боли. Описвам 14 дневния престой у дома - карантината. Много важни са дихателните гимнастики /има ги навсякъде описани, като чукнеш в чичо гугъл/, проветряването, хубава храна-питателна, много зеленчуци и после физическа активност, най-вече разходки и спането по корем.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 16:24 от Не се сърди, човече

# 30 078
Боже, разбихте ме с тия разкази за повторни влошавания и пневмонии...  Flowers92, важно е да се действа бързо. Нови изследвания и снимка. Вероятно пневмония та макар и овладяна може да не е до излекувана. Или пък е нова инфекция? Трябва да се проследят КРЕАТИНИН за бъбреците, чернодробни показатели, СРП и прокалцитонин за да се види има ли бактериална инфекция... Има ли кашлица, мътна ли е урината? Може да е развил инфекция на уринарния тракт, пуснете му една урина най-добре обикновена +стерилна.. Изобщо действайте!
Бронз, слава Богу, че са адекватни в болницата. Щом сутрин я сваля Т, това е добре.

# 30 079
  • В тъмната гора.
Сега говорих с лекарката,незнам дали беше завеждаща.Каза че бил стабилен.Вечер вдигал температура,но сутрин се овладявала.Хранел се,подавали му кислород от време на време и така поддържали сатурацията 92-94.Обясних ситуацията с антибиотиците.Каза че била наясно.Сега при тях бил на терапия с другите хапчета/това не го разбрах/  и доксициклин.Той на обяд се нахрани но след това беше много уморен от яденето.

Бронз, а ти как си? Отпусни се, успокой се, ти също си човек...пиши как си.

# 30 080
Бронз, това, че Левокса се пие само вечер, изобщо не е вярно.
Пие се, когато ти е удобно. И аз, и Пандорина, сме пили всички разновидности на този АБ, та знаем.
Няколко пъти те питат как си, ти не отговаряш. Какво казаха в КОВИД зоната?

# 30 081
Дева, аз не съм пила левокса и производни.. Винаги гледам да избягам от тях, с което понякога си усложнявам положението. Както стана при последната циститна криза, но това е друга тема. И аз не съм чувала да се пие само вечер.

# 30 082
Не съм добре най вече психически.Постоянно мисля за мъжа си и това защо не се подобрява.В ковид зоната мен само ме прослушаха,мериха ми кръвното и сатурацията.Кръвното 150/100.Тест ми пуснаха,бърз положителен.Назначиха ми левокса,азитромицин,авирон рапид,сироп,витамини.Темп. ми е 37,3.Доктора каза че нищо ми няма и щяло да е леко.Аз му викам че ми е 13 ден от симптоми.

# 30 083
Извинявай, Пандорина,  мисля, че пи Таваник.
Аз съм пила Левокса, Лефлокс, Левофлоксацин и Флексид. В най-различни часове.

# 30 084
Не знам удачно ли е да поствам в тази тема резултати, но вярвам, че ще ми дадете адекватни насоки.

Ще се чуя и с ЛЛ, но по тел не знам ще издиктувам ли всичко важно и той колко ще разбере, друго си е да гледа човек пред себе си резултатите...

Та: направени са след Ковид без усложнения, бях общо 15 дни на 2 различни антибиотика (8дни сумамед, 7 дни Аугументин) , вторият е приключен преди 2 дни. Нямам обаче сили и не ме държат краката. Нещо в тези изследвания обяснява ли тази липса на енергия:
Скрит текст:

# 30 085
Е те тва е, за "нищо ти няма" два антибиотика единият от които тежък хинолонов! За това става дума...

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 16:47 от pandorina

# 30 086
  • София
Аз се оправих с таваник. На моят мъж не му подейства. В болницата не знам какво му слагаха, но не му помогна. Но мен ме изправи за един ден. Явно каквото действа на един, не действа но друг. Моят мъж го лекуваха с плазма. Сега бих отказала да му сложат. Точно след нея се влоши супер много. Изобщо докторите стрелят напосоки с лечението. Поне това ми е впечатлението от ноември 2020г. Сега може и да има напредък.

# 30 087
Бронз, мъжът ти е в болница, имай малко доверие в лекарите. Мисля, че се борят заедно с него и му оказват лекарска помощ по силите си, поне от това, което ти споделяш до момента. Опитай се да се успокоиш, намери си нещо, с което да се занимаваш, колкото и да е трудно. Предполагам, че страхът за него е голям, но не си помагаш. Всичко ще бъде наред. Дай му време.

# 30 088
  • София
Не знам удачно ли е да поствам в тази тема резултати, но вярвам, че ще ми дадете адекватни насоки.

Ще се чуя и с ЛЛ, но по тел не знам ще издиктувам ли всичко важно и той колко ще разбере, друго си е да гледа човек пред себе си резултатите...

Та: направени са след Ковид без усложнения, бях общо 15 дни на 2 различни антибиотика (8дни сумамед, 7 дни Аугументин) , вторият е приключен преди 2 дни. Нямам обаче сили и не ме държат краката. Нещо в тези изследвания обяснява ли тази липса на енергия:
Скрит текст:

Не знам за изследванията, но не е изключение човек да се чуства отпаднал дълго, след като е прекарал ковид.

# 30 089
Може да ми се смеете, ама то човек мръдва покрай тоя вирус. Та, имам една болка в гърба, обаче не мога да разбера мускулна ли е, не е ли, защото от лежане ме боли буквално целият гръб. Днес се пораздвижих малко из вкъщи, обаче се изморявам много бързо, като изцеден лимон съм. Почнах да си мисля за някакви пневмонии и глупости, че нямам нито снимка, нито изследвания правени. И намерих някакви тестове за белите дробове. В общи линии според това колко време можеш да задържиш въздуха и колко време издържаш при издишан такъв показвали състоянието на белите дробове. Това вярно ли е или са поредните глупости?

Общи условия

Активация на акаунт