Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 337 954
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 30 105
Офф синът ми и той болен от 3 дена, но не е  от мен, защото не сме били в контакт от повече от 20 дена. Яко му е задръстен носа, гърлобол, кашлица. Твърди, че нямал Т. За мен си е чист ковид, но антигенният тест бил отрицателен... Как ли го е направил.. Иначе той вече 10 дена пие доксициклин заради лаймската...

# 30 106
Ох чудя се дали ще ме слагат пак под карантина.Моля кажете как да действам.Лекаря вчера ме посъветва да говоря с Рзи,че вече съм под карантина и да не ми пускат нова или поне да не е 14дни.Още никой не ме е потърсил
Разбирам, че си под стрес, но вече няколко пъти ти обяснихме, че първата ти карантина от 10 дни беше заради контакт с болен. Излезе ли ти положителен тест ще те сложат 14 дни от датата на теста вече като болна. Няма как да се измъкнеш, примири се и толкова. Едната карантина няма общо с другата.

# 30 107
  • София
Здравейте
Днес имах контакт с болен от ковид . Колко дни след контакт , мога да си направя тест ?

Да почвам ли да пия витамини предварително?
Вие изобщо може да не се заразите. За какво ви е да се тъпчете с лекарства превантивно?

# 30 108
  • Другата България
Е те тва е, за "нищо ти няма" два антибиотика единият от които тежък хинолонов! За това става дума...
Спокойно.
Надали ги е купила.
Виждаш, че най-големият проблем отново е карантината, за която беше обяснено 8765 пъти.
Аз се отказвам.

# 30 109
  • София
Възможно ли е антигенен да е отрицателен, а да си с ковид? Аз на втори ден от симптоми бях отрицателен антигенен, но пък всички симптоми- силното главоболие, гърлобол невероятен и обилна хрема ме усъмниха за ковид. Много се чудя дали не го изкарах пак. И хич не беше леко.

# 30 110
Май и аз ще взема да си пусна нов тест за антитела, август изкарах нещо с хрема и гърлобол. Боледувах от Ковид миналата година декември. Уж сега правих тест, но от аптеката и беше отрицателен. Браво, че има и такива хора, които го изкарват като лека настинка. Дай боже да са повече.

# 30 111
Възможно ли е антигенен да е отрицателен, а да си с ковид? Аз на втори ден от симптоми бях отрицателен антигенен, но пък всички симптоми- силното главоболие, гърлобол невероятен и обилна хрема ме усъмниха за ковид. Много се чудя дали не го изкарах пак. И хич не беше леко.
Възможно е, аз си правих сама в началото на симптомите и беше отрицателен, но след 2 дни синът ми имаше положителен тест. Отидох ЛЛ да ми направи изследване на място, отново бърз антигенен - положителен.

# 30 112
Ох чудя се дали ще ме слагат пак под карантина.Моля кажете как да действам.Лекаря вчера ме посъветва да говоря с Рзи,че вече съм под карантина и да не ми пускат нова или поне да не е 14дни.Още никой не ме е потърсил

Нали каза, че са ти направили бърз тест? С него поставят под карантина, но май няма сертификат после, ако те интересува. При това положение бих си направила и ПСР с направление от ЛЛ, така и така ще има карантина. Най-добре питай РЗИ.

# 30 113
Да, трябва да се повтори. И синът ми сега е така и го карам да го повтори. И да си има едно наум да ограничи контактите. И при Бронз беше първо отрицателен после положителен. Бронз, имаше ли разлика в начина по който ти го правиха първия и втория път? Къде ти бъркаха? Аз в гърлото. Въпреки, че нямах гърлобол, но ми беше по-лесно и си позитивира. На 1 ден от симптомите.

# 30 114
За информация само е питането:Ако деца от група в детската градина са под карантина, заради болен персонал, родителите им също ли са под карантина, братя, сестри?!

# 30 115
  • Другата България
Обаче вие продължавате да я карате, вече сигурно болна, да обикаля по лаборатории, сега и при ОПЛ евентуално.
Няма да излезем от това блато, няма шанс.
И не са виновни лекарите.

# 30 116
  • София
Март месец ЛЛ пусна на мъжа ми направление за PCR електронно. Май. Абе, не ходи да си го взима, че беше вече с положителен антигенен. Веднага му го е пратила, той просто се е придвижил от работата суши до Пирогов фургоните пеша и тя вече му го е била пратила. Ще го питам как точно беше, че не знам. По Вайбър ли, поща ли, номер ли е диктувала.

# 30 117
За информация само е питането:Ако деца от група в детската градина са под карантина, заради болен персонал, родителите им също ли са под карантина, братя, сестри?!

Не, само контактите от първа линия - децата, контактували с болен.
Родителите на деца, които са контактни, не са под карантина. Само, ако детето е болно/позитивно.

# 30 118
Електронните направления са супер. Само един номер диктуваш в лабораторията.

# 30 119
Здравейте, някой да го е изкарал с гадене и повръщане? Вече 7-ми ден е така баба ми, на 77 години. Нищо не може да хапне. Изписали са й само витамини. Няма други симптоми. Първият ден имаше кашлица, която отшумя за 1 ден. Много й е слабо и е отчаяна. Има положителен тест и е под карантина. Има ли някакъв вариант да получи лекарска помощ в домашни условия? Някой с подобна симптоматика?

Общи условия

Активация на акаунт