Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 295 347
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 270
  • София
.
Но, защо ваксинирани все пак се разболяват, че и някои умират даже?  Ако имат много над тези 1050 единици? 🤔
Заразяват се, защото около тях има много неваксинирани и все още непреболедували. Колкото повече ваксинирани има около Вас, толкова по-малка е вероятността от заразяване и боледуване. Производителите не гарантират, че няма да се заразите и дават да речем 80% гаранция за защита, но се разчита и на масова ваксинация.
Относно смъртните случаи - да има и такива, но повечето са много възрастни хора, с отслабен имунитет и една камара болести, които вирусът провокира да атакуват и сринат организма. Не съм специалист, но за мен е важна статистиката - най-лесно е да сравните стат. данни за смъртността на България с тази на Германия, например.

# 33 271
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Защото някои хора са с по- уязвима имунна система и въпреки, че са взели всички мерки, онези около тях ги застрашават

# 33 272
...
Нямат право да ги задължат да си ги плащат. Работодателя се задължава да плаща. При нас се опитаха да го направят, но ясно им се цитира някъде, че това няма как да се случи.
https://coronavirus.bg/bg/649
404 Not Found

# 33 273
Поправете ме ако греша, но преди година и четири месеца нямаше ли само ПСР тестове?

# 33 274
Изследвах си антителата, за да преценя дали да се ваксинирам. Но сега ме гризе нещо друго - имам антитела, които са 3 пъти под протективния титър, т. е. логично е да се ваксинирам, за да съм защитена.
Но, защо ваксинирани все пак се разболяват, че и някои умират даже?  Ако имат много над тези 1050 единици? 🤔

Заразяват се, защото ваксината е срещу конкретен вид/напр. алфа/, а вече има други видове.
Сега си давам сметка защо голяма част от лекарите не се ваксинират.
Ако ваксините помагат за по-леко протичане и по-малко усложнения - това ще е чудесно.
Не разбирам защо разни вирусолози, които се изявяват по медиите, не са откровени. Около мен ваксинираните са масово болни. Трябва да се говори истината. Ваксините не пазят от заразяване. Вероятно при всички ваксинирани рано или късно ще има пробив. Преболедувалите определено имат по -стабилен имунитет.

# 33 275
  • в кукувиче гнездо
Изследвах си антителата, за да преценя дали да се ваксинирам. Но сега ме гризе нещо друго - имам антитела, които са 3 пъти под протективния титър, т. е. логично е да се ваксинирам, за да съм защитена.

Заразяват се, защото ваксината е срещу конкретен вид/напр. алфа/, а вече има други видове.
Ако ваксините помагат за по-леко протичане и по-малко усложнения - това ще е чудесно.
Не разбирам защо разни вирусолози, които се изявяват по медиите, не са откровени. Около мен ваксинираните са масово болни. Трябва да се говори истината. Ваксините не пазят от заразяване. Вероятно при всички ваксинирани рано или късно ще има пробив. Преболедувалите определено имат по -стабилен имунитет.
Ха, добро утро! Естествено, че не пазят от заразяване. Сега ли го разбрахте? Никой никъде и никога не е обещавал подобно нещо. И не, лекарите масово се ваксинират, не е обратното както пишете.

# 33 276
Къде в София най-добре да направя контролна снимка на вече преболедувал, за да не се смесва пак с ковид болни...?

# 33 277
Никой не е твърдял, че ваксините пазят от заразяване, дори напротив. И не разбирам какво ви интересува при ваксинираните кога ще има пробив? Вземайте решенията за вас си! Много странно нещо са това хората. Не иска да се ваксинира, но иска сертификат, не вярва във ваксините, но се опитва да убеди и останалите, че не трябва. По същия начин реагира моя колежка, която много се интересува как се чувствам след ваксината, имам ли сертификат, ето как съм се прецакала, сега ще трябва да ходя на бустер. Абе жена, гледай си тебе си, какво те интересуват ваксинираните, не го разбирам, наистина!

# 33 278
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ваксините те пазят да не заразяваш и да не се разболееш тежко

# 33 279

Болни или тежко болни в болница, в интензивно отделение, или починали?

# 33 280
Днес лекарите поставят един много важен въпрос - защо в БГ не се признават високите антитела и не се издава сертификат за 3м, както е/беше в някои западни държави.
При тази анархия, която цари, при това как от 1,5г се спасяваме сами и търсим варианти да не стигнем до болница, лаборатория и рентген..., но да оцелеем и да сме здрави изцяло за наша сметка..финално идва един чукундур и казва - "Не важат!".
Все едно държавата плащаше тестове миналата година, а 100 лв за PCR са като пари за семки за редовия българин!
Преди година ние предпочетохме да се самокарантинираме и вместо почти 400лв за PCRи да ги дадем за лекарства и изследвания след това!

# 33 281
За нищо на света не искам да придобивам имунитет чрез боледуване, ако ще и най-силния да е.

# 33 282
  • София
...
Нямат право да ги задължат да си ги плащат. Работодателя се задължава да плаща. При нас се опитаха да го направят, но ясно им се цитира някъде, че това няма как да се случи.
https://coronavirus.bg/bg/649
404 Not Found

Не знам защо не ви го отваря, цитирам какво пише:
Данъчно третиране на разходи, свързани с тестване на служители за наличие на коронавирус
Кодексът на труда (КТ) вменява на работодателя задължение да осигури здравословни и безопасни условия на труд, така че опасността за здравето и живота на работника или служителя да бъдат отстранени, ограничени или намалени (чл. 275 от КТ). Съгласно чл. 276, ал. 2 от КТ, министърът на труда и социалната политика и министърът на здравеопазването самостоятелно или съвместно утвърждават единни правила за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, които се прилагат във всички отрасли и дейности.

Отговорността на работодателя за осигуряване на безопасност и здраве при  работа е регламентирана с разпоредбите на Закона за здравословни и безопасни условия на труд (ЗЗБУТ). Така например съгласно чл. 16, ал. 1, т. 6 от ЗЗБУТ работодателят е длъжен да осигури ефективен контрол за извършване на работата без риск за здравето и по безопасен начин, а на основание чл. 16, ал. 6 от същия закон всички разходи, свързани с осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, са изцяло за сметка на работодателя.

От своя страна Законът за здравето (ЗЗ) регламентира, че при опасност от или при епидемично разпространение на заразни болести държавните и общински органи, физическите и юридическите лица оказват пълно съдействие на органите на държавния здравен контрол (чл. 63в).

Съгласно чл. 11 от ЗКПО разходите, определени като задължителни с нормативен акт, се признават за данъчни цели и не се облагат с данък върху разходите, освен когато в този закон е предвидено друго.

От цитираните разпоредби на КТ, ЗЗБУТ и ЗЗ става ясно, че работодателите са  задължени да извършват разходи, чрез които да се осигури надеждна диагностика на персонала, така че да се предотврати разпространяване на заразата. В този смисъл извършените от работодателите разходи за PCR или други тестове (например антиген тестове), чрез които се постигат целите на КТ, ЗЗБУТ и ЗЗ, се признават за данъчни цели на основание чл. 11 от ЗКПО, при условие че са спазени изискванията за документална обоснованост, предвидени в чл. 10 от същия закон – документирани са с първичен счетоводен документ по смисъла на Закона за счетоводството, отразяващ вярно стопанската операция.

Помня, че тогава се свързаха и със Служебно трудова медицина и от потвърдиха, че нямат право да ги задължат да си ги плащат сами тестовете.

# 33 283
За нищо на света не искам да придобивам имунитет чрез боледуване, ако ще и най-силния да е.

Мнозина го придобихме преди да има достатъчно ваксини дори!
Никой не боледува за кеф

# 33 284
Именно. Казвам го по повод постоянните натяквания как с преболедуване бил по-качествен имунитета. Който се размине да го придобие само с ваксина, си е късметлия. Пък ако ще и да е по-некачествен, но нека го има.

Общи условия

Активация на акаунт