Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 980
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 140
Айде изгърмях, колегата е положителен. За втори път, и ваксиниран. Така и няма да стигна до втора игла, ще ме лепне най вероятно.

# 34 141
  • София
Ти пък... Не е задължително да се заразиш.

# 34 142
mimi.7299  може да не се заразиш. Или поне да го изкараш без никакви симтони.
А имаш ли информация за твоя колега дали има силни симтони, тъй като му е повротни заразяване.

# 34 143
Kaisia и при мен е така с прегледите. Никой не ме е преглеждал по време на Ковид. Казаха ми на запис по телефона да вземам вит. Д, вит. Ц, цинк и рибено масло. Но от кое по колко, кое кога...? Мъжо се влоши по средата на карантината, та го карах в спешното и там ги помолих и на мен да направят снимка. Казаха ми че нищо ми няма дробовете чисти. Това беше към 8-9 ден. След това след карантината си бях взела час за годишните прегледи, който час чаках от лятото. Та ми съвпадна с пост ковид състоянието. Питах личната прегледи нещо, изследвания, снимки. Каза нямам нужда от нищо. Преслуша ме със слушалки. Каза заглушено дишане, но нямам нужда от лекарства и снимки. Кръвни пък абсурд (аз ги бях правила 2 седмици преди това). Аспирин няма нужда. Питах ако искам да се ваксинирам кога. Каза след 3 месеца. Няма нужда от антитела да изследвам и направления за такива не дава. И това беше. ДОбре но сега ме болят дробовете. Пак снимка и преглед няма. Каза до 6 месеца всичко трябва да мине. Аз на своя глава съм си взела час за кардиолог и пулмолог, но са чак по Коледа. Частно търсих при нас, няма никъде. Не мога да намеря. За кардиолог взех, понеже в спешното освен на дробовете ми направиха и ЕКГ. Там показа че съм изкарала инфаркт на миокарда в миналото. Такова нещо не помня никога да съм карала. Не знам и как се разбира че е в миналото. Та питах личната и за това. Да даде направление да видим защо така излезе. Каза няма нужда да се проверява нищо. Всичко било наред. И аз на своя глава си взех час за кардиолог. Имах контролен преглед при съдов хирург, че вена махах лятото. Питах и нея, има ли нужда от допълнителни изследвания, тромби нещо....Каза няма нужда. Абе въобще ако ти е писано да живееш, ще живееш, ако не, вечни хора няма.

# 34 144
Някой може ли да ми каже какъв точно тест за антитела трябва да си пуснем и в коя лаборатория.Четох за някакъв роше.За Варна става въпрос.

# 34 145
  • София
Габи, много ценноще бъде, ако допълниш в поста ти името на тази кардиоложка, за да може хората при нужда, да не се лутат. Така намерих д-р Хинков, пулмолог, покрай тази тема.

# 34 146
Вики, дано всичко по-бързо да отзвучава. Тук всички плюем нашето здравеопазване и лекарите си, но май зад океана, въпреки безбожните цени, нещата изобщо не са по-добре.
И не се стряскай, че са те изкарали с инфаркт. Гадинката създава какви ли не проблеми. Мой приятел след тежко боледуване от ковид (лежал и в болница), се озова с диагноза сериозна стенокардия. Бил е 24 часа с холтер, лош резултат. Никога не е имал сърдечни проблеми преди това. Пи няколко месеца бетаблокер, постепенно го спря и сега пак няма никакви проблеми.
В Бг се жалваме, че плащаме осигуровки и почти всичко на частно. Но това все пак е по-добрия вариант от това да нямаш достъп до адекватни изследвания и прегледи.

# 34 147
Вече съвсем блокирах. Със съпруга ми сме ваксинирани. Той от преди 10 дни е положителен, с лека кашлица и 4 дни 37.4. От 3 дни няма температура, леко накашля. Аз от вчера съм с Ковид също, имам запушен нос. Преди седмица кашкях, но за 3 дни със сироп отшумя. Днес отидохме на рентген - абсолютно еднакви диагнози интерстициална пневмония. ЛЛ ни изписа да пием 2 АБ едновременно. Чудя се какво да правя и изобщо как има пневмония без температура, отпадналост, липса на апетит, кашлица/при мен/. За мен ЛЛ се презастрхова. Като знам татко колко зле беше и пиеше 2 АБ...
На някого случвало ли му се е подобно нещо?

# 34 148
  • Благоевград
В отделението, в което лежах, имаше две баби и се наложи и двете да ги връзват. Едната беше с деменция, по цяла вечер крещеше, беше си измъкнала абоката сама, беше подлудила сестрите и санитарките. Другата не искаше да лежи и излизаше навън, абе много неприятно.

# 34 149
Недоволна , мен ме е яд че не ме пращат никъде, а всичко за което говоря е преценка и преглед на око. Дано в БГ се запази здравеопазването във вида в който е в момента, макар да се оплакват всички. То от такова внимание на всякъде всеки се оплаква, аз не знам ако стане така и там какво ще е. Хем повечето се сърдят че много лекарства се изписват, но и с такова безхаберие пак не става. Притеснява ме просто да не се усложни нещо или да остане нещо не довидяно. Иначе ако се види проблем, вярвам че мерки ще се вземат и никой няма да ме остави. Но до преглед не мога да стигна аз.

# 34 150
Beba, двама вкъщи бяха с двустранни ковид пневмонии без никакви симптоми и сатурация 93-94. Доказани със скенер на 4-тия ден от боледуването. Само 2дена имаха преди това Т.

# 34 151
Някой може ли да ми каже какъв точно тест за антитела трябва да си пуснем и в коя лаборатория.Четох за някакъв роше.За Варна става въпрос.

Трябва ви количествен  IgG тест за антитела ковид. От това, което аз съм ползвала, мога да ви препоръчам този в Рамус.

# 34 152
Днес отидохме на рентген - абсолютно еднакви диагнози интерстициална пневмония. ЛЛ ни изписа да пием 2 АБ едновременно. Чудя се какво да правя и изобщо как има пневмония без температура, отпадналост, липса на апетит, кашлица/при мен/. За мен ЛЛ се презастрхова. Като знам татко колко зле беше и пиеше 2 АБ...

Приди години ММ кара пневмония с един едничък симптом, че нещо не е наред - обилно потене. Без температура, без кашлица или болки, без задъхване. Нищо друго освен мокри дрехи и спално бельо не показваше, че е болен.

# 34 153
....... Днес отидохме на рентген - абсолютно еднакви диагнози интерстициална пневмония. ЛЛ ни изписа да пием 2 АБ едновременно. Чудя се какво да правя и изобщо как има пневмония без температура, отпадналост, липса на апетит, кашлица/при мен/. За мен ЛЛ се презастрхова. Като знам татко колко зле беше и пиеше 2 АБ...
Аз си направих ренген на 16 ден след изкаран Ковид - без температура,кашлях два дни сутрин докато отхрача,не съм била отпаднала,не съм се чувствала болна,не съм се потяла. На разчитането на ренгена пишеше ,че се виждало някакиви просветления,които били начален стадии на възпаление. Притесних се и отидох на вътрешни болеси ,за да ми каже какво да пия. Той погледна и каза,че не вижда НИЩО.И като ми видя очудения ми поглед, звънна на друг ренгинолог и го помоли да ми види снимката и да изкаже мнение, И той каза,че не вижда нищо ! И думите на лекаря бяха- явно колежката се е презастраховала Scream
На ваше място бих искала друго мнение,преди да пия антибиотик!!!

# 34 154
  • София
Айде изгърмях, колегата е положителен. За втори път, и ваксиниран. Така и няма да стигна до втора игла, ще ме лепне най вероятно.

Как работите, ползвате ли маски на работа, събирате ли се в общи помещения без маски? Ако ползваш поне ти маска на работа, но наистина я ползваш, вероятността да се заразиш е по-малка.

Общи условия

Активация на акаунт